56

пенсионер- с хоби и

преди 6 години

До Анонименправ си ..... и преди всичко русия за да няма силна държава на балканите която да и пречи за проливите и Бяло море

55

Анонимен

преди 6 години

Бугараши е ПРЕЗРИТЕЛНО НАИМЕНОВАНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ КОИТО НЕ СА СЕ СЪРБИЗИРАЛИ СЪОТВЕТНО МАКЕДОНИЗИРАЛИ в днешна югоизточна смърдия и бившата вардарска бановина ,съотвества за нашето гъркомани и сърбомани,разликата е че там БЪЛГАРИ СА НАРИЧАНИ ПРЕЗРИТЕЛНО ТАКА ЗАРАДИ БЪЛГАРЩИНАТА СИ,А ТУК СА НАРИЧАНИ ГРЪКОМАНИ,И СЪРБОМАНИ ЗАРАДИ БЪЛГАРОМРАЗИЕТО СИ!!Това е "бугараш"СЪРБЕНДИЙСКА АНТИБЪЛГАРСКА ГНУСОТИЯ УПОТРЕБЯВАНА ОТ МАКЕДОНИСТИТЕ В ЗОМБИСТАН И ДО ДНЕС!Статията е майка плаче....

54

Анонимен

преди 6 години

До Ljuben Верно е тоа, во МК се користил термин татарчиньа...Ама не е битно, какво било, било.

53

Анонимен

преди 6 години

На мене ми е ОК да се обединим и под скиптъра на ЕС.

52

Сърбия провинция Бг

преди 6 години

Сърбия е бивша българска провинция. Както и Влашко и Молдова. Дай Боже пак да се обединим под скиптъра на Българският Цар или Президент. Кой знае? Във всеки случай, ще е добре, за всички на Балканите. Сега сме разпиляно племе.

51

Ljuben

преди 6 години

До Ne znaeshTocno e vo makedonija nikogas ne se koristel toj termin. Ne mi e jasno zosto nekoj saka da se konfrontirame edni so drugi.

50

Анонимен

преди 6 години

Сърбите като манталитет са много по-близо до маймуните.Ние си патим от нашата прекалена "цивилизованост".Онези мамят и крадат без угризения.

49

Анонимен

преди 6 години

Някой може ли да ми обясни, защо на голяма част от тракийските фамилии, стои представката Кара... Турците ли са "почерняли" имената на хората, или има друга причина?

48

Левски го е осъзнал

преди 6 години

Проблема е че народа трудно проглежда за да види че руснаците са прекалено коварни и под формата на добри намерения подкопават устоите на българщината в отнетите ни земи. Това не е спонтанно или случайно, а преднамерена дългосрочна полиника. Аз съм виждал комунисти които истински обичат българия и са толкова промити че биха я поднесли на тепсия на рашките.

47

Антисръбство????

преди 6 години

До АнонименДоколкото виждам в статията се говори за анти-български идиотщини, а вие що за *** сте че видяхте в това антисръбски настроения? Преди 15-тина години живях в Белград и описаното е истина. Навсякъде имаше такива графити, има ги о все още.Що се отнася до дълбокофилологичната алюзия с -га, - го, ***, -ги, това са кратките форми на него , нея , тях, които в сръбския звучат съвсем имаче, а при нас и в южна Сърбия са си така - го, ги,

46

Анонимен

преди 6 години

Българите винаги са имали толкова добри политици от Освобождението насам,че резултата е виден.Половината Сърбия е бивша българска етническа територия.За 150 години българските политици успяха да загубят половината българска територия и население.А сърби,гърци,румънци прибавяха и се уголемяваха.Естествено най-лесно е да обвиним Великите сили,съседите,Русия,Германия и марсианците.Защото истината боли.А тя е,че нашите политици проиграха или изиграха грешно всички добри исторически възможности.

45

Анонимен

преди 6 години

Това е презрителното название за помусюлманчени общности от Южна Сърбия. Същите са необразовани, поради патриаршия социален модел и религиознна принадлежност. Тези хора ходят с шалвари и по време на войната са използвани от противниците на Милошевич за мръсни поръчки, наркотрафик и т.н. Нямат общо с българите.

44

Анонимен

преди 6 години

Статията търси тънка интрига и насаждане на антисръбски настроения. В чии интерес е съседите да се ненавиждат?

43

Расате

преди 6 години

За Българите в Моравия,Белградският пашалък и равнинна Шумадия:

42

Анонимен

преди 6 години

*** измисленото племе српски ***... треаше да ги премажеме ... пустите австрийци !

41

Баш Бугараш

преди 6 години

Елчето нарочно пише подобни сътворения,за да може да се облекчава чрез триенето на коментари.Его и тука от 80-се коментара са останали трийсетина....яко се е кефило момичето :)))))

40

Историята

преди 6 години

Повечето сърби наистина са с български етнически корен - бугараши. Това си е историческа истина.

39

Анонимен

преди 6 години

Елкеее, ***! Статия ли бе да я четеш :)

38

Анонимен

преди 6 години

Руското влияние в Сърбия не е от вчера: това са неговите плодове.

37

Ne znaesh

преди 6 години

В Македония никога не се използвал този термин.Не знам защо настройвате хората едни срещу други