14

Анонимен

преди 6 години

Ха, тъкмо преди няколко месеца попитах в обслужващ сервиз - скоро няма ли да измислят нещо за да ни накарат да сменяме касовите апарати?? То пък взеха, че измислиха!

13

Съгласен

преди 6 години

Написаното е факт и за съжаление не само при дребни търговци.... Една от големите вериги ресторанти, носеща име на радост, на щастие на английски, редовно дава някакви бележки, които не са обаче фискални бонове и ако не си поискаш изрично, няма и да ти дадат. А са винаги препълнени с хора, та това трябва да е манталитет, как да откраднем дори и ако сме водещи на нашия пазар.

12

Анонимен

преди 6 години

Сметката за милиарди за КТБ я поехме всички. Вальо Топлото го пуснаха скоро - върна ли милионите?Трябва да събудят администрацията и да пращат по проверки повече служители - НАП и полицаи заедно, за да е по-трудно да ги подкупват. Като застанат няколко дена в един търговски обект и касовият апарат започне да работи наистина - оборотите ще скочат в пъти. При малките квартални търговци е истинска джунгла - никой не ги проверява дали отчитат истинските обороти, а купуват коли, апартаменти и т.н.

11

Surfrise

преди 6 години

O, tova ste da e v nekoia carkva ili monastirski kompleks na sinodalnite karadji, buntovnici, chetnici i hadjii?! Te tam mnogo bradati kasovi belejki i fakturi risuvat...?!..

10

РЕМС

преди 6 години

Шимпанзета от ГЕРБ с поредната глупост...Нима те не въведоха законно плащане на маса пари за частни училища и болници от държавния бюджет...Сега и се губят...Е ми вие ги крадете.

9

1234

преди 6 години

Не издават бележки, защото търговците на едро не им дават фактури, и те не могат да си отчетат разходите. И производителите също, пример, взимаш дрехи от фабрика, тя пък няма фактури за плата, и съответно и ти нямаш фактура. А той няма фактура защото каргото, с което идва плата от Турция най-често, не дава фактура, а ти няма как без тях да внесеш стоката, сам да си я обмитиш хиляди пречки ще ти измислят, за да не стане, та трябва каргото да ползваш, та така..Кой е шефът на каргото, ще попитате..

8

Анонимен

преди 6 години

СКРИТИТЕ ОБОРОТИ НАДВИШАВАТ ОТЧЕТИТЕ В ПЪТИ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ЗА ДЪРЖАВАТА И ГРАЖДАНИТЕ.ЗА ДДС И ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ ТАМ ЗАГУБИТЕ СА ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ.БЕДНА ДЪРЖАВА С НЕПРАВОМЕРНИ БОГАТАШИ.

7

Анонимен

преди 6 години

За съжаление стандарта в БГ е такъв. Масови измами ... вероятно с протекция. Хващат баламите, дето са се нагледали на екшъни.

6

Анонимен

преди 6 години

А какво да правим с тия дето не желаят да издадат касова бележка? То май само по големите хранителни магазини издават.

5

Анонимен

преди 6 години

Търговците не издават касови бележки. Което си е истина, истина е. Вече ми е неудобно да искам бон за всяка покупка и да виждам изкривените лица на продавачките. Случвало ми се е да издадат "дубликат", вместо касов бон. Страшни мошеници!Надуват цените до безобразие, не маркират и тарикатеят на парче.

4

mmmmamata

преди 6 години

Пореден удар върху малкия бизнес!Това са нови, непоносими разходи за него.Тъпо управление,*** държава!!!!

3

сминдух енд чесън

преди 6 години

Не само бележка ,но и билет при това лотариен,да не са измислили и зона за *** със логически елемент ,например "Познай ми заплатата" и поздравление от КФН или някой друг мародер.

2

Анонимен

преди 6 години

Днеска "гръмна" новината, че търговците пак ще трябва да напълнят нечий джоб за нови касови апарати. Одеве по новините човек, който се занимава с дистрибуция, обясни вежливо, че ситуацията е идентична с тази с пръстовите отпечатъци на Москов.

1

Тълкувател

преди 6 години

Трябва да има строг фискален контрол, за да се напълни хазната.