24

"-"

преди 6 години

Колеги, когато ние бяхме ученици през '70 - '80 -те години на миналия век си хапвахме здраво през междучасията - банички, тутманици, бюреци, наслади и кифли с боза, но не пълнеехме, напротив бяхме слабички, че дори и кльощавички.А, днес децата уж на диети и природосъбразно хранене, а пълнеят!?Моето обяснение на този феномен се нарича - ГМО!!!!Обърнете внимание на актьорите от старите филми на '50, '60, '70, и началото на '80-те години - 99% слаби, а днес?ГМО???

23

19,

преди 6 години

Защо така грубо се обръщате към дамата? И аз я прочетох, но не се ядосах - ми нали точно това пише, че е въпрос на стандарт. А за никого не е тайна, че България е мизерна държава.

22

13,

преди 6 години

Ами в класовете на моите деца също няма такива с наднормено тегло. И? Това нищо не доказва.За да установиш, че сега има проблем, трябва да разполагаш с официални данни на статистиката от минало време. Сигурна съм, че нямаш такива.

21

Анонимен

преди 6 години

Тръгнал прасчо да се загрижва че децата ще му налеят на суджука и решил да се бори с този порок.Аз като видя депутатите и си мисля че %-та е доста по-голям и е от години.

20

Анонимен

преди 6 години

Трагедията с ученическото хранене е пълна. Столове няма, защото няма луди да си сложат главата в торбата да спазват *** рецептурници и да им идват проверки през 2 дни от къде ли не да търсят нещо да си изпросят рушвет. Има кетъринг, правен от наши хора. Срещу 3 лева на ден има пласмасови прибори и боб и леща в 3 от 5те дни. Риба има само в една рибена чорба евентуално. Всичко това стоплено в микровълнова.

19

Анонимен

преди 6 години

ало, анонимната, ние с по две и повече деца колко средни заплати трябва само за обяд да даваме а ?

18

Анонимен

преди 6 години

м да де, с кифла, кроасан, сиренка, кашкавалка за закуска (за по 25 ст.) ... онзи ден явно решили здравословно и гледам - крушка ( за ядене де, като синя слива - по една раздали). В павильончетата: вафли, кексчета, пици, кроасани куп хрупанки с консерванти и гмо-та, кви да са децата - или хипер активни и кльощави или надебелели.

17

Анонимен

преди 6 години

ефект от храните второ качество бъкани с антибиотици,консерванти,оцветители,овкусители и какво ли още не,наскоро бях купил руска салата в която преброих 12 Е-та

16

До 7

преди 6 години

Аз тези които нямат възможност да дават по 320 лева само за обяд на деца . те да мрът нали..........Ето такива създаде евроатлантизма егоисти

15

неграмотник

преди 6 години

До тлъсти дебилчетаи тебе като те гледам нямаш акъл да оправиш бАлгарИА, неграмотнико

14

До 13

преди 6 години

Естествено евроталантизма и американските простоти и храна ,с които ги облъчват това и ще направи с децата.......

13

Анонимен

преди 6 години

в моя клас нямаше нито едно дете с наднормено теглов другия имаше само еднопри социализма хората бяга слаби, здрави и умнипри демокрацията сега са дебели, дъбили, наркоманицирани и зомбирани

12

10,

преди 6 години

Винаги е имало и ще има пълни и затлъстели и деца, и възрастни. Не залитайте по светлото минало. Същото беше. Само дето нямаше статистика, а ако е имало пък вие нямахте достъп до нея. Между впрочем доста пълни хора имат хормонални проблеми и проблеми с обмяна на веществата и ако вие не сте сред тях, само може да сте щастливи. Може двама души да се хранят еднакво, да имат една и съща двигателна активност. Изобщо няма гаранция, че ще имат еднакви фигури.

11

Анонимен

преди 6 години

Децата не се движат достатъчно. По физическо май сме единствената държава, в която се покриват задължителни нормативи. И това отказва децата. Търсят си и си намират бележки. В белия свят децата играят навън в междучасията задължително, а по физическо се играят спортове или танци - по избор. За да носи и удоволствие тази физическа активност. Какви са тези изнасилени неща- бягане за време и скок да метри? Глупости!Нека гонят топката, да танцуват, да плуват - да се спортува редовно и с удоволствие.

10

Анонимен

преди 6 години

Затлъстели - да! Но поне не трупат още! И това трябва да е успокоение ли? Аз не помня по онова време да се е говорело за вредни храни и да имаше масово затлъстели деца, тогава бяхме слаби и макар и да имахме два пъти седмично физическо не бяхме дебели.Пълните деца в едно училище се брояха на пръсти.Тогава храната се произвеждаше от държавните предприятия а не от частни фирми.

9

тлъсти дебилчета

преди 6 години

*** деца са пълни,но пълни *** търсачи на покемони.Не мимсе мисли като пораснат какъв акъл ще имат за да оправят балгариа

8

Анонимен

преди 6 години

Трябва бързо да се направи нещо с тия деца - я липосукция, я глад, я просто да ги скрием някъде да не се виждат, че да не се излагаме през Председателството.

7

Анонимен

преди 6 години

Затлъстяването идва от некачествената храна. На моите деца един обяд в училище е 160 евро на месец на дете ( плаща се отделно). Има три менюта - риба, вегетарянско и месо. Всеки родител избира какво да е. Отделно плод и салата са винаги включени. Абсолютно съм убедена, че има много родители, които са съгласни да доплащат,за да е хубава и качествена храната. Мнозинството обаче хем иска без пари, хем недоволства....

6

Анонимен

преди 6 години

Те децата вече се раждат мутанти в бг,да не говорим за шведите,и направо на хора не приличат

5

alf

преди 6 години

друг глучай- сядат в ресторант 4 4ленно сем майка 150 кг+ баща 220+ 2 деца по 100-120 кг . Почват да ядат пърж кожички, картофи, дроб, пърж бутччета аве към 25 пърж ястия. Напраих му забележка викам ей торбест купи си слата стига с таа спържа а ония се едно ги напсувах. Накраа као му турнат клампите ще се мирне