22

ПЕНКО

преди 6 години

БРАВО ПУДЖЕМОН !!! НО ЕДНА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ТРЯБНА ДА ИМА ": АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, СЪД И СОБСТВЕНИ ФИНАНСИ !!! ИЗБРАНИЯТ ПАРЛАМЕНТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ЕДНА РЕПУБЛИКА / НЕ КРАЛСТВО / !!! ДЕЙСТВАЙ БЕ ПАРЛА-ПУЧ !!! ВСИЧКИ СРЕЩУ ФРАНКИЗМА ! ВЕНСЕРЕМУС ИНТЕРБРИГАДИСТИ !!!

21

Анонимен

преди 6 години

Как така за Косове може независимост , а за Каталуния- не може??Отново двойни и тройни западни стандарти.Да се изкажат от ЕС .

20

TAMARA IVANVNA

преди 6 години

DEMONA PUCH SI E GOTIN>>>PROSTO E POLUCHIL STRESNUSHKA OT SABITIATA

19

Комунист

преди 6 години

Кой ми се изака в гащите? И либерастите се усещат от време на време, че демокрацията няма нищо общо със свободията. Иначе сами си боиха бюлетините и определиха резултата. Нищо, че повече от половината гласоподаватели не излязоха да гласуват, защото "референдума" е противоконституционен.

18

Анонимен

преди 6 години

няма такъв цирк, това е по-добро от турска сапунка! голям резил за тия дето са си загубили времето да гласуват, пълна подигравка!

17

Анонимен

преди 6 години

Пучдемон казва и то съвсем ясно, но видимо няма кой да слуша и да чува.Той каза, че в съответствие с резултатите от проведения референдум, обявява независимостта на Каталония. Но тази така наречена каталонска независимост трая точно 9 секунди, точно докато гърмяха аплодисментите. Речта му продължи с призив към каталонските граждани "да преустановим влизането в сила на така обявената независимост на Каталония".Получи се "тука има - тука няма". Евр0гeйски мошеници.

16

Анонимен

преди 6 години

Зависи от Мадрид. Ако Мадрид нападне Каталуния - не е обявила независимост. Ако не я нападне - обявила е независимост.

15

Анонимен

преди 6 години

Преди писаха,че не бил лидер,а заместник на лидер и един от заместниците на председателя на правителството в Каталуния,а то е политическо избираемо демек на някоя партия,а сега писъмца на лидера-председателя на друга политическа избираема и избрана централа като партия в държавно управление изпълнителна власт,и независимо от другите избрани по места партии,ако има такива по области,едно че всички в тези случаи са независими партии зависими от централна изпълнителна власт в лицето на една партия.

14

МнимПоуицайПистоуиет

преди 6 години

Тоз "пучи демон" що гледа кат мишок у трици ?

13

Анонимен

преди 6 години

Този се оказа голям мишок. Ама то и по физиономията му личи. Жалко за хората, които му повярваха!

12

Анонимен

преди 6 години

Омекнаха му китките, гласчето му изтъня, гледа жално.Изобщо е един революционер, напарво е нов Че Гевара.С такива индивидиначело Каталуня никога няма да е независима!

11

ким сун

преди 6 години

Пучдемон беше ли на площада да се бие с полицаиите и да защитава народа,за който уж се борел.Или в някое офисче си пиеше уискито и се мислеше за Мел Гибсан.Същия като Путин и Лавров,руския народ да борел Запада,а техните деца си живеят на Запад като царе.

10

Чочо

преди 6 години

Аз имам решение на проблема, просто е - сменями си местата с Каталуня, така те ще имат своята независимост, а ние най - накрая ще имаме ДЪРЖАВА ! Не е ли брилянтно ?

9

Каталуния-SI

преди 6 години

Каталунци само индепендиенте,иначе хвърлете куфарите на Карлес в морето.

8

Анонимен

преди 6 години

Независимост! За чиста и свята каталонска република

7

Наблюдател

преди 6 години

Ами отстрани много лесно се съди. Но да хвърлиш народа си към кръвопролитие и гражданска война не е хич лесно. Тоя филм вече са го гледали през 1936-1939 г. и не им се иска пак да минават през това. А че в Мадрид са си хора на Франко , в това няма съмнение!

6

Moon and Star

преди 6 години

Едни други умници по северна ирак така обявиха независимост, без дори да имат излаз на море и сега ръфат дръвцето. Да видим на този каква ще му е съдбата. Имам чувството че всеки момент ще започне да дъвче вратовръзката си, като един друг отворко от Грузия преди години!

5

Пуче

преди 6 години

Демончо,викай Ристето от Флорида да помага,шъ им тегли една и шъ клекнат!

4

Анонимен

преди 6 години

Обявила е разбира се ,цели 20секунди,бяха независими,за толкова имаха кураж, и я отложиха,за незнайно кога.Сега молят за преговори,може би за да се извинят за създаденото напрежение!

3

Анонимен

преди 6 години

Този по прическа бие на нашия Жельо. Иначе независимост не му стиска да обявява, ако не иска да има близка среше с танковите дивизии на Испания.