31

Анонимен

преди 6 години

Или са лекари или са търговци! Щом са търговци - касов апарат и данъци по търговския закон. Касова бележка дават на пазара, защо на регистратура да не го правят? Сега при личния лекар има една кутийка за левчетата, все едно просят. Обидно е и за двете страни!

30

ЗАСТАРАХОВКА ,ЛИ..?

преди 6 години

ТЯ--ТРЯБВА ДА Е В БАНКАТА ДА Е ЛИЧНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ДА Е "ЦЕЛЕВА"/да не може да се харчи за нищо друго , освен за здраве и да се онаследява/

29

ЗАСТРАХОВКА ЛИ..?

преди 6 години

ТЯ--ТРЕБВА ДА Е В БАНКАТА , И АЗ ДА СИ Я КОНТРОЛИРАМ!САМ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ---НА КОГО ДА ПЛАЩАМ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ...И НА КОГО , НЕ!!!ПЛАЩА СЕ --ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА НА ДОКТОРА!АКО НЕ Е СВЪРШЕНА РАБОТАТА--ПАРИ , ЙОК!

28

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 6 години

БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ --НЕМА!НЕМА И ДА ИМА !!!!!!НАЛИ ДОКТОРИТЕ СА ТЪРГОВЦИ ??!!!ЗНАЧИ , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ИМАТ КАСОВ АПАРАТ, КАТО ВСЕКИ ТЪРГОВЕЦ!!ЗНАЧИ ---ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЕБВА ДА ИЗДАВАТ , КАСОВИ БЕЛЕЖКИ , ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА!!!НОРМАЛНО Е!!!КАКТО АЗ СИ ПЛАЩАМ НА ДОКТОРА ---ТАКА И ТОЙ ДА СИ ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА, ОБОРОТА И ДАНЪЦИТЕ!!!ТАКА Е ТЯ---И ТАКА ТРЕБВА ДА БЪДЕ!!!

27

д-р Ох Боли

преди 6 години

Не забравяйте че държавата обяви лекарите за търговци, болниците и поликлиниките са самоиздържащи се търговски дружества. Колкото си изкараме, това са ни заплатите. Работил съм в едно мизерно ДКЦ и за 160 лв. заплата на месец, преди 12 години. И в условията на тоя див капитализъм, скрупули няма, щом може да се източва касата, майната и на касата, ще я източваме до дупка. И тя източва нас с хилядите *** глоби които налага, на война като на война, а войната е лекари срещу каса!

26

Safari

преди 6 години

Slagaite snimki i video v neta na bul doktorskite facturi... i na zabolekarskite facturi...

25

Memun

преди 6 години

Dai da vidim otblizo fakturata i kakvi sa vidovete artikuli, tarifata im... :-) kakvo prodavat i za kolko pari, kolko dds?! ;-)

24

д-р Ох Боли

преди 6 години

До АнонименГ-н Аниномен, аз съм лекар, но заплата от 10-12000 на месец не съм видял. Моята е 1000-1200. Може разбира се, шефовете на някои софийски клиники и болници да я докарват до толкова, но тава е друга рабата, висше мошеничество. Тази система не сме я измислили ние, а управляващите за които гласувате на всеки избори, независимо дали са ГЕРБ или СДС. Касата се източва и ще се източва, просто това е начина лекарското съсловие да има заплати. Касата мачка лекарите, лекарите я източват.

23

Анонимен

преди 6 години

Оформят седва варианта:1. Безплатно лечение - няма писане, няма данъци, счетоводство и т.н.2. Платено лечение - счетоводство, данъци, писане и т.н.Сместването на двата варианта беше по социалистическо време. Сега е баба Пена на пазара е с касов апарат!

22

anonimen

преди 6 години

За всеки пациент от списъка на личния лекар му се плаща всеки месец от касата независимо дали е прегледан или не. Защо трябва да се дават и при прегледите такси?

21

Анонимен

преди 6 години

Ха честито! Бизнесът вече става легален...

20

Анонимен

преди 6 години

И шефът на здравната каса Плочев рече,че до 2 г.здравеопазването си заминава.Значи нещата не отиват надобре.Ама никак.

19

Анонимен

преди 6 години

здравната каса трябва да изчезне, доказано не върши никаква работа

18

Анонимен

преди 6 години

Краде се от касата като за световно и това тя го знае много добре ,но не желае никой контрол над това!Фалшиви болни ,фалшиви пломби и екстракции,надписване със здравни книжки от зъболекари и така до края на ....света и касата!

17

Анонимен

преди 6 години

Като ще се плаща за всичко да закриват държавните болници и хората до ходят на частни болници. Също и да премахнат задължителните здравни осигоровки. Тези осигоровки и един безплатен преглед не ти осигоряват.

16

Пациент

преди 6 години

Системата на задравната каса не работи ! Лекарите почти не преглеждат. Най много да ги склониш да ти дадът направление ! С направление обаче работят само някой лекари в някой болници в софия !

15

Анонимен

преди 6 години

Според мен цялата здравна система трябва да стане безплатна за пациента или да премахнат здравните осигоровки.

14

Анонимен

преди 6 години

Защо се правите на луди.Здравно осигурените плащат на касата ,а касата-на лекарите.Какъв 1 лв.,какви 0.50 стинки,какви касови апарати.Между другото доста лекари не взимат левчето от пенсионерите,но сега ще им се наложи,иначе няма да вземат другите 2 от касата.Всичко е в ущръб на пенциите,разбира се.

13

бон ли?

преди 6 години

Защо всички се правят на луди колко пъти при зъболекар и лекар сте получавали касов бон?а това значи укриване на данъци и кражба от бюджета и после защо няма пари!?

12

Анонимен

преди 6 години

Лекуват, ако могат и си платиш та да те подхванат от - до по индивидуален подход специално за теб.По разните такси като коментираната и клинични пътеки карат на конвейр и изписват най вредните лекарства, въпреки, че отлично знаят за съществуващи много по нови и ефективни!