238

ссдд

преди 6 години

Русия има повече общо с Нигерия ,от колкото с цивилизования и модернизиран свят.Защо въобще ги бутате тея джуджета при развитите държави и с каква наглост ?

237

лили павлова

преди 6 години

каза: Санкциите ще продължат и няма България да ходатайства за руските окупатори...Гладомор очаква руснаците..ха.ха

236

Боби

преди 6 години

До Анонимен 256Я попрочети малко историяКалашников докато е бил в Армията (1938-1941)е създал инерциален брояч на изстрелите на основното оръдие, Устройство за отчитане на моточасовете на двигателите на трактори и танкове и вариант на амбразура която освен за наблюдение става за водене на огън от пистолети. Командирован е в Ленинград за внедряване на изобретенията - В Ленинград се е произвеждало 30-35% от военната продукция на СССР

235

Анонимен

преди 6 години

Еи *** тоа путин голем убавец бе я ни го пуснете у европа да го погнявиме малко бре

234

Анонимен

преди 6 години

Гледайте някои от запазените германски кинохроники от март-април 1945 и ще видите германски войници с......AK-47 или много, много подобен.Института на Х.Шмайзер разраборва автомата малко преди края на войната. След което заедно с целият институт е дислоциран в СССР. Именно там Калашников е бил комсомолски секретар. Сталин решава че изобретателя трябва да е Калашников като верен на партията. Иначе Калашников е нямал НИКАКВИ инжинерни знания.

233

Анонимен

преди 6 години

Тва руснаците са лелелеле само се бият в гърдите че са големи изобретатели добре че са и полезните изкопаеми иначе са пълна скръб те наташките треперат да се женат за Българи щот мужците и и тва немогат абе немам думи кажи му руснак и повече не го обиждаи

232

Боби

преди 6 години

До Аман от 253Умнико ето ти един пример - Прословутата трилинейкана Мосин 1891 и по-късните модификация с която рашките са изкарали десетина войни е създадена от Мосин чак след като е навършил 40 години и вече е бил началник на оръжеен завод - като самия той казва че създадената от него пушка е УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ на пушката Бердана с поставяне на неснемаем пълнител. А Мосин е Военен от Кариерата независимо че е се е родил в селско семейство на потомствен военен от най-нисък чин.

231

Аман от Боби

преди 6 години

До БобиВари го, боби го, то неговото си знае! Ти в коя година си заседнал? Някъде към 1983 май. Има нови неща и източници, не е само руската "научна" литература.

230

Боби

преди 6 години

До Анонимен 251Стив Джобс има ли Висше? А Основателя на МикроМеките(МикроСофт)? Защо съдиш за един човек колко голям ВИЗИОНЕР е по неговото ОБРАЗОВАНИЕ?Всяка година хиляди завършват тъй наречената Бръшлянова Лига на най-най-елитните западни университети. Несъмнено лесно си намират високоплатена работа и са способни работници но колко от тях са ВИЗИОНЕРИ променили насоката на движение на индустрия или клон на науката?

229

Анонимен

преди 6 години

До БобиМ. Калашников 27 годишен, със 7 клас прави автомати - смях!!!!!!!!!!!!АК - автоматический карабин. След пропагандата АК - автомат калашников!!!!!!!!!!!!!!

228

Боби

преди 6 години

До Аман от 247 248Ех експертиииЩтуг 42/43 на Шмайзер има газово бутало както и АК-47, Както преди тях и СКС, СВД и прочие самозарядни карабини и прототипи на Автомати(Щурмови Карабини зависи от спецификацията в различните страни)ОСНОВНОТО ОТКРИТИЕ НА КАЛАШНИКОВ Е ЗАТВОРА КОЙТО СЕ ЗАКЛЮЧВА ПРЕДИ ИЗСТРЕЛ ЧРЕЗ ЗАВЪРТАНЕ НА ОКОЛО 30 ГрадусаЗатвора си остава затворен при изстрел и чак след като буталото се задвижи назад се отключва от цевта. Но това става ГАРАНТИРАНО след края на изстрела

227

Боби

преди 6 години

До Аман от 246След раняването 1941 си Калашников Отива да работи и учи в град Ковров Владимирска област Там създава Прототипа на АК-47 като в първия тур на конкурса е скъсан явява се с доработки втори път и тогава печели 1946След пленяването си Шмайзер с група конструктори е командирован в ИЖЕВСК - Меката на Руската оръжейна промишленостКалашников е Командирован 1949 в ИЖЕВСК за да започне производството на АК-47 вече приет на Въоръжение до тогава заради шпиономания едва ли е чул за Шмайзер

226

Аман от Боби трола

преди 6 години

До БобиСъвременникАлександър Зайцев: М.Калашников не можеше да работи дори като чертожник. Техниката на проектирането и изчисленията бяха за Михаил Тимофеевич напълно непознати би ли могъл никому неизвестният сержант със седмо-класно образование да удържи победа в съревнованието с опитни конструктори-оръжейници, ако зад него не стоеше група от знаещи, талантливи и имащи власт хора? Аз мисля че едва ли, особено ако се отчете, че първият образец на автомат Калашников беше директно бракуван.

225

Анонимен

преди 6 години

До БобиОтвори гугъл и напиши: газово бутало на АК и СТГ44 и ГЛЕДАЙ! Открий 7-те разлики /ако видиш/.Ся да не кажеш, че калашника е първия автомат с газ-бутало? Разликата е само, че руснаците намаляват калибъра на автомата.

224

Аман от Боби

преди 6 години

До Боби - руския тролОт 1949 г. Михаил Калашников работи в гр. Ижевск, където АК-47 е пуснат в масово производство. Там сътрудничи с германския оръжейник Хуго Шмайсер (Шмайзер), създател на щурмовата пушка МР-43 /Stg-44/.До 1949 г. Михаил Калашников е танкист и тракторист! Изтеглят го от фронта след като е ранен.

223

Нормално

преди 6 години

Нямат нови да се хвалят с тях и изтупват от прахта постижениятана СССР

222

Само минавам

преди 6 години

Защо ни занимавате с това офшорно недоразумение?

221

Анонимен

преди 6 години

PUTIN E OBIKNOVEN COVEK OT NARODA-OBICAN E OT RUSIA I OSTANALIAT SVYAT,DA MU SE SLAVI IMETO.

220

Боби

преди 6 години

До Щирлиц 237Шмайзер се връща в Германия 1953 мисля заедно с останалите военнопленници. Кой тогава създава АКМ, Картечницата Калашников, АК-74, АК-1**(Стотната серия в която има модели срелящи с НАТО калибри) или Кой създаде АК-12 който вече официално ще го приемат на въоръжение?Хайде не се излагайте!Да те питам Шмайзер ли създава Галил Автомата на Евреите? Който технологично е Копие на АК-47 но с по-добър външен фасон - по-добре ергономика?!?

219

Боби

преди 6 години

До Анонимен 238Айде още един експерт дето знае само една ОПОРНА ТОЧКАКазах има два Ту-144 Оригиналния с 4 двигатели моноблок и Ту-144Д с две гондоли по два двигателя както е и КонкордОригиналния Ту-144 е с неефективни двигатели, прегряват в полет и прочие детски болести но успяват да го пуснат преди Конкорд. Далечина на полета смешните 3000кмТу-144Д вече се избавя от голяма част от забележките и има вече 6000км далечинаНо Аерофлот разсъждава Ил-96 със същото гориво 300 човека на 12000км!!