61

лекар

преди 6 години

За съжаление както е казал народът "Една птица пролет не прави".Истината е,че малко хора учат медицина и след това малко остават.След няколко години няма да има кой да ни лекува.Каквото и да казват млади колеги няма.Всички сме в предпенсионна възраст.А имаме и работещи пенсионери.Има и 80 годишни работещи.Да са живи и здрави и да работят докато могат,но положението е трагично.За сега го виждаме само ние,но когато всички го видят вече ще е късно!

60

колега

преди 6 години

ще поработи малко в БГ, ще види как неуки програмистчета на 21-22г вземат 3 пъти повече, а той с 10г. учене едвам връзва 1500-2000лв и ..ще отиде в чужбина където ще му се плаща нормалноо

59

NACO

преди 6 години

Защото освен да "завършиш" в България ,трябва и да МОЖЕШ в ЧУЖБИНА,другарЮ!!!

58

Анонимен

преди 6 години

Защото не знае немски. Като го научи, ще видим.

57

Анонимен

преди 6 години

В САЩ най-добре платените професии са: 1.треньор по футбол; 2.треньор по баскетбол; 3.треньор по бейзбол; 4.треньор по хокей; 5. декан на университет...Това са фактите, така че по-леко с превъзнасянето на Американския "Рай"

56

Анонимен

преди 6 години

С тоя боди ленгуидж ако отиде на запад, ще го насочат към психиатрията, само че от другата страна на барикадата.

55

Анонимен

преди 6 години

Това момче е доста зле. И за толкова години да не си избистрил концепцията - офталмология или дерматология... WTF!

54

"-"

преди 6 години

Да завършиш с отличие медицина, да останеш в България. Защо?-----Първо - да се знае поне един чужд език.Второ - да притежава поне "капка" авантьоризъм.Трето - не си мислете, че дори и най-добрия специалист може да започне работа по специалноста в чужбина без изпитателен период.Четвърто - да си готов да се изправиш срещу възможните предизвикателства "извън зоната на комфорта" и т.н. и т.н.

53

321

преди 6 години

И какво като е завършил медицина, аз пък съм завършил ТУ кучетата ли да ме ядат?

52

Панталеев

преди 6 години

Платени ПРАВИТЕЛСТВЕНА статия,няма читав млад човек който да иска да си опропасти тук живота.

51

Ивета

преди 6 години

Браво на момчето, пожелавам му успех! :)Браво и на всички негови състуденти, надявам се повече да останат да се реализират в България. Златен хипократ или не, важно е отношението им към работата, не вярвам някой да отдава толкова значение на това отличие. Към господина по-долу - със сигурност и Вашият син е бъдещ страхотен професионалист.

50

До: 45

преди 6 години

Златен Хипократ има от десетилетия и не виждам какъв е проблемът да се поощри някой, който е бил старателен. Това не означава, че обезателно ше стане добър лекар, но вероятността е по-голяма, отколкото при някой, който се е осланял на късмета си. По коя класация определяте нивото на Медицинския факултет в София спрямо тези в Аахен и Хайделберг? По кои криърии нашият е по-слаб и по кои не? Че нещо много взехме наизуст да приказваме...

49

Калеко Алеко

преди 6 години

До БащаАко и синът ти е толкова грамотен като теб нищо чудно да е изкарал предимно тройки. Ако можеш ми прати линк към медицинския факултет на ХуболТовия университет в Берлин. Поздрави на козичките!

48

Наблюдател

преди 6 години

До лекар от запад(46)За да работиш като сестра или фелдшер.

47

Баща

преди 6 години

Моя син от същия випуск ходи на Еразмус+ в Хуболдовия в Берлин и се би като питбул. Съответно получи само 3-тройки и една 5-петица .. Такова нещо най-високата оценка няма.. после като се върна трябваше още изпити трябваше да взима от българската програма и така се получи че взе все едно 3-семестъра в рамките на 2 семестъра цяло лято учи.. Така че ние не сме отличници и нямаме медал за храброст.. А страхливците дека си седяха в София и не ходиха на войната имат медал.

46

лекар от запад

преди 6 години

Тези пропагандни репортажи са пределно ясни!Когато младия ентусиазиран колега започне да плаща сметки,когато някога има деца и не може да ги запише в училище и детска градина,когато се сблъска с реалността всичко ще разбере.Апропо,защо не ме интервюирате мен да ви кажа защо напуснах България?

45

Анонимен

преди 6 години

Трима са завършили медицина с пълно отличие и получиха наградата Златен хипократ. Не един а трима.. Направо държавата на абсурда.. Проверете в Хайделберг или Аахен университети със силни медицински факултет , еми такива таланти няма в цялата история на университета..

44

ЕС и БГ

преди 6 години

Медицината дали ще лекува всички управници от 27 години насам до 60% - така, както у нас прокараха противоконституционния крепостен закон работодателите да имат право да изплащат до 60% от положения труд. На запад сирийско-авганистанските назначени "лекари" чакат богатите балкански болни субекти за упражнения, при това платени

43

Много голям випуск!

преди 6 години

Толкова голям випуск по медицина не сме имали скоро! Жалко, че са тези млади лекари няма да има почва у нас !!!Нашите политици дали изобщо мислят???

42

Анонимен

преди 6 години

До УчителПравя грешки, като пиша в сайта защото бързам.