127

ФЕРХОНДЕ

преди 6 години

ИЗКАРАЙТЕ бизнеса излезе на светло и тогава ще има пари, за безработица, майчинства и всякакви други обезщетения. Не търсете вината в народа, че боледувал, раждал, останал без работа и се пенсионирал. По-голямата част от тези работодатели, които уж едва свързват двата края /всички виждаме какъв стандарт на живот имат/, осигуряват своите подчинени на минимума на длъжността, а реално получават 1/3 и повече. Сами сметнете колко ще постъпят в бюджета...?!?

126

георги

преди 6 години

Аз имам диабет тип 2!Т.е. не съм на инсулин, но съм на хапчета. Нямам и 45г! Поради тази коварна болест се разболявам 4-5 пъти годишно, понякога по-тежко.Държавата поема част от медикаментите за диабета, но като боледувам си ги плащам и понеже трябва да са съобразени със състоянието ми са доста по-скъпи!Болен ли, да ходя на работа?Не стига , че давам пари за лекарства , но и от заплатата ми режат!И аз искам да съм здрав!Да ме возят на служебна кола и друг да плаща!

125

Анонимен

преди 6 години

В целия свят няма нищо по-гадно, по-долно и по-алчно от българския работодател!Пиявици и кръвопийци са те!!!Пият човешка кръв и се хранят от болката на хората!

124

Анонимен

преди 6 години

Провежда се целенасочен геноцид над обикновените българи!Докога ще търпим , братя и сестри???

123

Анонимен

преди 6 години

Знаете ли, че Макдоналдс бе обявена за една от най-добрите компании за млади хора в Дания ? Защо ?Ами защото Макдоналдс, винаги правят нещата, на в границите позволени от закона. Тъй като датските закони са ... Няма какво да въртя - по-добри са, то работещите са доволни.В България, познавам хора, който са ми споделяли, че им е идвало да запалят ресторанта, след смяна.Т.е. - ако имам и спазва е хубавите си закони, работодателите нямат избор. Но виж - Ние има минимална заплата, която е смешна.

122

Възмутен

преди 6 години

И тоя мотив, да се намалят злоупотребите с болнични.... Това значи че всеки с болничен е виновен лъжец!!! Законодателят казва щом си болен значи злоупотребяваш и клъц на 50%, смешнициииииии. А къде остана принципа за невинност до доказване на противното, брутално погазен за пореден път в окаяната ни робска държава.... И моля нека не говорим за модели в другите страни, щото сме безмерно назад по отношение на социална система, права и възможности. Просто сме предназначени за експолатация .

121

Възмутен

преди 6 години

Продажни политици!!! А народът кротува..... не е народ а мър... Осигоровките и тях ли ще ги намалят с 50% питам аз? И защо кротко и тихомълком се прекроява социалната система и се режат ПРАВА! Това не е тема на дискусия, това е тема на дискриминация. Защо се дискриминира болният служител, защото плаща осигуровки ли?

120

До ???

преди 6 години

Колко сте прав! Ако стачкувахме за всичко,както гърците и им покажем къде е вратата, нямаше да сме на това дередже.Уви стадо сме,роби сме...жалко за България,тя отдавна почина.

119

???

преди 6 години

То вие живеете ли ?Заспали овце сте всичките до един в тая държава , всеки гледа как да набара далаверата, да точи ДДС , да измами някой др честен търговец,производител,служител само това е важното да се оцелее в тая територия. ТАРИКАТ СЪМ АЗ ГОРД БЪЛГАРИН.Никой не иска да протестира и да се оправи държавата , тя не е важна , ако аз съм добре!Така станаха нещата, че ще квичите от тема на тема, а който може ще краде , а вие които не можете ще *** от вредни храни,стрес и немотия за лекарсва

118

таипаи

преди 6 години

мошеници . само да работим и да мрем . и пенсии да не вземаме . ...

117

До 120

преди 6 години

Просто си лъжец....... Всеки ден работя и се сравнявам и с западняци и американци и германци...... Достатъчно съм се нагледал на нищо неправещи германци, нагли американци..... итн..... Лъжа е че сме били мързеливи......Това са мантрите на десните продажници които освен да мразят народа си и да продават *** си за дребни стотинки друго не могат.

116

Ели

преди 6 години

Защо въобще работодателят да трябва да плаща болничните? Здравните осигуровки се плащат към НОИ, значи НОИ трябва да плащат ВСИЧКИ дни на болния работник.

115

риторично

преди 6 години

До Solar PowerЗащо да ставам работодател? Някъде видя ли желание в постовете ми да пия човешката кръв и да гавря с хората? И за сметка на техния живот да градя своя?!За мен най- правилният вариант е да работя за себе си :)

114

Анонимен

преди 6 години

А здравните осигуровки не се намаляват, нали? Долна *** крадлива! Сега пък хем болни, хем наказани!

113

Анонимен

преди 6 години

Мързеливият, некадърният никога няма да получи заплата като в Германия, дори и там да отиде.В България всеки иска голяма заплата, пък ака може да не работи.

112

Анонимен

преди 6 години

КАКВИТО РАБОТЕЩИТЕ - ТАКИВА И ЗАПЛАТИТЕ.КОЙТО Е РАБОТИЛ В ГЕРМАНИЯ, ЩЕ ВИ КАЖЕ СЪЩОТО.

111

Анонимен

преди 6 години

_ лева ще стане от 1 януари и то ако го приеме нар.събрание.

110

Анонимен

преди 6 години

ЗАКОНЪТ Е ЯСЕНДОБРОВОЛНО НАПУСКАНЕ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ И ЖЕЛАНИЕ НА РАБОТНИКА =получава на борсата по 7,20 лв. на работен ден (НЕРАБОТНИТЕ ДНИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ).

109

Анонимен

преди 6 години

Поредната тесла за честните и съвестните заради лъжците и лицемерите.Ами тогава намалете вноските за временна нетрудаспасабност...ама не ги намалявате нали?

108

Анонимен

преди 6 години

Имам идея - дайте да изгорим цялто законодателство, и да приложим някое от тея, северозападните. Че нашето определено не работи.