12

Анонимен

преди 6 години

разположена на около 80 милиона светлинни години от Земята в съзвездието Скулптор.масивна звезда била на път да експлодира !!!ИЛИ ВЕЧЕ Е ИКСПЛОАДИРАЛА ПРЕДИ ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ НЕОБХОДИМ НА СВЕТЛИНАТА ДА ИЗМИНЕ 80 МИЛОНА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ РАСТОЯНИЕ?

11

Щерю

преди 6 години

Тоя астроном да вземе да си пусне едно тото...

10

vlady

преди 6 години

Масата на звездите може да се определи доста точно в кратните системи, при които две или повече звезди се движат около общ център на тежестта. При единичните е по-трудно и точността е по-ниска, но пак има приблизителна възможност по особенностите на спектъра и евентуални промени в светимостта. Има червени свръхгиганти над 1000 пъти по-големи размери от Слънцето, има и сини такива с над 100 пъти по-голяма маса.

9

алхимика

преди 6 години

"Екипът установил, че първоначалната маса на звездата била 20 пъти по-голяма от слънчевата."Глупости! Какво вярвате на брътвежите на учените? Звездите са много по-малки от нашето слънце. Всеки от вас може да ги види като малки светещи точици. 20 пъти по-малки от нашето слънце могат да бъдат, а дори и 200 пъти по-малки. Но да бъдат по-големи от слънцето-абсурд! Съвсем за балъци ви взеха учените. Вие ли сте най-големите *** да вярвате на лъжите им?

8

Анонимен

преди 6 години

Поне с този късмет да беше ударил джакпота,та да разбере от живота на нашата планета.

7

Юнал Джемилов

преди 6 години

Това са измешлъотини, четете Корана там сичко е обяснено

6

Анонимен

преди 6 години

До зеления ко си протеже на нешев понеже сте на едни години и двамата сержанти ми ясна историята що не занимаваш с глупоститте си некои луд като дучо да ти прави компания и без това няма кои да се занимава с теб

5

vlady

преди 6 години

До ТерсенетоСъвсем скоро в близките около 100 000 години.

4

Анонимен

преди 6 години

Мани бе ,голема работа!Пари поне взел ли е?Ако не е ,язък за кьоравенето пред телескопо!

3

МaйМyнaтa

преди 6 години

Аз ще се задоволя със шанс 1 на 7 мил..

2

Терсенето

преди 6 години

Мама миа. Кога Белтегейзе ще избухне във свръхнова?

1

Анонимен

преди 6 години

Поне да бяхте качили истинските снимки ... има ги в нета...