40

Ъъъ

преди 6 години

До Да добавяА на стената, която дели Иерусалим на две, как гледате, умнико? Пак ли комунистите са я вдигнали?

39

M8

преди 6 години

Тъпчовци, вие можете ли да четете с разбиране изобщо? Учи се в началното училище! Човекът е копаел от западен към източен Берлин! На него му е било добре, той е бил от благоприятната страна, искал е да помогне, нещо което ние ориенталците никога няма да разберем. Били ли сте в Берлин изобщо, виждали ли сте историята на живо?Идете и вижте! Само еврейският музей изглежда супер гнусна пропаганда, там за спасените от България евреи няма и копче.

38

Да добавя

преди 6 години

Самата идея да се раздели град на две със стена е лудост, коята само комунист може да направи.

37

пенко

преди 6 години

НЕ МОЖЕ ДА ТЪРСИШ СВОБОДА В ОБЩЕСТВО НА ГОСПОДАРИ , СЛУГИ И РОБИ !!!!!!!

36

ОПА

преди 6 години

ГРАНИЦАТА ВЕЧЕ Е В ЛУГАНСК ДОНБАС ПУТИН АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЛУЖИ НА *** СЛЕДВАЩАТА СТЕНА ЩЕ Е В МОСКВА МНОГО ТЕРИТОРИИ ПРОДАДЕ ЖИДЪТ ГОРБАЧЕВ САМО ФАКТИ ....СЛЕДВАЩАТА ПРОДАДЕНА СТРАНА СЛЕД ПАДАНЕТО НА БАТЬКО ЩЕ Е БЕЛАРУС...ЗНАМ ВИ ИГРИТЕ ДО ЕДНА ...29 ГОДИШНИЯТ ПЛАН В БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗВИВА ПО МЕД И МАСЛО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ НЯМА НАРОД В БГ ЖИВЕ ЕДНО СТАДО ПОРОБЕНО...НАЛИ ВЕЧЕ НЕ Е НАРОДНА ЗАТОВА МАХНАХТЕ ОТ ИМЕТО НАРОДНА А ТЕ ГОРКИТЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪБУДЯТ....СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО...

35

МИШКАТА

преди 6 години

ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК ОТ КРЕМЪЛ. ИНАЧЕ , ОЩЕ ЩЕШЕ ДА КОПАЕТЕ ПОД БЕРЛИНСКАТА И ДРУГИ НОВОИЗГРАДЕНИ СТЕНИ. ПО ДОБРЕ СИ ТРАЙТЕ И НЕ СЕ УДРЯЙТЕ В ГЪРДИТЕ ,КАТО РОДНИТЕ НИ "ДЕМОКРАТИ" ,ЛИКВИДИРАЛИ ДЪРЖАВАТА СЛЕД 1989 Г.

34

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

След 10-ти Ноември избягалите на Запад цъфнаха и вързаха. Станаха миячи на чинии и ***. Излиза, че Берлинската стена ни е пазила от поробване, от *** идеологията на третополовите, от цiганизация и ислямизация ...А, че преди се живееше по-сигурно и спокойно от сега няма никакъв спор.

33

Анонимен

преди 6 години

В момента насилствено ми налагат *** идеологията. Това ли е правдата и свободата? Отнеха проекти за милярди от България, за да ги дадат на Турция и германия. Това ли е свободата?

32

Европеецо

преди 6 години

Битката на хората не е била за правда и свобода, а за банани наистина. Или по-точно казано за висока консумация.Социализма е анти-консумация.Другари, държавите не се делят на социалистически и капиталистически, а на индустриално развити и неразвити.Бедни капиталистически държави в Африка има колкото искате.Така че калпавия ни соц беше в пъти по-добре от разпадането на държавата в момента, което някой наричат "демокрация".

31

Solar Power

преди 6 години

А на мрънкачите и мързелите ще кажа следното. Предпочитам живота да си го организирам сам без намесата на татко ленин или чичо димитров.В крайна сметка от мен си зависят нещата дали ще карам лада или порше :)А пък за минусарите да си живеят със мечтите за твърди дъвки идеал :) Хахаха Соц простотията няма край все още. Бедняшка работа. Нямаше едни калпави гвоздей по магазините. Трябваше сам да си ги изправяш...... Жалка история

30

Solar Power

преди 6 години

До БерлинИскал е да отиде на друго място. Дали ще яде банани или друго в никакъв случай не пречи на теб. А в крайна сметка ако беше тук през соца толкова красиво и чудесно защо не ни пускаха навън :) Можеш сам да си отговориш ако искаш.....Мога и аз да ти дам жокер със Северна Корея. Там е много хубаво всичко, но ако отворят границата и не се стреля на месо от Северна Корея половината население ще избяга от красивия и спокоен живот :)

29

Берлин

преди 6 години

Копаел е човека към бананите и дънките.Това е свободата за него . Банани и дънки.--------------Свободата е да не те стрелят на границата. Има деца убити. Тинейджъри. Ходил съм и в затвора на ЩАЗИ, който сега е музей. Зловещо. Не мога да разбера правите ли се на *** или наистина сте такива?!

28

Анонимен

преди 6 години

Защо да изпадам във възторг от падането на стената, то точно след падането и започнаха да ни таковат майката, та до днес,

27

холцапфел

преди 6 години

ГОЛЯМ ЧЕРВЕЙ

26

Анонимен

преди 6 години

Копаел е човека към бананите и дънките.Това е свободата за него . Банани и дънки.

25

До Попа 21

преди 6 години

Защо ти е да копаеш тунел, като можеш да отидеш където поискаш. Свобода няма да видиш, защото преградите са в съзнанието ти и за всеки неуспех имаш оправдание.

24

Комунист

преди 6 години

До Поп ГруюКъм Русия,попе. Посоката на копане е към Русия. Поставете и табели,та комунистите да намерят верния път.

23

Граничар

преди 6 години

Това е съратникът на Елена Йончева - тя е прокопавала тунели под телената ограда на границата с Турция. Те ще се срещнат в Хасково,за да обменят опит в копаенето.

22

Анонимен

преди 6 години

AUFERSTANDEN AUS RUINEN DDR ДРУГАРИ ПАК ЩЕ ВЪРНЕМ ЩАЗИ И ТАКИВА КОПАЕЩИ ПЛЪХОВЕ ЩЕ ГИ ОКАЧВАМЕ НА ТЕЛЕНИТЕ МРЕЖИ ЗА АТРАКЦИЯ.

21

Кирчо

преди 6 години

До То6--3;Като бяха галеници и живееха добре защо им строяха СТЕНИ за да ги задържат в комунистическия рай.