21

Арести за виновните

преди 6 години

АКо едно дете не отиде на училище пишат глоби.ЗА наглите престъпници на власт в София ограбили народа с милиарди за закупуване и монтаж на терористична и педофилска видео техника ЗАБРАНЕНА ОТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН се полага РАСТРЕЛ С ЗЕНИТНИ ОРЪДИЯ подава проверяващ екип от ОНЯ СВЯТ.НЯМА НЕПОВРЕДЕНО ДЕТЕ вече.. НЕ СЕ НАКРадоха НАГЛЕЦИТЕ ОКОЛО БОРИСОВ

20

РАСТРЕЛ ЗА ВИНОВНИТЕ

преди 6 години

На първо време да се закрие нагло престъпното МИнистерство на образованието.Всички деца са подложени на нагло терористичен и педофилски видео обемно пресканиращ терор с НЕЗАКОННИ ЗАБРАНЕНИ ОТ чл.32 и чл .29 исключително вредни терористични видео средства.НАд 1000 000 деца вече са повредени тежко и нелечимо.подават природата и въздушния океан възмутени от нагли терористи на власт в СОФИЯ>

19

растел за виновните

преди 6 години

На пурво време да се закрие нагло престъпното МИнистерство на образованието.Всички деца са подложени на нагъло терористичен и педофилски видое обемено пресканиращ терор с НЕЗАКОННИ ЗАБРАНЕНИ ОТ чл32 и чл 29 исключително вредни терористични видео средства.НАд 1000 000 деца вече са повредени тежко и нелечимо.подават природата възмутена от нагли терористи на власт в СОФИЯ>

18

Анонимен

преди 6 години

Същото е и с курсове при едни ходят с препоръки други ходят сами и тия де са с препоръки са златни се на някои дори от системата има а тия де блъскат честно какво правят стоим защото ония.така са преценили е това е демократичен строи в един малък град и се чудят що бягат млади хора еми не се издържа вече в градове като ловеч

17

Анонимен

преди 6 години

Те се делят като навсякъде силни слаби и така докато продължава това делене дори и на работа това ще е така кои ял кои пил кои кум кои сват кои брат назначен на работа така щее и по зле

16

Анонимен

преди 6 години

Интересно мие децата докога ще се делят на класи бедни и богати и какви ли още не в съвременния строи на демокрацията това е недопостимо но за съжаление това е от 30 години е така впрочем и при мен не така обесняваха се на някои на децата си а не на всичко по равно и докато не се промени това мислене тоя проблем не с един а стотици директори е така децата не трябва да бъдат.делени.на класи то затова и не сме женени от делени на класи плюти и тем подобни докога аз питам докога

15

Анонимен

преди 6 години

До Бивш млад учителНе са никак много фактите, просто никой не учи децата, как да учат. Но истината е, че в къщи, повечето не барват нищичко. В Бъглария, трябва да се въведе практиката с репортите. Засега имам само - запомни А и Б, кажи А и Б на изпита - ето ти оценка, но добре знаме, че този метод не води до дълготрайни резултати.

14

Бивш млад учител

преди 6 години

Т.е. в училище 70% се набива излишна информация, която след 2 седмици никой не помни. И от това не остава време децата да се учат на самостоятелност, логика, аргументация, развитие на въображението, да се поговори с тях за връзката между училището и живота, да им се възложат интересни проекти по предметите, да се организират допълнителни активности и т.н. Разбира се, с това проблемите в образованието не се изчерпват :)

13

Бивш млад учител

преди 6 години

Съгласна за бигбрадърщината, започнах с адекватния модел за подражание :) А за материала- не е въпроса в сложността, а и в обема. Ако е с 30% по-малко, ще се усвои по-добре, а наистина има уроци, които е по-логично да се учат в университета, където детето е избрало специалност, която го вълнува. По-добре детето да е отлично запознато с основните закони на отделните науки, отколкото само заради един тест да наизустява видове почви в Южна Америка например и после да няма нищо в главата.

12

Анонимен

преди 6 години

До бивш млад учител.Децата са преки наследници на хората бигбрадър и София Нощ и Ден.Ние сме снизходителни към тях, защото били деца, но истината е, че оставяме простотията да си се развива. А колкото до това, че материала в учище бил труден за децата ... Ами смешно е. Повечето от "децата" отделят максимум по 4-5 часа на седмица, да учат извън училище. Повечето затъпяват. На 14 са по-умни отколкото ще бъдат на 34, което е много, ама много жалко.

11

Анонимен

преди 6 години

От училище на научих нищо полезно. Сега има професия, която ми докарва много високи доходи. Честно казано, планувам да обучавам детето си с частни учители у дома, отколкото да му губя времето и разсъдъка в джунглата, наречена училище.

10

Бивш млад учител

преди 6 години

И още- като цяло децата ни са добри. А това, че им е скучно, е само другата страна на монетата, че те са любопитни и жадни по един различен начин, който в този си вид образователната институция не може да удовлетвори. Ако ги насочваме добре, дори да има деструктивно зрънце в класа / винаги има :) /, то останалите няма да му позволят да проваля общите усилия (ако хвърлиш хартийка и 10 човека те порицаят, няма да повториш, най-елементарното, което ми хрумва).

9

Бивш млад учител

преди 6 години

Няма достатъчно адекватни социални модели за подражание в тая държава.А иначе е нужно и:1. Облекчаване на образователното съдържание- не може да ги заливат с маса информация по всеки предмет, не са в университет.2. Подобрена материална база по ВСИЧКИ предмети- с новата дограма физиката и химията не стават по-интересни.3. Повече връзка с реалния свят- гости, посещения, практики, доброволчество.4. Повече спорт.5. Гражданско възпитание.6. Включване на родителите в някои дейности.

8

За

преди 6 години

съжаление,за сега младото поколение получава своето вдъхновение от дискотеките,чалга клубовете,фолкпевиците,плейметките,моделките,футболистите,порнофилмите,фейсбук и интернет,но не и от училището,със сивите,скучни и досадни учители или учителки!?!?!?

7

Анонимен

преди 6 години

q kajete po kolko miligrama avocado se pada na lape ? po kolkoto palmovo sirinie v zakuskite li ?

6

Анонимен

преди 6 години

Точно тези алчни *** от "образоватвлни технологии" разбиха традициите и почтенноста в училищата.Събраха алчни учители и започнаха да масовизират частните уроци- после вемайки се на сериозно съсипаха идеята за матури щото лекторите им бяха в училищните комисии,-изобщо ако блумберг стои зад тази мерзост по -добре да знаят че истинскитв български учители първо мислят за класа , после за отделния ученик, за училището,за обществото,и се борят с корупцията а не я създават.и най-накрая мислят за с

5

рдс

преди 6 години

Не им трябва вдъхновение. трябват им практически знания и умения да се аргументират т..е изразяват мнение. тия модерните вдъхновители от филмите. Липсва основата при нас и в двете страни- знания и от страна на учителите, което се прехвърля на учениците. Нямат идея какво представлява реалния живот. Масата искат да са меринджеи като не знаят какво е това, а не искат да са водопроводчици или ел техници, което е далеч по-доходоносно ако имат малко акъл..

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 3Да, защото е дразнещо, когато някой се опитва, да ти променя името. Аз все още имам висящо дело, защото се нахврълих върху един идио, кото ми викаше МихаИле, въпреки, че по-документи е МихаЕл. Вече не ми бърка името.

3

Анонимен

преди 6 години

Преди време, по служба контактувах д една жена, която, всеки път когато се представяше на непознат човек, упорито подчертаваше, че фамилното й име е АмзиН, а не АмзинА.Не знам дали са роднини с тази г-жа Мария от училище "Образователни технологии".

2

Анонимен

преди 6 години

джихадът в програмата дали ще ги вдъхнови?1?