103

XAAXAXA

преди 6 години

Пучдемон :D: D верно ли така се казва тоя бе хахахахахаахах аман от демОни

102

Реалист

преди 6 години

Под турско владичество сме били умопомрачителните 500 г. , а под руско владичество само 45г. А сега де ? Ми ако предевят претенции ? Кой ще спечели?Руския език си го знаеме , ама тепърва да учиме турски, нещо не ми отъмва.

101

Реалист

преди 6 години

До относно кърджали 98 Аз знам само за Аляска че е закупена. Всички други земи са завладяни с оръжие включително и ние.В исторически план всяка държава би могла да има претенции към съседи. Ама нали тогава ще се избим?За това Пуч Демон на бесилото за назидание. Иначе ефекта на доминото.

100

Така е

преди 6 години

Пуч Демон трябва да бъде публично обесен за назидание на всички, които искат да съсипят Испания. Горбачов се измъкна , но този трябва да бъде жестокон наказан.

99

Шаран-БГ

преди 6 години

Кой ратифицира най-новата Конституция на Испания от 2013 -та година от името на Каталуния? Какво знае за Пако Ранас Пучдемон ? Кога е раждан ? Още от сега областта има спад в туризма с 40 %! Колко вече фирми напуснаха района? Злото, което причиниха шепа крадци ,с цел да замажат престъпленията си към собствения си народ и към цяла Испяния, е сторено!! И да се отделят, и да не се отделят--- каталунците ще сърбат попарата от тук нататък. Какво им бе зле до сега Кому и защо е нужно отделяне?

98

Анонимен

преди 6 години

според европейските правила една европейска държава не трчбва да има териториални претенции към друга, е значи и Испания трябва да се изключи от ЕУто

97

Анонимен

преди 6 години

само не разбрах при автономия на Каталуня , Каталуня автоматично излиза от европейски съюз , и трябва да започне преговори за влизане в ЕС .Т.е Каталуня на втора скорост ли ще бъде като България и Румъния или на първа?

96

Анонимен

преди 6 години

Свобода за Черноморската Република! От Дуранкулак до Резово.Искаме и ние да се отцепим. Ще гласуваме на референдум за присъединяване към Русия.Ако се намесите - Путин ще пуска бомби.

95

Анонимен

преди 6 години

Този Пучдемон май не знае какво иска.Само ще завлече каталунците на дъното.Каталуня е част от Испания и завинаги ще остане там.По-голямата част от испанците и каталунците искат да са заедно.

94

Анонимен

преди 6 години

ВСЕКИ НАРОД, КОЙТО ИЗЛИЗА НА УЛИЦАНА, ЗА ДА ОТСТОЯВА ПРАВАТА СИ Е ВЕЛИК.ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОЩЕ ПРЕДИ 150 г. СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ. И Е АБСОЛЮТНО ПРАВ.В българия протестират само ако се плаща.

93

ELIZABET 2

преди 6 години

MAXAITE SE OT ES ELATE PRI GORDITE I NEZAVISIMI NACIII

92

Анонимен

преди 6 години

KVA DEMOKRACIQ V ES NQMA TAKOVA NESCHTO

91

Анонимен

преди 6 години

НАРОДЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО. В СЛУЧАЯ КАТАЛУНСКИЯТ.ДРУГОТО Е ДИКТАТУРА И ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ.А ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ НА КОЛОНИАЛНИТЕ НИ ГОСПОДАРИ ОТ БРЮКСЕЛ СА ИЗВЕСТНИ ОТДАВНА.

90

Паметлив

преди 6 години

Спомнете си какво се случва преди повече от 500 години-Испания се обединява,изгонва окончателно мюсулманите и ЕВРЕИТЕ и става велика!Днес сме свидетели точно на обратния процес-наводняване с мю*слита и разцепване на страната.Съвсем очевидно Богоизбраните имат пръст и в двете неща!Те с години подготвят почвата за настоящите събития и дойде време за активната фаза по украински сценарий.Впрочем,централната банка на Израел е готова да поеме финансите на Каталуния!Завинаги,най-вероятно....

89

относно кърджали

преди 6 години

е смешно някой да претендира за нерависимост...както това е грешно за косово,домбас и донецк защото тези земи не са на хората които са се размножили там а принадлежат на други народи....все едно наемателя да претендира за имота !!!Българската земя никога не е принадлежала на турция а е била заграбена но това не води до правни последствия за претенции. каталуния и крим имат право на незвисимост ако местните го желаят

88

Пончо

преди 6 години

Егати драмата с тия,това само показва какви лидери има във Европа,никви,медузи,държава се управлява със желязна ръка,преди няколко стотин години такава медуза като тоя да е изгнил отдавна.Но сме демокрация,сега е така.

87

Никой не е..

преди 6 години

..поискал още "свобода и независимост за Кърджали", но някакво охах.авено личице вече мечтае назидателно на тази тема. Бих посъветвал ха.хото първо да се опита да проведе подобен референдум в Кърджали, да види какво ще се случи, а после да търси подкрепа . Ще е доста поучително за него. Пък и добра възможност да се запознае с реалностите в ердоганова Турция. Там свобода и независимост колкото щеш.

86

681

преди 6 години

Дали пък днес/нощес този Пучдемон няма да бъде арестуван?Така се полага по законите на демокрацията!

85

турчин

преди 6 години

До 125Да, свобода и независимост за Кюрдистан, както и на Кърджали от България. Щом за Каталуния, Крим и Домбас може, значи и за Кърджали и Кюрдистан може. Подкрепям. Надявам се към мен да се присъединят всички, които искат независимост на Каталуния

84

до турчин

преди 6 години

До турчин Свобода и независимост за Кюрдистан Предполагам Ердо няма да е против, нали е демократ и защотива човешките права