46

Само питам

преди 6 години

Никъде не видях пикаещ мъж върху ключа, а този вариант трябва да е маркиран със зелено хиксче. Урината ще затопли ключа . Пикаенето върху бравата на колата сигурно ще е зачеркнато с червено хиксче.

45

Читател

преди 6 години

Това материалче е копирано със съкращения от руското автомобилно списание "За рулем"zr.ru Няма лошо, но трябва да се цитира първоизточника, иначе излиза, че дописничката Вельова е крадец, каквато всъщност тя си е . Даже снимката е същата, както в руската статия !

44

До Шматка

преди 6 години

И аз пробвах,ама ми залепна пикалото. ***.

43

Анонимен

преди 6 години

Ще пикаеш на ключалката ако си млад.Ако си стар откъде налягане за струя?Капе като от протекъл кран.

42

Анонимен

преди 6 години

Почти всички автомобили имат дистанционно отключване. Така че тези игрички с нагряването са много недъгави. На мойта мазда нямам ключалки и се отваря само с дистанционото. Но има случаи когато гумените уплътнители на вратите са замръзнали. Тогава единственият начин за отваряне поне на шофьорската врата е топла вода с която размръзваме вратата покраищата на уплътнениета. А за да не замръзват уплътнениета на вратите се намазват с химическо средство против замръзване.

41

Анонимен

преди 6 години

кой морон ги е писал тези неща..ще да е от ГЕРБ

40

Анонимен

преди 6 години

Вземате Смартфона, пускате фенерчети и светвате в ключалката и .... О чудо светлината топи леда !!!!

39

Анонимен

преди 6 години

До ФаскинАко си мъж да пикаеш на ключалката е лесно. Искам да видя как някоя кифла или някоя 50 годишна лелка си сваля десетте килограма дрехи (на -15), вдига единия крак и се опитва да уцели ключалката със струята.....

38

Анонимен

преди 6 години

Малий.....Не видях как се размразява с чук и длето, как се отваря вратата с брадва и как се размразява с огнехвъргачка.Вие сериозно ли давате съвети да се ползва СЕШОАР????? или МАРКУЧ С ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ???? Половината ви съвети или ще почупят колата, или ще повредят ключа/ключалката. И даже не правите разлика между замръзнала ключалка и замръзнал механизъм на врата (старите голфове и пасати ги имат тоя проблем). Тогава само влизане през багажника помага.....

37

шофер

преди 6 години

Чишшшш в ключалката и готово!

36

Фаскин

преди 6 години

Ми пикаиш и готово, в казарма не сте ли одили ве, калмуци?

35

Анонимен

преди 6 години

Най-добре действа поливане с топла вода.И какво като оставало вода вътре?Че нали ледът вътре си е замръзнала вода?

34

шматка

преди 6 години

До 33Ти по чуждо не ходиш ли.

33

Бобчо

преди 6 години

Какви коли карате, бре? Кой си отключва колата с ключа? Дистанционно нямате ли? Иначе уплътненията се мажат със препарат да отблъсква водата и всичко е ок.

32

Анонимен

преди 6 години

Гаражът ми е вътрешен,35кв.м с автоматична врата с изолация и когато паля колата ,винаги е над 10 градуса..

31

тодор

преди 6 години

Имах Рено. Замръзват ли му вратите и да размразиш ключалката - все тая! Важна е профилактиката. Слага се предварително течен парафин по уплатнителите и със спринцовка във всички ключалки. Накрая се сдобих с друга кола, на която вратите винаги се отварят.

30

no problem at all

преди 6 години

аз със моята Хонда Сивик 2002-ра нямах никакъв проблем тази година януари месец когато беше верно тука в Драгалевци -22 градуса, цъкам копчето централното се отваря,бях намазал уплатненията със течен парафин,врата се отвори без проблем все едно е пролет...и дизелчето запали от вторият път но е сипано гориво Shell V-Power diesel ;)

29

Анонимен

преди 6 години

Забавно е обаче как кварталните коцкари, които зима през живота си на са виждали, седнали да се надлъгват кой как размразявал и да дават акъл за нещо, което, ама никога няма да преживеят. Първи на акъл, ама и първи по бедност. Да си направи човек изводите колко струва този акъл. Тотална нула. Зима и -30 с виелица у нас на малко места ще видите. Четете какво се прави и не давайте мaлоумните си балкански съвети. Знам ги колко струват- отразяват се кристално в заплатата ви. Нула, както казахме.

28

Стига бе..

преди 6 години

Е това кърти мифки - "от неговия аспух може да се прекара маркуч и изгорелите газове да се насочат към ключалката"

27

дядови

преди 6 години

Аман от откачалки ! На безлюдно място съвета с напикаването е най-бърз и добър ! Но повечето съвети са реклами на глупави аксесоари ! Спирт, ракия, антифриз това са средствата за размразяване без повреда на колата !