36

Шаран-БГ

преди 6 години

Преди два века Луи Куне е направил експеримент и доказва, че за човека най-полезни са храните, които се отглеждат там, където е роден,израстнал и живее самият той !!! Единственото "достоинство" на задморските храни е, че те пълнят джобовете на търговците. Фактът, че в БДС няма "царевичен булгур" /друг е въпросът за качеството на царевицата/, показва до каква степен спецовете по храните у нас, са загрижени за здравето на хората.... Ама яжте чиа, киноа и прочие..........

35

Анонимен

преди 6 години

Много съвети за здравословно хранене и примери за подръжание, които са типични за страна с изключително висок брой на сърдечно-съдови заболявания, висока детска смъртност и ниска продължителност на живот. Всичко е супер и нищо не трябва да се променя. Вратни паржоли, свинска мас, кебапчета, ракия, мазни банички... видими резултати.

34

Анонимен

преди 6 години

Ех, тея спецове по форумите тука. Предците на вашите дълголетни баби какво са правили преди Америките да бъдат открити и да се появят изключително здравословните български боб, домат, картоф, царевица и пр. Да не говорим за българските грах и леща от Азия и Африка.Няма нищо по-елементарно от масовата тъ.потия която се демонстрира тука. Вашите наследници след 200-300 години ще плюят против новите супер супер храни и ще дава пример за баба си която е живяла 90 години яла бг киноа, чиа и пр.

33

Анонимен

преди 6 години

Не се сещам на кое (без авокадото) баба му викаше "щир". Нищо общо с Щирлиц,... разбира се...

32

Анонимен

преди 6 години

ало,репортерите! а стига сте писали глупости!!пържените храни и колбасите отпаднаха от менюто в детската градина преди 6 години!!!

31

родител

преди 6 години

До АнонименНапълно съм съгласна с теб!

30

майка

преди 6 години

Когато детето ми тръгна на детска градина ядеше ВСИЧКО. Чакаше да направя кюфтета за да грабне едно от чинията и да яде или пък ориз. Сега в детската градина НИЩО не яде! Ако хапне някоя закуска - филийка с нещо, а на обяд само хляба. Вместо да сложат традиционни български храни, слагат в менюто на децата "здравословни блювочи" . Ние сме в българия и ако заложат на нашето българското децата ще ядат, защото това ядат и у дома. Защо съсипват храната на децата? Аз ако искам ще го храня здравословно

29

Иван

преди 6 години

Опростачени селяни, работят на парче по най-важната тема, а именно : здравето на децата.От зверски отрови - сега суперхрани.

28

бг

преди 6 години

Какви суперхрани са това ? Ограмотете се преди да пишете.Кноата е просо ,само че американско и по нищо не е по -здравословно от българското просо.Едно време бедните са ядели просен хляб ,а сега го броят за деликатес

27

Анонимен

преди 6 години

това не са супер храни.това са обикновени земни храни.и сланината ще ви се стори суперхрана на Антарктида.

26

11

преди 6 години

Ам както е тръгнало - вържете и по едно звънче на децата да блеят, цвилят и мучат.

25

Анонимен

преди 6 години

Ще се облажи вносителя на зрънцата.

24

Анонимен

преди 6 години

Едно време имаше само черешиа, ябълкадо и крушоа.

23

Анонимен

преди 6 години

Едно време като не сме яли чиа , киноа, папая, маракуя, авокадо, даже броколи не е имало, и кво?? Да не сме били по-болни? Да не сме били дебели? гати и модерните "***", гати чудото комплексарско

22

Анонимен

преди 6 години

Абе гледах и по ТВ-то за този нов сборник, че съвместно с родителите е правен. Простете но споменатите хора в статия съвместно с фрума БГмама правят децата даже на нормални хора вегани. За БГ МАМИТЕ и там по форумите когато вие като сте били деца правилото ви е било ядеш или после ревеш, че не сте яли. Децата да не ядат месо и да има липса на протеини. Какво искате БГ *** да мумифицирате децата ли!

21

пепи

преди 6 години

Супер *** е по правилно.Кило боб български е много по здравословен от кило киноа.Даже го има описано кое какво съдържа.

20

чарли

преди 6 години

Няма ли български плодове и зеленчуци ?

19

Анонимен

преди 6 години

То ако е с филията мас - правилно, но защо и с маслото. Естествено не да ги тъпчат всеки ден, но няма лошо за разнообразие на едно от храненията на седмица - две.

18

сминдух енд чесън

преди 6 години

Води се кампания против филията с мас и праз.

17

Анонимен

преди 6 години

Трябва да има по две менюта, едно за нормални деца и едно за деца на супермайки. Ще е много показателно кое избират децата.Искаме да се хранят нормално децата ни, не с измислици.