119

Анонимен

преди 3 години

Българите и Унгарците ще признаят обединението когато Румъния върне Трансилвания на Унгария и Северна Добруджа на България

118

Un roman

преди 6 години

До АнонименPleven/Plevna 1877Oituz, Marasesti, Marasti 1918Oarba de Mures 1944Ако не знаете да питате и ще ви кажат.

117

Не виждате ли!?

преди 6 години

Молдова, Македония, Косово Балканите са раздробени! Държат ни разделени! Ами виште Беларус и Украйна, все същата, те са руснаци, като диалект! !!!ОБЕДИНЕНИЕ!!!

116

Лингвистичен факт

преди 6 години

Въпреки насилствената латинизация на населението във Влашко и Бесарабия, до ден днешен в съвременния Румънски език над 25% от думите са запазени български - примери: чорап, ***, мома, ерген и т.н.

115

Додо

преди 6 години

Влахът като е толкова чувствителен на тема обединяване с откъснати територии, може би трябва да бъде попитан какви са му плановете за Добруджа... все пак Тулча и Кюстенджа са български градове, нали така?Бойко?! Вместо да хабиш енергия и ресурси по т.нар. Присъединяване на Западните Балкани, не е ли по-добре да се захванеш с борбата за обединението на Родината?! Западните Покрайнини, Македония (FYROM и Егейска), Източна Тракия, Северна Добруджа..явно е, че в Европа предстои ново разпределение!

114

Анонимен

преди 6 години

Румъния да върне Северна Добруджа на България, като ще се обединява с Молдова

113

Анонимен

преди 6 години

След като в Молдова живеят румънци, в крайна сметка ще се обединят. Не взимат чужда територия като руснацитата. Руснацитата в Молдова са колонисти и ще си ходят. Путин няма обща граница с Приднестровието и само че гледа мача от балкона.

112

Даките

преди 6 години

А аз призовавам румъни и молдовани да се отрекат от латинския език и да си върнат влашкото и молдовското наречие на българския, който са използвали преди 170 години.

111

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 141По-скоро Турция ще се обедини с Делиормана. Съжелявам, реалностите са такива.

110

Анонимен

преди 6 години

ако тия се обединят и ние трябва да се обединим с Македония

109

Анонимен

преди 6 години

Поредният шамар за Путин.Кримнаш.

108

Стоян

преди 6 години

Той господин Путин и там се е заврял. Мисля, че през 2006 г. имаше референдум за присъединяване на непризнатата Приднестровска молдовска република към СССР. Не му се получиха нещата на 100% обаче, както в Крим. Същото е положението в Донецката народна република, в Луганската народна република, в Осетия, в Чечня и т. н., и т. н., но за това са виновни Хитлер, Чърчил, империалистическото куче Чан Кайши, американците и други подобни, а не големият "демократ" господин Путин.

107

Анонимен

преди 6 години

КОГАТО Е ИМАЛО ВЕКОВЕ МОЛДОВА ,МОЛДОВСКО КНЯЖЕСТВО ,НЕ Е ИМАЛО РУМЪНИЯ . ИМАЛО Е ВЛАХИЯ ,ТРАНСИЛВАНИЯ ,БАНАТ, НО НЕ И РУМЪНИЯ .

106

Анонимен

преди 6 години

Какви териториални претенции може да имаме като сме голи като пушки,с какво ще се защитаваме и с какво ще превземаме.За 2 Грипена се караха 6 месеца да вземат или не.Проста работа ,докато решат че докато ги купят тя войната свършила.Простотиите ни нямат граници особено когато жени политици се бъркат в работи които не разбират ,пък и се правят на мъже

105

Навигатор до буда

преди 6 години

Пич, я ме светни какво означава Мадара и защо се превежда само на старобългарски,искам да ме светнеш какво означава Аз, Буки,ВЕДИ и защо аз буквите ЗНАЯ се превежда само на Български, САНСКРИТ се превежда САМО на Български буквално СКРИТ език,Панчерево как така на индийски означава 5 реки ( 5 е панч), кой са династията на Кардама във Индия,как така книга се превежда само на шумерски и означава думи написани....ами умнико това е защото сме мноооооооооого стар народ, доста по- стар от индийския.

104

Силви

преди 6 години

Който се въоръжава яко или го прави да се защити или да граби чужди територии друго обяснение няма,а пък обединението на християнски държави никак не е лоша идея

103

Де

преди 6 години

Къде видя руска агресия спрямо България бе ало.Турска има,все за територии говорят Гръцки,Български ама Русия какво е направила на Балканите,***.

102

44

преди 6 години

Ние пък ще се обединим с Македония и Сърбия

101

../\..

преди 6 години

Нека се обединяват. Трябва ни силен съсед от север ,който да служи като буфер на руската агресия.

100

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЕ,ако тръгнем така,цяла Румъния е била в пределите на българската империя,но България няма териториални претенции към съседите си.