34

DiesIrae

преди 6 години

Всички знаем къде е проблема само политиците не го виждат:Когато една администрация стане твърде голяма тя започва да измисля всевъзможни простотии за да оправдае размера си.2 - проблем е, че много закони се приемат на ура - после никои не знае какво трябва да се прави, всяка институция си ги тълкува както на нея и изнася днес.3 - масово държавния служител е дърта лелка на 60 години в след менопауза, злобна и през целия и съзнателен живот нищо смислено не е направила.Трябва масови уволнения!

33

Анонимен

преди 6 години

Същия коридор и...... е и във Враца.

32

софия

преди 6 години

Нормално, тези помещения и сгради са правени, когато София не беше така презастроена и натъпкана с блокове. Населението нямаше и милион тогава в целия град. Не че адвокатствам на служителите, но откъде да знаят проектаните през онези години, че днес ще има демографска катастрофа и 60% от гражданите или се преселват в София или емигрират в чужбина? Случващото се е следствие на един процес започнал много отдавна. Затова и днес въздуха в София е мръсен, задръстванията са нечовешки и т.н.

31

Система и служители

преди 6 години

Все пак парите са изхарчени по схемата: 1/3 за вожда (в зависимост от периода това е ГЕРБ, БСП, ДПС или НДСВ), 1/3 за малките вождчета на ниско ниво. Тъй като за да си получат парите вождове и вождчета, мина 2/3 от периода за създаване на системата, то този, който я прави, го прави с 1/3 от сумата за 1/3 от времето. Следователно с 1/6 от качеството. Така че това е нормалното. Да не би сега като вдигнат парите на МВР ще почнат да работят по-добре? Не, тези пари са откраднати вече от шефовете

30

Анонимен

преди 6 години

Странно! Този Богоев даже не е разбрал, че това става във МВР, а не в общината, независимо, че може МВР да има няколко стаи в сградата на общината. Иначе проблеми няма, ако си носиш всички документи, въпреки че горе-долу това е технологията на работа, както я е описал. Не искам да защитавам МВР, те са може би най-изостаналите, но Богоев малко е пресилил въображението си.

29

Анонимен

преди 6 години

Една от първите ми работи в Мадрид беше веднагически да си сменя шофьорската книжка в испанска. Чао талон, чао точки, чао висене часове пред КАТ или РПУ-то. За съжаление с личната карта и паспорта няма мърдане... за сега

28

Аман бре

преди 6 години

В Америка за да си извадиш паспорт,попълваш формуляр,слагаш 2 снимки,пращаш по пощата и след някое време си получаваш паспорта по пощата.Това е .

27

Анонимен

преди 6 години

След 3 дена на адрес пощальона ми достави книжката. Какво пречи на България да организира така нещата или в още по-добра посока. Явно авторът на статията това имал на предвид

26

Анонимен

преди 6 години

В една друга далечна държава си поднових свидетелството за правоуправление. Влизаш в сайта на КАТ и там са написали хората какво трябва: 1- старата книжка, 2- 3снимки, 3- медицинско, 4- такса обслужване ( около 3 евро). И така в банаката за 5мин си платих таксата после за снимките и трето до здравната служба за медицинско -отне ми около 15мин. С тези документи към КАТ, взех си номер и като ми дойде реда на гишето ги подадох,сложих 2 подписа и посочих адрес за получаване на книжката-това беше. С

25

ИЗВЪН

преди 6 години

Това го изживях съвсем скоро и не искам да си спомням !Но ако обстановката е проблем, какво да кажа за моята сага, която се заформи около моето желание името ми да бъде изписано в паспорта по начин, по който хората в цял свят изписват името ми, а не чрез транслитерация по БДС. *** работа на *** служители.. От всичките усвоени Евро-фондове, да бяха отделили жълти стотинки, за да научат тези чиновници на език, говорим в цял свят... и официален при изписването документи важащи навън

24

Наблюдател

преди 6 години

На тези опашки политици и бизнесмени не чакат.

23

Анонимен

преди 6 години

че държавните институции смърдят е ясно, но защо трябва и гражданите да смърдят?Хора, преди да отидете на която и да е опашка в държавна институция (където се чака много) - ИЗКЪПЕТЕ СЕ!

22

BIK

преди 6 години

Живея в Щатите и ще си призная че и тука се чака за документи, НО влизаш в помещението взимаш си номер, сядаш и си чакаш ред. Вадих си лична карта в Благоевград декември и бях отвратен. Вътре като в консервена кутия, няма никакъв ред, опашката излизаше отвън до улицата, хората се ръгат, буквално имаше които ми дишаха във лицето. Говори се на руски, македонски ама дали служителките разбират е друг въпрос. Ако не платиш с карта трябва да излезеш и после да се върнеш, но без да знаеш дали да чакаш отново или да минеш пред другите хора. Общо взето пълна мизерия и нищо не се прави по въпроса, аз се

21

abdal

преди 6 години

Видях как вСАЩ семейството на сестра ми си подадоха документи за паспорти.Стана един съботен ден в пощата.Бяхме в един огромен коридор десетина човека.Сестра ми и зет ми с двете си деца-малкото на три.Служителката обслужи 5 човека и сложи пердето на гишето-беше време за обедна почивка.След половин час продължиха. Децата тичаха и мрънкаха, но от големите никой не си позволи да каже нещо. Там институцията се уважава, защо никой не унижава служителите си "кутиите с бонбоните и уискито да вървят"

20

факт

преди 6 години

Чакайте сега паспортните служби са към МВР,същото това министерство с огромен бюджет и огромен брой скъпо платени и с огромни привилегии служители за който плаща народа.

19

Анонимен

преди 6 години

Тази статия е за бавно развиващите се мърлячи от паспортна служба в община сллатина. Там когато нещата излязат от контрол, излиза един гламав милиционер и почва да повтаря като луд "тук съм за да ви помагам, тук съм за да ви помагам"

18

Анонимен

преди 6 години

Да не говорим,как посолствата в чужбина не издават лични документи. Предстоеше ми подменяне документи-български но нямаше как да го направя,защото няма заради един паспорт да се прибирам,и тогава просто си издадох документи от държавата,чието гражданство имам. Много са ни зле и посолствата относно личните документи

17

Анонимен

преди 6 години

Човекът добре го е написал в комбинация е и мизерията и стил на обзавеждане и соц. гешенца. Няма пост терминал на гишето. На мен ми престои прибиране до България за пълна лична карта на тинейджър. Няма как да чакаме 1 месец, а за изваждане на такава карта да по-кратък срок трябва да отидем в централното паспортно на другият край на града. Какъв е проблемът да се подаде по местоживеене? Проблемът е, че срокът е 1 месец и е безплатно. Ще си платя да стане за 1 седмица, но някой така го е измислил.

16

Анонимен

преди 6 години

В другите държави ще му се усмихнат и ще го разкарат с отговора "така е при нас нищо не можем да оправим " но в чужбина от друга страна паспорт и лична карта направо по интернет си ги поръчваш а фотографс при който се снимаш,това се отнася за всички които правят паспортни снимки и те са навсякъде в града са свързани със съответното МВР. Така ме поръчваш по интернет,отиваш да се снимаш,фотографа праща на МВР и паспорта и личната карта ти идват в блиЗкия павилион след 2 седмици срещу лична карта.

15

az

преди 6 години

Все едно чета за община Слатина, паспортното зад завод Електроника, много точно описано. Водих малкия за международен паспорт, като му се припика напуснахме опашката и хукнахме до близката бензиностанция, не вървеше да пикаем в градинката на общината :) И само да добавя, че ако не платиш при фотографката с банкова карта, се редиш на ново гише за кешово разплащане. Уникална държава.п.с господина дето се възмущава, че майки ходят с деца - как да извадят паспорти на децата без да са с тях? А?