54

Бохо

преди 6 години

Направете заплатите нормални. Дайте на работниците права за да са спокойни и сигурни в работата си. И чакайте някой да вземе болничен. Но държавата нехае за гражданите си и не защитава адекватно правата им не се грижи за интересите им и хората се разболяват масово. В София всяка първа жена е с Хашимото всяка втора с ПМС и всяка трета с диабет. И ако Бойко си мисли че болничните са му проблема...ожестоко се лъже. След четвърт век ще има ли кой да погребе мъртвите българи се чудя

53

До Иван

преди 6 години

Оптимист си.Ако поговориш с литературния редактор на което и да е списание, издавано от БАН, ще чуеш интересни неща.Всеки институт има свое периодично издание, а някои - повече от едно.Над 90% от "учените" в лични разговори се смеят и казват, че правописът не е чак толкова важно нещо. Чух професорска дъщеря пренебрежително да казва "Нали си има хора за това, да поправят грешките". Нейната задача е да скалъпи 1-2 статийки годишно, преписвайки от източници, посочени от бившия научен ръководител

52

Иван

преди 6 години

До До хахаПоне са грамотни . Пише се аеронавтика,космонавтика.Научната работа не е като копането! Разбира се много от работещите в БАН най-вероятно са далече от науката !

51

попо

преди 6 години

До 49 ти. Ти комунистически *** да ти кажа че това е твое чедо и също с партиина книжка

50

риторично

преди 6 години

До М, да ...Иноваторите ли са ти проблем или изпълнителите?По пътя на логиката иноваторите са малко, бачкаторите би следвало да са много.Към иноваторите подходът би следвало да е по- различен, по- тактичен. С тях насила, чрез принуда не става, ще напуснат и лесно ще започнат другаде. То и с бачкатора не става по принуда, не се знае колко време ще търпи и ще се махне, но е лесно заменяем.

49

М, да ...

преди 6 години

До риторичноНяма хора за работа, бре! Има хора за канцеларии подпиращи столовете които трябва да ги обучиш и задаваш задачи! Те са до там! Толкоз! Изпълнителите /неиноватори/ по дух се окопават в познатото, иначе са с претенции! Няма лошо това да има изпълнители /това вкл. и хора току що завършили университети/ , но е лошо да са с претенции! Света постоянно се променя и е в динамика!

48

Тато из Правец

преди 6 години

Аз ви плащах болничните на 90 % !

47

риторично

преди 6 години

До М, да ...Посочих примери, на които бях свидетел през годините. Нещата могат да се степенуват. Винаги има някой, който изпълнява не толкова важни задачи в момента. Винаги има някой, чиято работа не е натоварена, примерно заместник шефове, счетоводители, деловодители и пр., които могат да си свършат работата за 3-4 часа и да поемат задълженията на отсъстващия, вместо да симулират работа и да товарят другите служители. Въпрос на степенуване на задачите и организация.

46

М, да ...

преди 6 години

До риторичноОстави, струва ми се че теоретизираш повечко! Реално хора за реална работа в БГ почти не останаха! Проблемът е, че правителството отново нищо няма да свърши както трябва и само си приказват и приказваме! Тикоя тема и работа не се довършва до край от ГЕРБ! Дори и КТБ си само приказват, но няма виновни, наказани, ...., реални резултати ! Единствено, че БГ се обезлюдява с високи темпове! вж. Населените места извън СФ! Тъжно и плашещо!

45

Пената

преди 6 години

Абе по конституция здравните не бяха ли безплатни? А като плащам здравни и взимам 450 лева заплата и платя зимата сметките после с 50% още по добре. Даже предлагам първите 3 дни вместо на работника да се дават парите на фирмата че остава без човек. А мене 450 ми стигат за лекарства,прегледи или някаквио интервенции.

44

До До хаха

преди 6 години

Знам, че има и институти, в които трябва всеки ден да отиват в сградата, в която работят и да постоят там поне известно време, колкото да се каже, че "работят". Отделни ГюроМихайловци наистина работят, но повечето имитират работа. Прав си, че са излишно много, а имената на институтите им те разсмиват, като знаеш какво е нивото там.Аз имах предвид онези БАН-аджии, които се вестяват от дъжд на вятър, а ако не е насрочено заседание, дори и във вторник не ходят на работа. Мяркат се веднъж месечно.

43

тиквата

преди 6 години

а на пловдивските далавери на алатотев които направи намалихте ли му заплатата с 50%

42

мъка

преди 6 години

Овергаз инженеринг , редовно работи по тази схема- няма работа и хайде неплатен или си купуваш болничен

41

Анонимен

преди 6 години

Престанете да се заяждате с малките хора,които понякога проявяват гяволък на дребно,за да си свършат някоя работа или оцелеят.Не виждат гредата в окото на големите,а търсят треската в окото на малките.

40

svetlio

преди 6 години

Имам малка фирма в Сливен и ми е много неприятно,когато пусна някой в отпуск,а той си го комбинира с болничен...Хора сме и се разболяваме,но и злоупотребите не са малко!

39

риторично

преди 6 години

До М, да ...Като е ползвал платения си отпуск, да пусне неплатен. Има резервен вариант- пенсионер или студент, който работи почасово, когато има нужда.Друг вариант- някой от администрацията върши работата на отсъстващия. Самият собственик понякога заема позицията за 2-3 дена, синът му или дъщеря му...При болничен от месец или повече наемането на допълнителен служител е неизбежно. Във всяка фирма има по някой, който не е 100% натоварен и може да отдели 2-3 часа на ден, да замести болния.

38

попо

преди 6 години

Болничните ли са проблема ? А ваксините или тройно по скъпите апаратури ? А КТБ ? Цяла банка окрадоха а за болничните се хванали

37

Анонимен

преди 6 години

Дефакто, когато имаш най-голяма нужда от пари, за лекарства, силна храна и т.н. те ги намаляват. Отделно лекарствата са без никакво намаление и с пълната ставка ДДС.

36

Хахахаха

преди 6 години

И къде е престъплението в това да си болен и да си в чужбина?

35

М, да ...

преди 6 години

До риторичноСпоко! А ако екземплярите с болнични са си ползвали и платеният отпуск! Не им пука за колегите, за работата, за ... ! Не се търси нов човек на мястото щот останалите временно покриват работата и влизат в положение на "боледуващия" /може и те да изпаднат в положение на болен /!