60

2

преди 6 години

......остават да дискутират,какво да се напише в Библията и какво не.По-рано самата държава на израелците също е създадена с помощта на римляните и един евреин Ирод,любимец на Ливия.Първоначално изпратен като управител на тази римска област,по негово собствено желание,но впоследствие става самостоятелен владетел.С много кръв и жестокост,за което са го ненавиждали и самите евреи,той успява да създаде държава,разваля отношенията си с Рим,защото убива римските пратеници,които отиват да проверят

59

1

преди 6 години

Като изключим политиката,мога да кажа само,че ми е все тая на кой ще е града,стига трите религии да имат свободен достъп до светините си.Според мен,това е град трите религии неслучайно,защото техните свещени книго и,писания си приличат. Християните помагат на Константин да завладее трона и така той им дава пълна свобода,приема християнството за официална религия,а Библията е написана,като се събират мъдреци и записки от различни краища на Римската империя,като няколко от мъдреците остават да дис

58

Обичам експерти

преди 6 години

Поредното напрежение в Близкия изток, САЩ са готови на всичко, само и само войната да не спира. Израел може да си вкара голям автогол ако се поведе по крайния национализъм. За Европа подобно развитие също ще е катастрофално защото може да доведе до огромна война в Близкия изток и съответстващите десетки милиони мигранти, което е и истинската цел на САЩ.Тука гледам тримата евреи в България са се активизирали и ръсят глупости. И преди 3 и преди 5 хиляди години, евреите не са били единствени в Еру

57

Хонорик

преди 6 години

Мир на Йерусалим!Никой да не напада този свещен град,а народите да залягат да имат мир с него и помежду си!Уверен съм,че Бог закриля този град и Той ще му помогне да бъде чист и осветен.

56

Анонимен

преди 6 години

Евреите като са били в Ерусалим, други е нямало. Що за претенции?!

55

Анонимен

преди 6 години

До колкото си спомням, за столица едно време се спрягаше Симферопол.

54

Анонимен

преди 6 години

Каквото е било, било е. Истина е, че евреите винаги са правели мръсно на християните. Но Той гледа. Ще дойде Видов ден и за тях.

53

Анонимен

преди 6 години

Хм много интересно , нима отричате че Петър/Шимон, Яков, Матей, Йоан, Вартоломей, Матей , Тома , Филип и т.н. е са евреи . Та какви са според вас те и първите християни. Елементарно Уотсън Нима Мария/ Мириам не е еврейка или Йосиф или другата Мария нарочена от църквата за безпътна за да е непорочен Иисус.

52

Анонимен

преди 6 години

Ерусалим неможе да бъде само на евреите. Той е на 3-те религии--------------------------------Йерусалим е бил преди 3000 години столица на еврейската държава и след 3000 години пак ще продължава да бъде столица на еврейската държава.

51

1

преди 6 години

Да живее ИЗРАЕЛ!

50

Анонимен

преди 6 години

До До 48Доколкото е известно и Исус е роден евреин. Бил е вярваш, религиозен човек, Не е позволявал на своите сънародници по пътя към храма да правят пазар и да продават. Тогава евреите решили да се отърват от него и го наклеветили пред Пилат.Не са лесни хора, но между тях има и много честни. Преди години живях в религиозен еврейски квартал Бней Брак. Колко пъти забравих колата си с отворен прозорец. Никога нищо не ми липсваше.Ерусалим неможе да бъде само на евреите. Той е на 3-те религии

49

До 48

преди 6 години

След 21 дни празнувам Рождество Христово. Христос казал на евреите: Ваш баща е дяволът и вие желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай време човекоубиец и не устоя в истината, защото в него няма истина. Когато говори лъжа, той говори своето, защото е лъжец и баща на лъжата". А когато Пилат казал, че не намира Христос за виновен, евреите рекли: "Нека кръвта Му бъде на нас и нашите деца.".

48

46 и 47

преди 6 години

Не съм антисемит. В групата на семитите, освен евреите, влизат още и арабите, към които не тая никакви лоши чувства. Голяма част от днешните евреи, обаче, са наследници на хазарите - тюркско племе, счита се, че е дошло от централна Азия. Тоест аз няма как да съм антисемит. Аз съм антиюдеин, защото юдаизма, както виждаме от Талмуд, е една човеконенавистна религия. "Евреите са божествени! Ако гой удари евреин, то гоя трябва да бъде убит! Да удариш евреин значи да удариш Бог."(Sanhedrin, 58b.)

47

Анонимен

преди 6 години

48 Талмуда е стария завет в Библията

46

Анонимен

преди 6 години

45 какво ще празнуваш след 20 дни

45

До 44

преди 6 години

Защо да не цитираме Талмуда? Всеки е свободен да цитира, каквото си пожелае. В случая новината се отнася до евреите, а не до християните.

44

Анонимен

преди 6 години

45 товА са пълни глупости

43

До 42 и 43

преди 6 години

Холокоста е измислица. Финалното решение е било депортация в Мадагаскар. Най-голямата грешка е било, че не сме си дали евреите, защото 80% от комунистите у нас са били евреи. "Евреите са наричани човешки същества, но не-евреите не са човешки същества! Те са чудовища!" [Талмуд: Baba mezia, 114b.] "Закон е да убиеш този, който отрича Тората! Християните принадлежат към тези, които отричат Тората!" [Coschen hamischpat, 425; Hagah 425, 5.] Нямам повече място. В това вярват "кадърните" евреи. :)

42

Анонимен

преди 6 години

Господа не ми цитирайте Тората и Талмуда защото вие първо Библията не сте чели тогва щяхте да знаете че те са на практика Стария завет от нея

41

Анонимен

преди 6 години

41това са глупости. Къде го пише тоеа