18

Анонимен

преди 6 години

Сега трябва да се принуди Турция да признае нашето малцинство на своя територия.

17

Анонимен

преди 6 години

Тези македонци "българи" взимат бг гражданството и веднага бегом в западна европа, англия и в канада след нова година

16

"Герои" в

преди 6 години

Едно нещо не мога да разбера: уж исторически пробив, ама БиБи го прави от София, Цецо облича гайтанлии потури и аба , пъха в силяха кремъклия пищов и ходи по Родопите и Стара планина да яде чевермета и още го е яд,че не яде в Свищов печено агне и не пи гъсто вино... Цвета и Главчев се пишат храбри гербаджии, ама ги е страх да отидат в Македония и Албания... Подп. от резерва Е.Христов плюе по президента, но не смее да се раэходи до шиптърите. А една доцентка е там...

15

Пробив...

преди 6 години

Г-да журналисти от Днес.бг, много сте скромни! Преди няколко дни медиите, особено тези на Нидялку Нидялков и Крачуна гърмеха, че това е ИСТОРИЧЕСКИ ПРОБИВ НА БОЙКО БЪ! Сетне се оказа, че една доцентка от БАН десет години е работила в тази насока без да пита ББ... И накрая се оказа, че ББ е присвоил нейните успехи. Медиите силно понижиха тона и само преданите на ББ Блиц на Крачуна и Пик продължиха с хвалебствията. А за пробивът: нека ББ присъедини Македония към БГ и тогава всички ще го хвалим.

14

Дес

преди 6 години

Българите там са от Кубер насам. После при Симеон, Самуил и Иван Асен II. Берат се е наричал Белград и е имал здраво българско население до 17 в. когато съседите албанци приемат исляма и ги изтласкват. Голяма част от тях се мести на север - Иван Вазов е от такъв род. Днес са запазени селата от другата страна на Охридското езеро, за които Борис спори с германците и италианци през 40те. Говорят си архаичен български - в YouTube има доста филми за тях. Успех е, че най накрая се сетиха за тях.

13

Анонимен

преди 6 години

В *** няма къде да стъпиш от "експерти".

12

Суджук добрички

преди 6 години

До анонимния 11 и до македонБългари в албания има от 9 ти век. А етногенезис на македонците започва след 1 вата световна война.И колкото и неприятно да му е на македон етнически българи все още са и македонците. След време може езиците ни да се развият в посока да не са едно диалектно пространство (-сега тия неща стават бързо )и обичаите и битовата ни практика да се изменят. Може процесът и да е в обратна посока. Въпрос на интереси и политика на двете държави и стратегия на оцеляване..

11

Анонимен

преди 6 години

До 11Българската държа от такива невежи като теб си пати ,това помежду другото ,искам да кажа ,че там македонизма е задействал отдавно своята машина , има много платени които промиват мозъците на хората ,един от тях е Едмонт Темелко ,който е кмет на община Пустеш ,та той много усърдно работи в полза на македонистите финансирано от Груевското правителство

10

Wikipedia

преди 6 години

Албанците са мюсюлмани (сунити и бекташи, предимно на север), православни (предимно на юг и в Гърция), католици и атеисти.

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10"Българи в Албания ... ще се напикая от смях. И откъде точно са дошли "---Те не са "дошли". Те са там от векове, от времето, когато България ДЕЙСТВИТЕЛНО е имала излаз на три морета. Случайно да знаеш на кого е кръстен Софийския университет? Да си чувал за Климент Охридски? Не си? Ами, да - бягал си от часовете по история в училище. Невежа като случайните "управляващи".

8

Анонимен

преди 6 години

До БРАВО на ГЕРБ"...а първи път чувам за Българи Албанци."---Нещо да си чувал за Майка Тереза? Не си. Е, майка Тереза е албанка с български корени.То само с "чуване" не става, трябва и да се чете. Ама нали си от герб, не е задължително да можеш да четеш. А пък във "Винету" не пише за българите в Албания. Така, че НЕПОДГОТВЕН НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ.

7

Анонимен

преди 6 години

Няма как да има българи в Албания. Най-малкото защото албанците са мюсюлмани, а българите християни. Това е факт, който няма как да се пренебрегне.Ние с тях просто сме различни релгии.

6

Анонимен

преди 6 години

Тези които в БГ наричат българско малцинство в Албания, всъщност са македонци.Те самите се определят като такива. Ходил съм в Голо бърдо, Албания и съм разговарял с тези хора. Казали са ми че не са алабанци, а македонци. За българи просто е смешно. Няма откъде да дойдат. При Енвер ходжа Аблания беше затворена кутия.

5

Анонимен

преди 6 години

Как им се иска на русофилчетата да нема българска нация, ако може да се изтрият сички царе, сички революционери и комити... и сички да станеме рая на Путин и Кадиров! Колко ще са щастливи русофилчетата тогаваааа, ама не става да изтриеш Левски, Гоце, генерал Колев, цар Фердинанд. И патриарх Евтимий няма как да се изтрие, и Паисий, и "Аз съм българче". Няма как.

4

Анонимен

преди 6 години

До Makedon Е па оно и во МК има българи, не си ли слушал?

3

Анонимен

преди 6 години

Добре де, няма ли най-накрая да се научите, че в българският език няма дума "BG", хайде стига! Разберете, че като "журналисти" имате отговорности! Аааа, да, и въпросителни не се слагат в заглавия.

2

Анонимен

преди 6 години

Успеха е голям и народа е много доволен! Ще гласуваме за Герб!

1

БРАВО на ГЕРБ

преди 6 години

Поздравления за Успеха в Албания . Но да ви кажа честно за първи път чувам за Българи Албанци . Няма го никъде в Историята , може да не съм прав .