8

До 9

преди 6 години

Хубава идея, но не и за България. Първо, няма да направят къщите като хората. Второ, пенсионерите няма да искат да се местят. Трето, все някой ще измисли как да прилапа от старите им домове. Четвърто, дори да се изпипа всичко, изведнъж ще се намерят "жители" от изоставените села - заради далаверката да се нанесат на новото и уредено място...

7

Анонимен

преди 6 години

Да отидат даработят на село тези дето делиха земята, барабар с децата си, ама те се в чужбина.

6

VG gut Uhr

преди 6 години

Моето предложение проект супер-село: окрупняване на българските села. Преселване на хора от няколко обезлюдени села в едно, в което държавата да изгради инфраструктура: канализация, улици, тротоари. Да има лекар, полицейски участък, магазин, аптека, банкомат. В момента има към 5000 села в плачевно състояние. По-добре 1000 подредени и населени. Но най-важното е да се осигури работа на село. Хората отиват там, където има работа. С ликвидирането на АПК и ТКЗС започна упадъкът на българските села.

5

Анонимен

преди 6 години

До: номер 3Много правилно го каза - нелегална мина!Щото където има легални мини привличат чужди специалисти.Като германски инженери например. На местните възлагат работа за която са компетентни.И съответно на западните специалисти им плащат западни заплати, плюс командировъчни!То и у нас правят така, но като няма пари (имало е но са изчезнали мистериозно), вече рядко викаме такива.Както и да е, темата е много дълга, накратко, в някои държави от Африка са даже по-добре от нас.

4

Анонимен

преди 6 години

Фермери от Англия биха процъфтели българските села. Но кой ще варди фермерите

3

Анонимен

преди 6 години

ХА-ХА-ХА! ХО-ХО-ХО! ХИ-ХИ-ХИ!ЙО-ХО-ХО, и бутилка... гроздова!!!Ей хора, това е най-якия виц който съм чел!Какво ли пречи на съживяването на селата?Ами липсата на селяни! Това че дошли двама трима ексцентрични англичани, пенсионери, вегани или може би почитатели на Зен Будизма, но бедни и стиснати като габровци, нито ги прави селяни, нито ще съживи икономиката, ще създаде работни места и т.н.И другата главна причина е корупцията! Тотална, масова, тя яде европейските субсидии!!!

2

Анонимен

преди 6 години

Квалифицирани кадри? Ми като почнат да предлагат нормални заплати и възможност за квалификация веднага ще дойдат хора.Ама нее така нареченият инвеститор иска някой да работи за без пари най-добре денонощно.Накратко казано иска да има максимум печалба с минимум усилия.Така не се прави бизнес.Така се управлява нелегална мина за въглища в Северна Африка.Ниските заплати са причина за липсата на качествени служители.Друга основна пречка са тромавата администрация,корупцията и високите такси и данъци.

1

Анонимен

преди 6 години

Те сами ще се преродят ама няма да са български.