29

ГОСТ

преди 6 години

ШКАВЧЕТА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОО, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ЛОГИЧЕСКО РАЗРЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМААА, ЗНАЧИ ИМА ПАРИ ДА ХОДЯТ ПО ПОЧИВКИ И БАНКЕТИ А ЗА ДЕЦАТА НЯМА ПАРИ АААААА, МАМКА ВИ ГНУСНА КРАДЛИВАААААААААААААА СМЪРТ НА БСП СМЪРТ НА ГЕРБ ВСИЧКИ ВЪНННННННН ГОВЕДААААААААААА НЕНАСИТНИИИИИИИИИИ ДАНО ГОСПОД ДА ВИ УБИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

28

Анонимен

преди 6 години

До Бандит0.450 грама? Та това е по-малко от половин грам!

27

Анонимен

преди 6 години

Преди години с една моя приятелка и съученичка бяхме намерили решение. Аз нося половината учебници, тя другата половина. Седяхме на един чин и си знаехме ти имаш учебник по биология, аз имам учебни по литература и т.н. Проблемът беше ако някоя от нас отсъства. Тогава си звъняхме да предупредим, че другата да носи всичко.

26

Читател

преди 6 години

Елементарен норматив.Теглото на раницата да не превишава 10% от теглото на детето.

25

Галя Радева-Нейкова

преди 6 години

Аз съм на 64 години,баба на първокласник.В,, ОНОВА ЛОШОТО ВРЕМЕ"учих до 8 клас в ОУ,,Н.Вапцаров" в Плевен.Всеки имаше гардеробче,вътре в училище ходехме с топлинки.Беше много чисто.Тогава нямаше парно и лелите идваха на работа в 5 часа,чистеха и палеха печки с дърва и въглища.Директора се казваше Безовски,а първите ми госпожи Димитрова и Мачева,а след 5 класНора Георгиева.Ако са живи пожелавам и здраве.Сега децата не знаят имената на учителите ,които в момента и преподават.Говоря за горен клас.

24

Анонимен

преди 6 години

До Су-57Да бе, ще учим първолаците на дърводелство, за да си правят сами шкафчета, а за *** шведчета ежегодно държавата ще харчи милиарди!Не ти ли дойде наум, че ако някой не ще да учи, ще му е полезно да усвои занаят.Затова ще е разумно, шкафчетата да се правят от онези, които отпадат от училище. Ако не ще и шкафчета да прави, спирай му помощите и да се потруди сам да се изхранва!

23

Давам ти идея

преди 6 години

До НикиДа съдейства бюро "Студентски труд".Някой предприемчив студент може да регистрира и частна фирма. Студентите да се организират и да направят график - кой от тях за колко деца отговаря на отиване към училището и кой е свободен от лекции, за да поеме същите деца след часовете. С оглед броя на децата, студентите да се снабдят с някакви колички.Държавата да поеме плащането на такива студенти. Толкова много пари от хазната се дават за деца,които не щат да учат. Нека се плаща и за учещите

22

Анонимен

преди 6 години

60-90 хиляди не видяха проблема, само детето, като в приказката, а голия цар ...

21

Анонимен

преди 6 години

Историята на агресията. Чантата била не просто тежка, а тежка с ненужни и даже непрофесионални и то много неща (на лъскава хартия, признаваме). И детето се развивло (нормално) ? Е не може да те натоварват и това да няма значение. Но не 7 килограма са от значение, а това в тях!!!Но по някаква причина 60 - 90 учители и куп мрежи за децата не видяха проблема.Не беше учителка да отиде да му се скара,а дете.

20

ДОЙЧЕ

преди 6 години

Като в САЩ -метални шкафчета и всичко там.Или таблети което е най-логично.

19

Бандит

преди 6 години

Купих за първокласничката у дома раница на Ташев.Тежи 0.450 гр.С учебници и помагала,несесери,тефтери,малка минерална вода удари 4 кг на кантара.Каквото и да ми разправят,тежка е .

18

Ники

преди 6 години

Имам предложение: - държавата да назначи училищни хамали! Но да не са възтъмни, че ще откраднат учебниците на децата и те ще плачат!!!

17

ebati

преди 6 години

*** изостаналат държава,всяка година се коментира този проблем и всяка година се търси решение.И така до края на света

16

Ха ха

преди 6 години

На места вече са намерили цаката.Ако има пенсионирани баба или дядо, те ще носят раницата на детето до училището, а в края на учебния ден ще го чакат пред вратата на школото, за да поемат раницата и да му я носят до вкъщи.Ако няма пенсионери у дома, мама или татко да излязат от работа и да карат чедото си до училището със семейния автомобил, ако няма училищен автобус!

15

ГАНЬО

преди 6 години

Решението на този голям проблем е решен преди много години в страните със развита демокрация и то е : - във всяко едно училище да се монтират персонални шкафчета на всички ученици, не само на първолачетата !- Този шкаф трябва да е толкова голям , че да събере набор учебници и тетрадки, спортни екипи, маратонки и т.н. - и което е най-важно де се заключват така, че да не се случват кражби !!!Нека крадливите политици и министри се замислят и да решат да отделят от заграбеното средства за шкафче!

14

reshenie

преди 6 години

Да се отпуснат пари за анаболи протеини и за фитнес през ден на учениците . През ден мъртва тяга и клекове с щанга и ще видите как раниците им ще олекнат.

13

Анонимен

преди 6 години

Всичко е просто - учебниците са тежки защото:1) са с дебели корици2) са с лъскава хартия и дебела хартияАз си спомням преди 30г учебниците бяха със смотана, рециклирана и тънка хартия, но бяха поне 2 пъти по леки от сега

12

Sonia

преди 6 години

Ако не ни принуждават да купуваме скъпите и безумни помагала, ученическите раници на децата ще спаднат наполовина, а и ще остане някой лев за бедните родители, скубани по всякакъв начин.

11

Су-57

преди 6 години

Една ученическа бригада по трудово обучение и да си направят шкафчета. Стига със тия купувания да им купим по един мерцедес и да не носят тежки раници не става ли ?

10

АСЕН

преди 6 години

Просто е.Но не става само с подкупи иска се и акъл.Държавата отива при голям производител на лаптопи и сключва договор за поръчка на голямо количество на ниска цена, към 400 лв. бройката .Раздават се на учениците, застраховат се срещу кражби и изтърване-намокряне .За един месец всички учебници се преработват в електронен вид.Сайт за поддръжка и свободно теглене на учебници.И всичко ще е шест, обаче кой ще краде от бюджета...за печатане на нови учебници..А де...не става ДРУГАРИ