17

Сръчко

преди 6 години

Както обикновенно - статията - пълна безмислица в резултат от некомпетентен превод и пълна липса на конкретност.Както и да е. Помня като ученик как се надявах да доживея до 2000г. за да видя как космическите кораби ще кацат по покривите, колите ще са летящи и с ятомни батерии.После ни баламосваха с водородни коли, а сега поредната залъгалка са мотокарите.вЕрвайте ми: след 20г. пак ще си чешем езиците-същата тема и поредните "Тесла" маняци ще ни убеждават в светлото ел. (или водородно) бъдеще!

16

pdoynov

преди 6 години

Браво бе, измислили бандажи гуми... 😂Те автомобилите преди над 100 години тъкмо с такива са се движили...😎

15

Реалист

преди 6 години

До Анонимен 15 При соца имаше такива гуми. Георги димитровки -София. Като спукаш гума се прибираш без проблем.Толкова бяха твърди.

14

юбералес

преди 6 години

Че какво му е новото. Тези гуми са от сто години и бяха заменени от пневматичните, останаха при мото и елкарите. С малко развитие, тази гума може да се ползва до около 120-150 км/ч.

13

Анонимен

преди 6 години

Много полезно за т.нар. "градски" каруци, защото и те имат същите проблеми като колите. Преди време бях чакащ след каруца за смяна на гуми-слагаха и гуми с по добър грайфер (за зимата). Собственикът беше сложил и една от тесните за резервна-като на джипка. Как ще я сменя ако спука гума, не можа да се сети и взе да пита дали някой има излишен крик....ха,ха..

12

еги

преди 6 години

те още малко ще открият че най-екологична е живата тяга и че с кон пред каруцата харчи най-малко

11

грозното патенце

преди 6 години

Тойота съвсем се изчерпаха вече - хем грозни автомобили , хем uguoтcku " изкушения".

10

Анонимен

преди 6 години

в русия сме къде напред не ползваме изобщо гуми верно и колите не тръгват но затова са без аналогови

9

шофер

преди 6 години

Единствената добра кола маде ин жапан е ГТР. Всичко друго е престъпна ненадеждност гарнирана с безумно скъпи части и ръждиви тенекета. И все пак малко по-добри от пицарските талиги. Освен електроника да правят за друго не стават. Германска кола - яка кола.

8

А стига бе..

преди 6 години

То по нашите второкласни и третокласни пътища с въздух подскачаш като циркаджия, а ако сложиш безвъздушни гуми....направо ще си припомниш лагерните колички от детството. М/у другото блъскащите колички по детските кътове са също с безвъздушни колелета.

7

Анонимен

преди 6 години

Някой пак откри бандажните гуми!

6

сминдух енд чесън

преди 6 години

Ще трябва да измислим друга мръсотия различна от рязането на гуми.

5

Анонимен

преди 6 години

До 4електрокарите не се движат с висока скорост и различни терени хайде преди да пишеш глупости малко се запознай с материята

4

яЗЕКА

преди 6 години

k'ви гуми, батка...Колите вече трябваше да летят на 1-2 метра над земята...инвестирайте в слънчеви батерии, вятърни перки и други подобни.

3

Анонимен

преди 6 години

Тези откриха врелата вода. Такива гуми има още преди тези да са били родени. Електрокарите бяха с такива гуми които ги произвеждахме в България. С такива гуми съм карал и Москвича. Само че тези гуми не са като обикновените а са от специален каучук който се държи по същият начин както и въздушната гума. А и струват скъпо заради каучука който се използва.

2

Анонимен

преди 6 години

Военните в САЩ имат такива разработки от доста години явно е крайно време да стигнат до масовия пазар.

1

zeus

преди 6 години

Едно време Дънлоп е направил революция като е създал пневматичните гуми, днес Тойота също са революционери и ще ни върнат към колелата за каруца :)