120

икономист

преди 6 години

До да, коментар под номер 80Хем казваш, че всеки може да е добър в някаква област, стига да не е мързелив, но в същото време признаваш, че просто има такива хора, които за нищо не ги бива...Точно това е проблемът на капитализма, че всеки може да е добър в някаква област, но само ако е достатъчно талантлив и с умения! Системата просто не признава, че има доста хора, които нямат нужните умения( и няма как да ги получат, просто защото са по-ниско интелигентни, а не задължително без образование).

119

Анонимен

преди 6 години

Германските митници?! се борели с работата на черно... Алоу, туй да не е Етиопия бре- митницата се борела- Охрана на трудя нямат ли там? А надзорен орган да контролира, инспектори, съд, прокуратура, международно сътрудничество? Немците са за надзор за корупция и законност- източните европейки в законни бардаци, а мъжете нечовешки експлоатирани...

118

Бай Курти

преди 6 години

Нямам оплаквания 2000евро бруто и безплатна квартира.Чисто около 1400 но аз не съм алчен . Стигат ми.

117

Анонимен

преди 6 години

С българите не е по различно. Схемите са различни и започват от началото на 90г. Защо не интервюирате Плевнелиев, той най-добре знае, но дали ще каже? Като знам колко плащат германците, как стана милионер? Колко народ са изревали от него? И не е само той...

116

До Муспи

преди 6 години

Ти навярно се виждаш в арийската раса ,но ще те разочаровам ,Хитлер славянските народи щял да ги използва за това което сега Меркел ги използва -икономически роби .Това че си бял ,не означавало че си ариеец ,нали ,знаеш историята за арийската раса.)Щял си дабъхтиш от сутрин до вечер както сега го правиш-черни .

115

Анонимен

преди 6 години

То немските власти не знаят за това ,че имат работници -незакони от Източна Европа , нали ,просто си затварят очите за да им расте икономиката от икономическите роби на Изток.

114

Анонимен

преди 6 години

Като работят на черно, естествено ще са в мизерия. Така е в нормалните държави.

113

муспи

преди 6 години

Всичкото зло е, че и в Германия и въобще Запда има твърде много миньори от много векове! В България са поне 666,000, - и за тежка работа не може и да се мисли. Друг би бил въпроса ако Адолв Хитлер беше успял, но не е късно да се коригира историята! За такава работа - избиването на Световното Миньорство никога не е късно. То и разчита на нашата гневна ръка, за да излезе ако е възможно и то от ада?! Но не е възможно, защото ние не го искаме! Вечен ад за вас миньори!

112

Анонимен

преди 6 години

Аз съм в БЪЛГАРИЯ!Две години чуках от врата на врата, да ме вземе някой на работа!Срещах мазни погледи, презрение, арогантност и евтин тарикатлък..Сега работя сам! Изземвам клиентите и работата на псевдо работодатели, които чакат "квалифицирани" работници от трети страни, да им работят за без пари! TO4NO TAKA TRQBVA

111

Анонимен

преди 6 години

Не е за банкнотите, брат. Не всички в чужбина са патрони, които печелят купища пари.В България няма държава. Съдебна власт, законодателна и изпълнителна - зависимости, корупция и шуробажанащина. Какво да говорим за т.нар. четвърта власт - медиите - на 109 място по свобода в света. Истината е, че ако си "наше момче" със съответните връзчици ще има от банинацата и за теб. Но ако разчиташ само на двете си ръце, че с труд и упористост ще успееш - по-добре търкай билетчета или си дири късмета навън.

110

До предходния 112

преди 6 години

В Бг.положението е в две крайности-малцина нагло богатеещи и мнозина оскостяващи бедняци.Семейство ми е било обект на кражби многократно от най-различно естество(нулево съдействие на иституциите).Отделно некоректни работодатели с тяхните мизерни заплати с работа извънредно без да плащат и без право на платен отпуск или болничен.А менте стоки и храни който продават навсякъде.Корупция и бюрократщина навсякаде.Завист и мизерии при всяка възможност ако си закъсал.Не съм мазохист да стоя в Бг.

109

Анонимен

преди 6 години

Много сте лесни бе хора! За едни банкноти изоставяте Родина,родители,бащин дом,приятели и наричате България -блато?! Това ли заслужава тази 1300 -а годишна наша майка страдалница? България не е Борисов,Пеевски,суджуци и далавери! От нас зависи да я въздигнем,а вие бягате толкова лесно.Как да стане без нейните деца? Опомнете се! Трябва ли да станем номадски народ без държава,за да я оценим?!

108

Анонимен

преди 6 години

До cazzo duroАко го казваш 1500 - бруто - за никъде не си.При 1500 нето - си живееш съвсем прилично, и спестяваш за отпуската (пътешествието някъде по света).Никъде не е казано, че трябва да наемаш цял апартамент, ако си сам. Има си Ейнцелцимер вонунги (1 стая + баня и малка кухничка на времето им викахме боксониера в Бг)..

107

Анонимен

преди 6 години

ЕС е зона на свободно движение на работна ръка и т.н.При все това, че премахна с лобизъм и партийни закони конкуренцията, окарикатурения БГ "Едър" и "Светъл" "бизнесмен" не може да си намери работна ръка от 550млн. душиДава на прокуратурата непосилната нему заплата от 250 евро и я обявява за незаконна. Изисква закон, с който е готов да дава пари на биещи чело в пода по пет пъти на ден, но не и на български работник!

106

Мъка,мъкааа

преди 6 години

Подвеждаща статия.Нещата може да бъдат зле ако си платил на посредник и той те пратил на най-мизерната неплатена работа която никой неще да започне.Минал съм по този път,но добих кураж и сам кандидатсвувах и започнах добре платена работа с легален договор за над 3500 евро месечно.Живея не по-зле от местните.Ще си налягам парцалите за тяхен паспорт и нямам намерение да се завърна в Бг. блатото на мизерията.ИСТИНАТА Е ДА НЕ ПЛАЩАШ ПА ПОСРЕДНИЦИ!!!

105

Шмръц

преди 6 години

До 7Поне не съм като тебе - на колене пред шлифера на Бибитко !

104

7

преди 6 години

До ШмръцЛошо няма.Конкуренция му се вика.Дано успяваш да си докараш за цигарите и някоя баничка.

103

Анонимен

преди 6 години

Горчивата истина е че няма да отида да работя за българин дори и в чужбина, затова си бачкам сам.

102

Шмръц

преди 6 години

Аз съм в БЪЛГАРИЯ! Две години чуках от врата на врата, да ме вземе някой на работа!Срещах мазни погледи, презрение, арогантност и евтин тарикатлък..Сега работя сам! Изземвам клиентите и работата на псевдо работодатели, които чакат "квалифицирани" работници от трети страни, да им работят за без пари! Благодарен съм ви, палячовци!!!

101

Берлин

преди 6 години

Ако въобще си в Берлин и ако въобще работиш,не би имал толкова време за всички тези воаяжи.Затова смятам,че доста послъгваш.--------------Не ти се харесва, а? Типично по български. :)))И на тебе ще препоръчам да разгледаш блога ми - balebalev. Може и коментар да ми напишеш... хахаха. :)))