37

Анонимен

преди 6 години

В Германия храната е по-евтина с изключение на плодовете и зеленчуците. Масло 1.29Е, мляко прясно 68 цента, олио 99 цента, кашкавал 5 Е за килограм, вода гол. бутилка 19 цента. Дрехи също на по-добри цени. Скъпи са наемите, фризьорски услуги и като цяло услугите. Посещение при лекар, изследвания безплатно, лекарства безплатни в повечето случаи или такса 5 Е в аптеката. Очна леща в България 800 лв. в Германия касата я покрива.

36

Анонимен

преди 6 години

По-добре беден пенсионер в Германия, отколкото богат в България. Здравеопазването няма сравнение, кражби да ги видя как ще си оставят колелото в България и след минути няма да изчезне. Това е огромна ниша, но само с хубав климат не става. Българинът трябва да е коректен. В Германия бедността е различна от България. Рядко някой бърка в кофите и то за бутилки, върне ли я 25 цента. Гледах тормоза на едно анг. семейство от роми. Потресаващо. Такса спокойствие от 5 лв. да не спират пред гаража им.

35

Ники

преди 6 години

Можем да станем евтин старчески дом.Важното е да се върти парата.

34

Анонимен

преди 6 години

Английските навлеци избягаха, сега ще дойдат немски навлеци. Да си стоят в мръсната Германия и да гладуват. Нали държавната им Дойче Веле плюе всеки ден България.

33

Химлер

преди 6 години

Не е възможно да са чак толко много 45000 ! .... и аз познавам едно семейство - мъжа е немец жената е бг, плаща и сметките имат къща на морето и в Габрово, но си живеят и в Германия, идват тук лятото.

32

Анонимен

преди 6 години

Една комшийка в нашия вход си живее с германската пенсия, ходи с приятелки на екскурзии, насам-натам, гледа си немската телевизия по кабелната и си живее прекрасно.Бивша колежка е на баща ми, българка, женена за германец, получила немско гражданство, после разведена и получила право на немска пенсия.Така си е, тук с немска пенсия си живееш като цар!!!

31

OMG_Lucker

преди 6 години

Предпочитам руснаци и немски пенсионери да се заселват в България (което се и случва)- и едните и другите разполагат с пари (за нашите стандарти) в сравнение с другата опция- арабели и ***. Разбира се най- добре щеше да не сме изпаднали в настоящето положение, България да е цветуща държава с предоволно население и проблема с обезлюдяването да не беше на дневен ред, но това са реалностите, за което можем да благодарим на "братята" хамериканци, НПОтата и най-вече на "чудесните" ни политици.

30

popa ot razgrad

преди 6 години

в БГ е добре за ЗДРАВИ западни пенсионери...ако си болен (а то 90% от пенсионерите си имат някаква болест) и имаш нужда от медицинско обслужване, горко ти...

29

ined

преди 6 години

Като им дойдат няколко шведи на гости и с няколко шведски тупаника им вземат германските пенсии може и да размислят дали в Германия не е по-добре.

28

соцялно слаб депутат

преди 6 години

Че българските пенсионери с 200 лв пенсия не живеят ли добре ?

27

Наблюдател

преди 6 години

До Анонимен (23)Кой за к'вото е учил и кой за к'вото е работил ( или клатил краката )..

26

Американ

преди 6 години

До Анонимен (25)Да, ако искате да сте богати спрямо местните. Монако не е за вас..

25

ФАКТ!

преди 6 години

До юбералесБиха се срещу болшевизма и избиха толкова бели европейци че сега да ги превземат араби и не.ри!В природата нема празно!

24

юбералес

преди 6 години

На тези немски старци, които се биха срещу болшевизма - поклон.

23

Анонимен

преди 6 години

А ние къде да ходим, когато се пенсионираме? В коя африканска държава?

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"А нашите пенсионери ... не могат да стъпят в Германия :)"--------------Защото строиха социализъм 45 години. Затова не могат да стъпят никаде.

21

Анонимен

преди 6 години

Със сигурност са се подсигурили със застраховка с добро покритие и СОТ. Английските пенсионери са в Испания и живеят, не живуркат.

20

ФАКТ!

преди 6 години

До АнонименНе брат на месец!

19

Анонимен

преди 6 години

До ФАКТ!"Ама доктор ИТ специалиуст бачка за 500 евро."--------------500 евро на ден нали.

18

ФАКТ!

преди 6 години

До АнонименВ България с един колцентър с една заплата 1500 лева си цар.В Германия си клошар.Всяка мощна икономика каквато е немската се базира на зверска експлоатация на труда.В Германия се бачка много за малко пари с които едвам си покриваш наема и те скъсват от работа.Мисля че в 21 век времето на Аушвиц и робският труд отдавна е минало ама много българи ги кефи да ги експлоатират.Кво да праиш наследство от 500 годишното османско управление!