31

Истината

преди 6 години

До Анонимен - Няма зящото големите автокъщи са техни и така ще трябва да си взимат пари от себе си,а те не са свикнали да дават а само да взимат .

30

Анонимен

преди 6 години

Разгледах всички коментари,някой да ми обясни как да си купим нови коли,при положение,че заплатите са мизерни в мизерната ни държава.Вместо да мислят простотии за ЗДП,да вземат да измислят как да оправят заплатите ни...

29

Боби свищов

преди 6 години

Искам да подчертая аз държа авто къща в град свищов и продавам постоянно хубави колици с сервизни документчетс при мен са най добрите превозни средства в свищов всичко читаво и лъснато на струна но тия закони дано не ми попречат на търговийката че си права доста левец от колите и с тия регистрации сега дано не ми спре рахатлъка дано успех колеги

28

Хахаха

преди 6 години

В тази прокълната страна всичко е лъжа.

27

Floro

преди 6 години

Той срока си го имаше и досега, и глобата си е същата, като по рано - 20 лв. Само че сега, ако и през вторият месец не регистрираш кошника, на твое име, примерно Кирчо Уевски, ще му прекратят служебно регистрацията, считай, спират го от движение.

26

Анонимен

преди 6 години

Алоо , и от какъв зор се въвежда този едномесечен срок?Да вземете паричките , а ? Колко маже повече да ни е гадничко.***.

25

Анонимен

преди 6 години

Сега чистим старите дизели на Германия,Австрия и Италия.Вижте в автокъщите всичко е дизели.По големи боклучари от нас няма.Управляващите го знаят това но не предмприемат нищо.Важното е да падат пари.Природата и живота на хората не е важен.

24

АБВ

преди 6 години

Е---си неграмотната статия! Г-жо Йосифова, преди да пишеш глупости, се запознай с темата, иначе резултата ще е като този.

23

Тихомир Томов

преди 6 години

Преди 2 години бяха обещали да се премахме междинката нотариус. Лобито обаче излезе по -силно !

22

Нотариус

преди 6 години

В белите държави нотариусите са напълно излишни в тази система.

21

Анонимен

преди 6 години

Пари,пари и пск пари, но събрани от нас данъкоплатците, от ония 80 процента малоум ите. Не ги е срам

20

FLORO

преди 6 години

Целта не е да ни улеснят нас, а да спрат от регистрация автомобилите продадени на чужди граждани /румънци, сърби, македонци/, които по принцип продължават да ги карат с нашите номера, без да ги пререгистрират при тях. Проблема е , че ако такъв автомобил причини ПТП, и няма застраховка, /а те най често нямат, щото не им се идва до България, а в Румъния примерно няма наши брокери/, за вредите от катастрофата плаща държавата чрез Гаранционният фонд. На годишна база това са дела за няколко милиона.

19

Анонимен

преди 6 години

Не са лоши промените. По-добре да платиш една нотариална такса и да си сигурен, че купуваш читав автомобил. Лично са ми предлагали кола: "ето я, нова, много е евтина, но я карай само в България". Много народ се опари с крадени автомобили, пренабити номера и т.н. Ходи търси после търговеца.

18

!

преди 6 години

олицетворение, как в една статия може да се напишат много неща, но да не се каже нищо... и продавачът не е длъжен да носи нищо, и си има срокове и глоби, ако не я регистрираш навреме...

17

Анонимен

преди 6 години

Абеееее, вие нормални ли сте, че то и сега не е нужно ПРОДАВАЧА да представя каквото и да било в КАТ! Договор представя КУПУВАЧА! След нотариуса за Продавача всичко приключва!

16

Анонимен

преди 6 години

Изключително НЕГРАМОТНО написана статия!!

15

Анти ГЕРБ

преди 6 години

"До момента в действащия закон нямаше срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано". Абсолютна лъжа. Денонощно ни заливат с лъжи в тази държава. Лично аз преди 5 месеца платих глоба в КАТ, за забавяне с 4 месеца на регистрация на МПС. Преди да платя глобата на място в Си банк в КАТ, не дават ход на документите.

14

до 16

преди 6 години

а преди поредното изменение срока беше 14 дни. Глобата за неспазването му 20 лв.

13

До 10 ALO

преди 6 години

ЗДвП беше изменен и точно в цитираният от теб член 145, ал 2 има изменение, което започва да важи от 27.12.2017. То и в предишният вариант също имаше срокове и изисквания, но кой да чете....

12

Анонимен

преди 6 години

Реших, че няма да се подписват вече договори. Ха ха няма как нотариусите да се подминат. В Германия договорът е 1 страница, без нотариус и всякакви такси. Ако купуваш от частно лице може и без договор. Плащаш взимаш двата талона и регистрираш за 5-10 минути колата, като печатът номерът пред теб.