92

нн

преди 6 години

Захари Стоянов е точния човек. Захари е великана, може би равен с Левски в освободителната кауза. След Освобождението десетина години никой не се сеща за Ботев. Просто е бил забравен. Захари намира писанките му, публикува ги и го прави гениалния Ботев.

91

Шебек

преди 6 години

*** долни не смейте дори да помисляте нещо мръсно против личности,като Ботев и Левски,които ще стоят най-високо в пантеона на свободата и завинаги ще останат в историята. Това са личностти дали най-ценното нещо, живота си,в името на идеите в които са вярвали.Тези които пишат против тях са същите като онези, които са гледали как са изнасилвали жените и дъщерите им по време на турското робство и са си трайкали само и само да не им резнат тиквите !

90

анонимен

преди 6 години

Христо Ботев е светиня за българите, тези, които посягат на тая светиня и на тоя гениален поет, трябва да се изгонят от България с камъни и да се заселят в Сахара да хрупат пясък, това заслужаават те.

89

bulgarin patriot

преди 6 години

До анонименBravo!!! izkluchitelna zabelezka!!!

88

bulgarin patriot

преди 6 години

До Ботев ли?Gluposti govorish bratle.Tova koeto si napisal e prostotia ismukana ot podlite Mokri otvad Dunava, koito vinagi sa ni slagali prasta.Pogledni v istoriata, ama nie dobre im go varnahme prez 1916.Mrasni mamaligari, tzigansko pleme

87

Ботев ли?

преди 6 години

Във Влашко са го знаели като пройдоха и кибритлия, псуващ по кръчмите грандоман, въобразил си, че е някакъв български Наполеон! Четата му е пълен фарс, въобще цялата му революционна дейност може да се обобщи като всичката пара в свирката. А краят му е безславен и направо балъшки.

86

анонимен

преди 6 години

Познавам двама големи световни поети и гении-Христо Ботев (България) и Шандор Петьофи (Унгария).Гении от световна класа са и двамата, невероятни поети, с много прозрения за хората и живота.

85

анонимен

преди 6 години

Христо Ботев е може би единственият и най-големият БГ-гений, в това спор няма, само прочетете поезията му. Стига с тоя Запад, дори в Лувъра и Сорбоната(любимата ви Франция) има стихове на Ботев, така че и тук тезата ви не издържа.

84

Прокуден

преди 6 години

Харесвам поезията на Ботев,но да се определи като гений,не е ли малко пресилено? На запад никой не го знае.Само според българския критерий е гений значи.На мнение съм,че в момента за да оцелеем като нация имаме повече нужда от хуманисти като Йордан Йовков,Евлоги Георгиев.

83

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До анонименНещо сте се объркал!!! Само след 6 /шест/ часов преход нежните крачета на Ботйов са се изранили от офицерските му ботуши и вместо тях, ходи като омотал ходилата си с парцали. Това е голям принос за освобождението, нали. Друг голям принос е , че са му избили четниците - ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ. Пример за обратното е войводата Филип Тотю и боят който води край с. Върбовка и съответния отзвук в Европа.

82

анонимен

преди 6 години

До ИМПЕРИАЛИСТИмпериализмът ще бъде победен-рано или късно."Империализмът-висш и последен стадий на капитализма".Кой велик гений го беше казал?Точно с такива като вас се е борил Ботев, поддръжниците на една изостанала империя - Османската империя.

81

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До читателБойният дивизион, с всичките му организационни единици, включително и дивизионен свещенник, е сериозна военна част и е можело да обърка много сметки на враговете ни. За съжаление, тази войскова част е била тотално неутрализирана с поставянето за командир на амбициозия и честолюбив военен лаик Ботйов. Проучвайки източниците по въпроса, стигнах до извода, че набутването на Ботйов е с възможна цел да се провали освободителната кампания подета от Българите. Прочетете за чудесата които прявяват Българите под ръководсвото на командирите Хаджи Христо, Хаджи Стефко и др. за свободата на Гъ

80

Т

преди 6 години

Левски,Ботев,Бенковски..Все големи личности и всичките от предатели са умряли.Когато са ходили при Обретенов дни преди да умре и са го питали за смъртта на Ботев ,той е казал "За честта на България няма да кажа".

79

Моля

преди 6 години

Някой да ми припомни и обясни защо не е Ботьов, а Ботйов.

78

анонимен

преди 6 години

До Анонимен 73Много грешиш , стихове на Ботев са изписани в Лувъра и Сорбоната, в любимата ви Франция.Но пак повтарям-българите не заслужават гении като Ботев.

77

Акуд

преди 6 години

напротив!!! много е важно да се знае, че Ботев е убит заради лъскавите си черни ботуши от селянин по подбуда от една уж братска страна за нас.....

76

читател

преди 6 години

До анонименГениален революционер, едва ли. Саможертвата не е нещо гениално.Пристигането в Козлодуй очевидно е безсмислено, личи си и по отношението към тях във всички села. Времето и мястото са сбъркани, ако не е имало друга цел.Жалко за всички загинали, и най-вече за великия поет и публицист.

75

анонимен

преди 6 години

Ботев е гениална личност като поет, публицист и революционер.Но условията тогава не са били подходящи за революция.Самият пример на Ботев е заразителен, той е знаел, че отива на сигурна смърт заради България. Не е бил идеален сигурно, но това не омаловажава значението му за българите.Никой не е пророк в родината си, нали знаете?

74

Анонимен

преди 6 години

Тоя не е боян ботьов, а е боян брънчев. Дядо му е осиновен от ген. Кирил Ботев и нямат и капка Ботева кръв. Осиновени са от белгия!

73

zg

преди 6 години

Ботев е забележителна личност. Самата истина. Но като поет. Като революционер е разочарование. Впрочем това не е повод да бъде оплюван. Нито пък за изцепките му в Румъния, когато Каравелов е трябвало да ходи да го вади от кауша за хъшлашки и не много престижни кокошкарски истории. Просто изключително талантлив поет с наистина много голяма, понякога прекалена, емоционалност. Човек, на който можеш да се възхищаваш, но не е възможно да подражаваш.