Който произвежда зеленчук за пазара винаги си сява и за себе си отделно и той не се пръска и тори толкова колкото другия.
За сведение на джурналисткята, на амаранта у нас му викат щир. Името на боята е кръстена на растението, заради същия нюанс на баграта на листата.
Аз ям само ПРОЦЕСИРАНИ ХРАНИ! Ламби, къде се намираш, на какъв език говориш? Като взема една парадигма и ти покажа един дискурс, ще видиш какво предизвикателство те чака! Ще станеш VS чуждиците завинаги!
Много хора влагат в почвата торове и пръскат с препарати, но аз съм на принципа - каквото излезне -дребно , едро ,важно да е чисто.Нищо не в насам към растението.
Ако си мислите че по селата не ползват изкуствени торове и пестициди жестоко се лъжете. Ако си мислите, че неугледните продукти по кварталните пазарчета действително идват от селски райони - жестоко се лъжете. Дори и в супер скъпите магазини, ужким сертифицирани да продават органични храни няма никаква гаранция и никакъв контрол.
През зимата зеленчуци НЕ купувам.Оранжериите са закрито място и всички препарати и торове се поемат от почвата и растението.Есента си обирам това, което си сея / засадя / в наследственото ми дворче.Вярно , не летя от щастие по неравната борба със земята , но консумирам и консервирам от лично производство без пестициди.Що се отнася до Е-тата -всичко е отрова.Няма полезна ХИМ. отрова.
единствената гаранция е да си го произведеш самразни наивници ходят по пазарите и купуват неугледни продукти, защото вярват, че щом е неугледно значи няма ползвана химияа тарикатчетата ходят по борсите, купуват последно качество продукти за стотинки и после ги продават по пазарите като домашна продукция на цени, по-високи от тези на първокачествените продуктискоро един така ме черпи с "домашна луканка" от пазара - в действителност беше от възможно най-евтините купешки ***
До 7,"и къде ги намираш ?"Намират се в градините на село или по малките градове. Но и това не е гаранция. Водата въздуха и почвата са толкова замърсени.. Но въпреки това има съществена разлика между домашно произведено и купешкото. И в плодовете, и в зеленчуците и в животните.
Трябва да забранят Е-тата и да изписват названията на добавките.Този опит за информация се провали.Не сме дръжни да ходим по магазините с преводач
Знаете ли какво е Е123 от опаковките на храните?