До АнонименДо 103. Съглавен съм с вас и ние сме имали тоя проблем и то не само с посочената верига. Вече взимам само месо от село или от ферми, където колкото и да е трябва съм спокоен. Вслушах се в мението на 104 и взехме за Коледа от това говеждо на бредас , ми хубаво беше. Дай, боже нещата вече да тръгнат на добре и да не слушаме само негативни вести ....
В България има сертифицирани ферми, чиято цел е да хранят животните изцяло пасищно. Да, факт са и бг фермерите, които тъпкат животните с какво ли не, но не слагайте всички под един знаменател. Предпочитам да платя повече, но да знам, че на масата ми ще има истинско месо. Ял съм и замразено говеждо и прясно и разликата е огромна. Без да го приемате за реклама (НЕ ПРАВЯ), по-скоро като съвет последно купихме от Бредас. Нека не се опорочава бг животновъдството.
До 98 и 106. Да абсолютно сте прави за термичната обработка.Преди около две седмици си купих кашон пилешки бутчета от Метро български,охладени.При консумация след варене на два пъти се чувствах много зле.В областта на стомаха! При печене във фурната всичко ми е наред!Това месо със сигурност е натъпкано с химия!
Евроатлантически ценности- да ядем буклуци и да умираме от рак на 50 години.България да стане буферна зона м/у Ислямския свят и цивилизованата Западна Европа , тук да се заселят араби, турци и роми.Засега всичко върви по план. Не се вижда спасение.Целта е българите да станем максимум 4 милиона.Още ли се чудите?Няма нищо случайно!
До Анонимен 94Точно така е, при термична обработка антибиотиците търпят деструкция и не са толкова вредни.Глобализация - свиквайте.Това е по-малкото зло от ГМО.
България е прекрасна страна и лоша държава! Природните дадености са уникални а държавниците са ни трагични! Имаме страна ,родина но няма държава която да се грижи за народа си! И тъй като народа прави държавата време е да се вземе в ръце и да насмете продажниците и душманите!
Това ееропейския съюз,Липса на отговорност и контрол,корупция и експорт на *** в бедните страни.И това са фактитееее,еврогеййцииии..
И не казвайте кои производители са злоупотребили с АБ в животновъдството, така като и стана и със сладоледа и контаминираните яйца.Нека да е тайно....***-ти тайната!
Трябва ли да съм шокиран и изненадан? В *** живеем бре хора, в страната на неограничените възможности.
Трите основни групи антибиотици - бета-лактами, аминогликозиди и макролиди се разрушават при висока (колкото при печене на месото във фурна например, варенето може да не е достатъчно за всички) температура, така че, не се панирайте чак така. Проблемът основно не е чак толкова в консумирането (освен ако не ядете много сурово/пушени меса и подобни без топлинна обработка), проблема е при самите живи животни, там могат да се появят супер-бактериите, с резистентност и после да окаже влияние и на хора
Още ли не сте разбрали, че всички храни и лекарства в България са второ и трето качество?Това е част от геноцида над БГ-народ, заедно с ниските заплати и пенсии.
Може пък ти да измреш , щом си толкова *** като си мислиш ,че щом не е от България значи е стока. Няма проблем , яж 20 годишно месо , замразявано и размразявано безброй пъти. То бива да сте стадо , ама чак пък от една статия с някакви измислени цифрички да сиправтие изводи е...меко казано идиотщина!
Не бойте се бе.То в големите вериги /откъдето предимно пазари народа/ няма българско месо.Пък туй дето го внасят е една стока................
До 83 Така е, всички знаем защо , само ти не знаеш.И какво лошо има да хапваш безплатно антибиотици ? Модерно превантивно лечение.
Та значи,в момента както нещо се разболявам,дето ще давам пари за антибиотици,да ида да си взема кило вратна пържола.За вит. С ще я полея с лимонче,а за антиоксидант ще затуля с червено вино.
Месо, пълно с антибиотици – с това се храним в България!