9

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

има ли ревниви модове, пита един приятел

8

Анонимен

преди 6 години

Нали уж мазнини се махат с кардио. Поредната противоположна теория

7

Анонимен

преди 6 години

При напреднали фази на занижена инсулинова чувствителност тежките тренировки произвеждат метаболити, които не могат да бъдат своевременно отделени от организма и напрактика тренировката нанася повече щети, отколкото ползи. Тоест, колкото повече подкожна коремна мазнинка сте си складирали, толкова повече кардио и по - малко интъензивност ви е нужна. За младите хора не говоря. Те могат да претренират без особени последствия и след кратка почивка се възстановяват бързо. Говоря за 80% от населението

6

Анонимен

преди 6 години

За хора с инсулинова резистентност, метаболитен проблем, затлъстяване или при хора над 27 - 30 години, скоростта на възстановяване на микроуврежданията вследствие на АНАЕРОБНАТА тренировка е низка. Тоест, не се възстановяват. Това може да доведе до разрушаване на мусклната тъкан и до влошаване на метаболитните показатели, като инсулиновата чувствителност. За тях е в пъти по - добре да избягват високоинтензивните натоварвания, защото се отделят метаболитни остатъци.В резултат горят мускул.

5

Анонимен

преди 6 години

Ако ще се захващате с този въпрос, първо си направете основни изследвания и се допитайте до специалист. Да не е на 45г да ви изнасят с инфаркт и с кракатя напред.

4

Анонимен

преди 6 години

Абе може да се загуби мускулна маса вместо мазнини, ако влезеш яко в режим гладуване, тялото почва да маха енерго-консумиращите части - мускули и да трупа резерви - мазнини. Но ако тренираш и ядеш, трудно ще губиш мускули преди мазнините дори и да си на калориен дефицит някакъв, то на тоя принцип все пак се прави изчистването в определени периоди.

3

Анонимен

преди 6 години

Дали ще вдигате тежести, ще бягате, ще въртите *** на колелото или ще пърхате с ръчички, ако тази дейност ви вдига пулса до 70-80% от макс за възрастта ви си гарантирате изгаряне на мазнини и то продължаващо и след тренировката. Факт е, че с тежка щанга можете да си вдигнете много пулса за кратко време, но дали това е най-доброто за вас е индивидуален въпрос. Фактът е, че най-ефективно се гори с ХИИТ - кратко време - интензивно натоварване с малки интервали на почивка.

2

Анонимен

преди 6 години

...където може бързо да преработи мазнините и да ги превърне в гориво. Ако тренирате обаче и не ядете, прсто мускулите няма да се поправят, след като са настъпили микроразкъсвания по време на тренировка и оттам вече може да не се расте или дори да настъпи обратен ефект - загуба на мускулна маса. Кардиото не е ефективно? Вдигане на тежести? Какви са тия идиотщини. Най-много мас се гори при упражнения, които водят до анаеробна дейност. Това са всякакви високо-интензивни тренивроки.

1

Анонимен

преди 6 години

Пълни глупости, пълни глупости. Как може толкова неверни неща в толкова малко текст. Откъде я преписахте тая глупост??? Тялото разгражда мускулите, за да си набави енергия от тях? Кой ви я каза тази глупост? За да се стигне до разграждане на мускулна тъкан и органи тялото трябва да е в страхотен дефицит на калории, дефакто трябва да сте гладували здраво дълго време. Далеч преди това, при калориен дефицит, ще разгради мазнините. Затова и мазнини се трупат около кръста, близо до черния дроб.