25

Az

преди 6 години

до Марто: Първо съм жена (за уточнение само). Второ, колко съм работила в обора на дядо си, лека му пръст, си знам само аз. Това, че от понеделник до петък съм била в града изобщо не означава, че съм била "градско" дете. Трето, добро утро, че никоя държава не е само цветя и рози. Ела да видиш в САЩ някой резерват, в който 75% от населението няма вода и елекртичество. Просто ти е бедна фантазията...

24

Анонимен

преди 6 години

Никое дете не заслужава да живее в бедност и да минава 10 км. пеша в път за училище. Но за съжаление както казва Махатма Ганди. "По света има глад и мизерия, не защото не могат да бъдат нахранени бедните, а защото не могат да бъдат нахранени богатите."

23

Анонимен

преди 6 години

До AzЕми, прецакан си пич ...

22

Анонимен

преди 6 години

Така се става корав и истински китайски комунист.

21

Марто

преди 6 години

До AzНо не си живял в селски коптор, и работил в обора на баба ти дядо ти! Статията иде да покаже, че Китай не е това което се представя пред света! Има милиоонии като това момче, и други в големите градове, дето са от другия свят! Нещо подобно на БГ, но в китайски мащаби!!!

20

До Анонимен 13

преди 6 години

Пешеходецо, детето е на осем! А провинция Юнан в основната си част е планинска, там е Тибет. С върхове над 6 000 м.Та, викаш, ходиш дневно по 5 км в посока? И си на 8? и правиш денивелация от + - 1000 м на преход?Бравос, юначе ;)

19

Az

преди 6 години

Голяма работа... и аз и десетки мои суъченици през 90те ходехме по 4-5 км до другия край на града на училище. Нашите нямаха коли, а през зимата заради навяванията в Добрич често нямаше публичен транспорт. Нямам спомен някой да ни е похвалил или обявил за герои.

18

Хлапето..

преди 6 години

..е невероятен сладур! И със сигурност ще израсне като истински мъж!Стискам му палци, да е живо и здраво - децата от този вид са гаранцията за великото бъдеще на Китай!

17

Иван

преди 6 години

Когато,образованието е приоритет за една нация,резултатите не закъсняват! Успех и поклон пред детенцето и респект за Китай............видно е,че не желаят неграмотници,каквито си "размножаваме" насред ?председателството.

16

Анонимен

преди 6 години

Бях на неговите години когатото дойде демокрацията и всичко рухна. Бях гладувал цял ден, за да купя цвете на майка ми за 8-ми март, можете да си представите колко ми бяха джобните. Това го бях забравил, тя ми го припомни наскоро. Повечето от нас са забравили колко силна е детската воля.

15

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Ти на осем години ли си?

14

ss

преди 6 години

това е типичен факе ! 3ти клас 8 годишно бла бла бла ... само неговата снимка е размазана , всички сме ходили на минусови температури поне едно време като имаше сняг по метър и не се пребирахме с часове и точно като гримосани не сме били !

13

аз съм българче

преди 6 години

"Появата му предизвикала бурния смях на неговите 16 съученици."Има една приказка, че децата са жестоки. Сигурно и на мене щеше да ми е смешно на техните години, но като баща ми става болно за това дете и едновременно с това се възхищавам на решителността му.

12

Анонимен

преди 6 години

Всеки ден ходя пеша на работа- в дъжд и в пек. 5 км в посока. 40 минути. И ми доставя удоволствие. С години го правя. Никакъв проблем не е. Нито има новина в случая.

11

Анонимен

преди 6 години

Бедно, ама ходи на училище, при това с желание! Не виси необразован и на социални помощи като един друг етнос у нас.

10

ggg

преди 6 години

ot takiva hora stava chovezi

9

Анонимен

преди 6 години

Комфорта не дава постижения.

8

Анонимен

преди 6 години

Ako ste na negovoto mesto dryga pesen hte peete.

7

Анти ГЕРБ

преди 6 години

Ето защо Китай са 1 в света. Тези направо разбиха представите на капиталистите за просперитет. От бедна и изостанала страна се превърнаха в Гигант. Това е победа на човешката воля.

6

тц тц тц

преди 6 години

бах тия катайци !!!!