16

Лекар от Германия

преди 6 години

До АнонименМай доста се поизхвърли...след данъците остават чисто 2-3000?,а другата спомената от теб сума е възможна само за Chefarzt и то на някоя университетска болница...А и разходите са много повече...

15

Вишис

преди 6 години

До: "Лекари" (номер 14)Не се казва "висшо", казва се "вишо". Така се изразяват тия дето си купуват "вишото".И аз съм инженер, не съм лекар, но мога да ти кажа, че още преди 1989 г. моралните устои бяха много слаби, а сега вече ги няма никакви!

14

Навсякъде е така

преди 6 години

Принципно почти навсякъде е така, освен ако не е политика на фирмата да назначава само млади момчета и момичета, което се среща тук-там в България. При мен от 14 човека, 4-*** са пенсионери, но още работят, 4 са пред пенсия до 1 година и т.н., като най-младия е на 45 години. Непрекъснато се пускат обяви за работа, но никой не иска да работи при нас.

13

Лекари

преди 6 години

Ненормално е лекарите ни да са в предпенсионна възраст. Но вземайки предвид реалностите последните 20-30 год, някак имам по-голямо доверие на мед. сестра завършила преди 89г и възпитана в някакви морални устои пред някоя вървежна мацка на 30, която тати с дебелия портфеил е изпратил да завърши висшо, а тя през това време е висяла по дискотеките в Студентски град и е скачала от джип във джип, докато тати се хвали пред приятелите си, че дъщеричката учи медицина и запълва дупките в познанията й с $

12

анонимен

преди 6 години

личните лекари доказаха че са една напьлно излина институция разболяваме се повече докато чакаме направления

11

иванов

преди 6 години

реално погледнато то няма нужда от тях. преглед значи - дейност с компютър и отпечатване на принтера резултата. Те това не го правят. Ако пък има някой нещо подобно и не може да го прочета - да се маха.Джипи - разпределителна кутия и нищо повече.Още нещо ДОКТОР не лекува - това го прави "хапчето" - ами ако няма решение на проблема - такива персони да се изхвърлят от системата. В 21 века- с изключение само на някои хирургични дейности - вс. останали вършат елементарен тип дейности.

10

браво колега

преди 6 години

До Анонимен 55000 евро в бяла държава - перфектно, заради бялата държава. Аз съм с 10 хил. лв в областен град, обаче не в бяла държава, а в нашата.

9

Анонимен

преди 6 години

"Видят ли труден случай едно направление и те препращат другаде ."Не е така. Лимитът, отпуснат от касата р под едно направление на човек годишно.

8

Анонимен

преди 6 години

От 1990 .... къде бяхте Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ.Все пак върха на носа не е толкова много далеч.

7

чарли

преди 6 години

Това не пречи да се откриват постоянно нови болници.

6

Бай Гого

преди 6 години

Джипитата са захапали кокала и не го пускат на младите .Взимат си парите от касата ,плюс 2.90 такса преглед и изписват хапчета за кръвно и аналгин .Видят ли труден случай едно направление и те препращат другаде .

5

Анонимен

преди 6 години

След само 10 години ще ви лекува баба Гуна от село Горнонанадолнище. Ние по баламите завършихме медицина и се изнесохме. В момента съм с 5 000 евро заплата в бяла държава. Като имате предвид че съм отскоро и съм най ниската степен в ерархията на медиците. Имам колеги и колежки които взимат заплата от по 15 000 евро. Е кои от тях ще дойдат в бг да ви лекуват?

4

Анонимен

преди 6 години

Странна драма!

3

хаах

преди 6 години

Вие какво искате?Някои да учи до 30-40 години и после да му се подиграват с 700лв заплата ,че видиш ли е човек на принципа.За всяко нещо в БГ статистиката е такава.Какво точно мислите ,че ще се промени ?Далаверата ще спадне или министъра дето не може да прочете една страница ще оправи нещата.Искам още пари да заминават за интеграция на мързеланковци.Разберете !Искаш ли да правиш пари ,държава или дори бардак ,нужни са ти хора дето да искат да работят и да са мотивирани.

2

Анонимен

преди 6 години

Бягат горките!

1

Анонимен

преди 6 години

Много неприятна новина! По-добре да не говорим сега много за това, че да не повлия отрицателно на Председателството!