21

:)

преди 6 години

До ISTINATAКак няма да се реализират? Веднага им намират работа по специалността по програмата за младежката безработица. И си ги гледат като писани яйца.

20

ISTINATA

преди 6 години

От 27 години ВУЗ в България бълват висшисти непригодни за пазара на Труда .По време на СОЦА имаше няколко Висши Училища - Артисти , Инженери и Лекари .Сега например в НБУ ако платиш 3000 лева на семестър ще ти дадат диплома за Космонавт или Астроинженер със сертификат за кацане на Слънцето .И всички тези млади излъгани хора не могат да се реализират , само остава Гордостта на Родителите(и те излъгани) .

19

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли колко магистри е приел т г СУ в специалност която зная,9 Само девет за деканата!Смешно и жалко!

18

Батко

преди 6 години

Аз пук познавам инжинери, които са завършили ту габрово без да ходят даже на дипломна защита.

17

Логично!

преди 6 години

Ако учителите получават по-високи заплати от асистентите, това ще привлече повече и по-добри млади хора, желаещи да станат учители. Както програмистите получават повече от професорите си.

16

Няма деца

преди 6 години

Nagli престъпници заграбили власта след 1989 година и техните съучастници то нагло престъпни групировки маскирани като партии оставиха БЪлгария без деца..В Момент а повече от един милион оцелели деца в България са увредени трайно от педофилски камери инсталирани в ясли,градини и училища..

15

Бубето

преди 6 години

Смяната на имената на училищата с абривиатура СОУ с абривиатурата СУ е нонсенс и излезе скъпо на училищата - нови печати, табели и т.н., както и смяната на имената на детските градини (от ОДЗ в ДГ). Но нали Миглена Кунева трябва да се запомни с нещо.

14

Един от Северозапада

преди 6 години

В един софииски вуз, реномиран при това уж, асистентка по чертане не говори за присъединителни размери към друг детайл, а за "захващане в околната среда".Излишно е да казвам, че асистентката е току що завършила студентка, без грам практически опит.Но и по-тежки случаи има- студенти от по-горен курс преподават на по-долен, като асистенти.Както е според Бел-Ланкастерската взаимоучителна метода, от 19 век...Какви Вуз-ове, какви 5 лева, половината са само заради студентските такси държ дотация.

13

Един от Северозапада

преди 6 години

Действителен разговор с един новоизлюпен инжинир, от провинциален ВУЗ, няма да казвам кой.Питам го, може ли да работи на струг, и защото са му дали елементарна шлосерска операция да прави, като е инженер. А той отговаря: Преподавателя ни заведе в една работилница, и каза-Вижте, момчета, това там, до стената е струг, утре ако има време, ще го пусна да видите кое на къде се върти... Това ми бе виждането на струга. Във същия вуз моя позната се дипломира за 2 години, признаха и някои изпитиот пвуз

12

Край

преди 6 години

Познавам двама слабоумни с дипломи за висше образование. Познавам икономист - магистър, който не може да смята проценти с калкулатор - не може да каже колко е 5% от 100. След 89г. българите си раздадоха дипломи за да не работят. Срещам юристи, доктори, инженери с данни за тъкачка, кранист и багерист.

11

Анонимен

преди 6 години

А, що бе давайте ,и по селата за всяка полуграмотна бабичка да има по един университет та белким се напълнят гушите на преподавателите.То народ не остана та да се записват да учат висшо.

10

До Anonymous

преди 6 години

Всички се радваме, когато в някой ВУЗ извън София се оформи добър преподавателски колектив, който подготвя стабилни специалисти.Не знам кога си учил(а) в ПУ-Пловдив. Познавам много малко хора, завършили там и не мога да преценя.Но , за съжаление, в БАН дойдоха две, учили в ПУ преди 17-18 г. и смаяха всички с незнанието си. Такова незнание, каквото не можеш да доловиш у гимназистите със общ успех мн.добър 4.50-5.00 в сравнително добрите гимназии, за сравнение с елитните и дума да не става.

9

Бат Минко

преди 6 години

На осми номер да си знае че СУ е ПУЦ.Тъпо смотано училище с калпави специалности.И прасето си да закарам и то ше го завърши с Отличен.А завършите СУ са едни празни дърдорковци по правили умствено изостанали обаче с огромно самочувствие

8

Анонимен

преди 6 години

В ПУ-Пловдив без изпит и с индивидуален протокол завършват по-елитните специалности. Лично познавам такива неандерталци. Неслучайно много малко от преподавателите в СУ се съгласяват да преподават в тия "ВУЗ"-ове и в НБУ. И то по финансови причини. Ако си завършил СУ, май че друга песен ще пееш. Ай сиктир!

7

Анонимен

преди 6 години

Най-много вузове, а населението най-неграмотно в ЕС. А още по-голямо безобразие е, че държавата дотира частните университети! Вузовете са пълни с доктори като полиниклиники, а нивото е майко, бегай!

6

Анонимен

преди 6 години

И кои са тия университети бе, льоло? Провинциалните ВТУ, ПУ, ЮЗУ, БСУ, ВСУ, айде не върти, като нямаш капацитет да завършиш СУ, никой не ти е виновен и не се обаждай. Обикновен лаик си.

5

През 90-те години

преди 6 години

на 20-и век, куцо и сакато от БАН пишеше в годишните си отчети къде преподава и по колко часа лекции има. Отчетите на много от тези хора не съдържаха нищо друго, но заплати от БАН взимаха, оттам им плащаха и осигуровките, и трудовият им стаж се трупаше пак като на служители в БАН, а всъщност работеха като преподаватели и получаваха за това хонорари.После уж ги постегнаха, но много хора продължават същата песен на нов глас и отчитат в БАН работа, вършена от техническите им помощници.

4

Има кадри

преди 6 години

Трябвало да се инвестира върху привличането на млади хора като преподаватели във ВУЗ-овете.Много е лесно. Там ще бъдат преназначени всички учени от БАН, които са под 45 г., а също и онези млади и сравнително млади обикновени висшисти от БАН, които имат доказани научни приноси, но вследствие на специфичните БАН-аджийски "врътки" и "хватки" не ги допускат до научни длъжности, нямат нужните връзки и протекции.Останалите "учени" да се издържат от продажбата на резултатите от научните си открития!

3

Анонимен

преди 6 години

Ще имат остър недостиг на преподаватели?Ухаааа! Досега БАН-аджиите полулегално припкаха от град в град, за да четат остарелите си лекции и да папкат хонорарчета.Защото , според приетите правила, е допустимо да преподават толкова часа, на колкото се равнява отпуската им.А пък те правят всичко възможно, за да вземат колкото е възможно повече часове, за повече парички.И сега,след като официално се заяви, че ще има недостиг на преподаватели,пак ще променят наредбите и ще стане като през 90-те год.

2

Анонимен

преди 6 години

Не преструктуриране и пренасочване, закриване трябва. Както закриха училищата, така да закрият и безбройните ВУЗ-ове. Да не се окаже в един момент, че има повече ВУЗ-ове, отколкото СУ.