25

Анонимен

преди 6 години

За да манипулираш хората, трябва всяка минута медиите да агитират срещу учители, лекари и съдии

24

Анонимен

преди 6 години

"Една лъжа повторена 100 пъти става истина".Това са нашите медии

23

Ха,ха,хаааааааа...

преди 6 години

МЕДИИТЕ СА ...ЗА ДА НИ МАНИПУЛИРАТ!!!!ЗАТОВА НЕ ГЛЕДАМ ТВ и НЕ СЛУШАМ НАШИ РАДИЯ!БЕЗКРАЙНА , ТЪПОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

22

Анонимен

преди 6 години

Каква грамотност може да очакваме при 80% русофили /по данни на руския посланик/. Грамотен човек не кълве на руска пропаганда.

21

Анонимен

преди 6 години

за сетен път се вижда какви медии имаме и как представят нещата.

20

Анонимен

преди 6 години

За изготвянето на индекса са използвани индикатори с различна тежест, показващи свободата на медиите (според индексите на Freedom house и на международната организация Репортери без граници Да очакваш обективност от тези е по-трудно от намирането на игла в купа сено.Очаквам скоро България да бъде поставена на последно място в Европа по брой изстреляни спътници.

19

"-"

преди 6 години

Колкото по тъпо, необразовано и неграмотено е населението на една държава, толкова по-лесно се управлява и манипулира то (населението)!!!!За тази цел, просто е необходимо да унищожите качеството на образованието и културата в държавата.

18

Анонимен

преди 6 години

Медийна грамотност, къде видяхте това у нас? Уплашени, полуграмотни хорица с големи заплати, зависими от *** от Банкя и Шайката му, това са хората показващи "медийна грамотност". Не показване на проблемите а тяхното прикриване с дребни случки, основно с криминален характер. Погледнете какво пише Авраам Ноам Чомски за Провалената държава, за 10 те точки чрез които се отклонява вниманието от основните проблеми в държавата. Какъв журналист е Кикимян, Николаев, а Диков? Където са парите, там са.

17

Циник до Анонимен

преди 6 години

Оригинален си - като маратонки Adibas на пазара в Илиенци....и почти толкова качествен!

16

риторично

преди 6 години

Уменията за критично мислене и анализ на текст се изграждат на ученическата скамейка и се развиват най- вече в часовете по литература. Тези неща не стават с народни танци, песни, хора и носии, нито пък с подаряване на книжки, които после биват захвърлени в някой шкаф.

15

Анонимен

преди 6 години

Няма да повярвате!(то вярно няма)Правителството на Бойко Борисов дава Кърджали на Турция!(от няколко години през няколко месеца, докато братята руснаци се хвалят, че изкупили Черноморието и скоро щели да купят и останалата част)

14

Анонимен

преди 6 години

ШОК, Потресаващо!Турция окупира България до дни!(през няколко месеца)

13

Анонимен

преди 6 години

Америка в ступор!Руски учени откриха как да правят злато от въглища.

12

Циник до Анонимен

преди 6 години

Че това отдавна е факт!.....шницел в Германия вече няма....макарче е бил любимо ястие на народа!А за бежанците - може и милиард да станат...в следващият четвърт век!Нещо не ти се получава "иронията" - истината не е иронична , плашеща е!

11

Анонимен

преди 6 години

Русия постави НАТО на колене!В Пентагона треперят!(от компютърно генерирана картинка на шест хиляди осемстотин седемдесет и второто секретно руско оръжие)Под статията стотици *** са във възторг, че братска Русия, която им продава най-скъпите горива най-сетне ще унищожи краварите, които им крали златото на стойност трилион и петстотин милиарда годишно(около 26000т при общ запас на най-богатите страни около 40000т трупан десетилетия)

10

Ами естествено

преди 6 години

Шок!ЕС забранява българската азбука!Бомба!ЕС забранява християнството!Потресаващо!ЕС забранява Коледа!ЕС забранява розовия домат!ЕС забранява киселото мляко!ЕС трепери, 1 милиард бежанци се очакват до края на годината!Едни *** пишат новини, други им вярват.

9

Анонимен

преди 6 години

И тези какво искат да кажат, че е по-добре да мислим в някакви граници, отколкото "извън кутията" както се казва. Я, да си гледат работата...

8

Анонимен

преди 6 години

Стигнах до "отворено общество" и спрях да чета. :-)

7

Циник

преди 6 години

Способността да различават фейк нюз???Кластъри??? Класации??? Бих казал, че си е баш обратното!! Страните от бившия Ост Блок са "парен каша ду"ха!" ! Те са принципно по-будни, и скептични към всякакви медии!Не така - страните от Западна Европа! Потънали в (изчезващо охолство) народите им с готовност се оставят да бъдат лъгани и манипулирани! Мултикулти...либерастия...гейслободия...кой е по-критичен? А СТАТИЯТА Е ТИПИЧЕН ПРИМЕР НА ФЕЙК-НЮЗ!!!

6

добре сме си на дъно

преди 6 години

Висока медийна грамотност - да си феминист и да обичаш да носиш тайно гащите на майка си. Също и да си съгласен да осиновиш бежанец и да му родиш деца.