134

42

преди 6 години

42Няма такива като нас.Всичко да им поскъпва и да си траят.Робският ни комплекс е по-жив от всякога.

133

анонимен59

преди 6 години

и в ИСПАНИЯ е така...правилен ход

132

Анонимен

преди 6 години

Като в Германия:според марката на колата,стажът и произшествията. Bmw 523 варира от 130 евро на месец до 35 евро. Ако направиш произшествие по твоя вина скача на макс и ти бърка яко в джоба. Ако искаш карай. Ако караш без гражданска-зверска глоба 2000-10000 евро и при втория път -затвор и отнемане на книжката за 5 год. Ако искаш прави се на джигит. Това е! Да видиш как внимават всички и си следят застраховките.

131

Гогич

преди 6 години

Най-накрая!!! В белите страни отдавна е така. А и половината "шофере" ще отпаднат така - супер!

130

Gerppp

преди 6 години

Na ti gerb

129

Анонимен

преди 6 години

Всички говорят за джигитите на пътя и по начало за такива се възприемат шфоьорите на няколко немски марки. Със сигурност има поводи за това, част от тях да бъдат наричани джигити. Въпроса ми е следния: Кога най-накрая в тази група ще бъдат причислени и шофорите на баничарки, предимно Дачия в последно време? 80-90% от нарушителите са вчерашни лайнянковци със служебни, пикапи, баничарки, камиони, таксита, бусове и к'во друго ви дойде наум! Огледайте се утре на пътя и вижте кой ви задминава!

128

Анонимен

преди 6 години

Хубава работа ама Ганьовска

127

Анонимен

преди 6 години

Само не разбрах, как Гражданската отговорност е за колата, а нарушенията на неясно какъв шофьор можело да повишат цената на застраховката?! Намаление няма, ако не се сещате. Има само повишение, т.е. дране.

126

до 132

преди 6 години

Аре и ти ,а новата кола с 600 коня дето е 2,5 тона и е 4х4 ,автоматик и едно натискане на *** по грешка ,може да направи голяма беля.Мисля ,че нещата в момента са добре ,само за хляба на застрахователите ли да мислим?Като не им изнася ,да се изнасят ,тя си е "задължителна" застраховка демек социална,не е редно да се извиват ръце за по големи печалби.

125

Men

преди 6 години

Крайно време е притежанието на стара кола да стане скъпо удоволствие, а правенето на нарушение да се наказва както с акт така и с по-висока застраховка. Годините на автомобила също оказват влияние и е съвсем нормално таралясник над 10 години да има по-висока ГО както и по-висок данък, които да се вдигат всяка изминала година, докато собственика не реши да ползва градски транспорт или да си купи нова кола!

124

Анонимен

преди 6 години

Някои спомня ли си колко пари взе България за "цифровизацията" и колко човека гледат цифрова ефирна телевизия.Доене,доене,доене ,нищонеправене,нищонеправене и малко първонеобходимостни стоки на безбожни цени.200 години няма да излезем от батака.

123

Real AK

преди 6 години

Трябва внимателно да се "пипа" тази "материя", понеже в момента ГО се издава на МПС. Т.е. ако се направи за собственика на МПС-то ще започнат едни сплетни от рода "не съм карал аз", "друг беше на волана" и т.н., а особено при служебните автомобили това би породило много интриги във фирмите. На "първо четене" ми се струва поредния опит на лобито на застрахователите да се повишават цените...

122

Анонимен

преди 6 години

Аз пък искам за всяка система да спада цената на застраховката!Имаш АБС падат ти 20%, имаш ЕСП още 20%, имаш други системи още и още.Нали се досещате къде точно им се бърка ,на застрахователите.Чудя се когато станат автономни ,от кои пръст ще си изсмукват аргументите.

121

nepukist

преди 6 години

интересно, а фишовете за неправилно паркиране дали ще оскъпяват. Ами ако няма нито едно регистрирано нарушение, по което да има плащане от застраховател, какво значение има глоба за превишена скорост в някой пуст участък. Трябва да има връзка цената на застраховката с извършените нарушения, но дано са премислили правилно тази връзка. Иначе ще си стане рекет и двойно санкциониране за едно и също провинение.

120

Другар

преди 6 години

При бай Тоша си беше най-убаво,нямаше ни застраховки ни нищо,трябваше още поне 100 годинки да поживее човецът.

119

Анонимен

преди 6 години

Пълна простотия ... да кажем че човек прави нарушение и следващите 3 или 4 години няма и тази застраховка ще ти бъде по висока ,защото някога във времето си имал провинение и цял живот ще плащаш 20 лв отгоре примерно всяка година . Абсолютната тъпотия ... считам че ако сменят системата и всяко едно нарушение да е по високо като глоба спрямо предходното това да бъде решение , а не цял живот да плащаш като роб на системата... целта била защото застрахователите да получавали повече.. кожодери

118

Гюнтер до 123

преди 6 години

Не бе брат,стоят тук и обсъждат каруци маруци,и дълбокия смисъл да ни го забият с,200%...абе това егати и племето тотално изтрещяло..разсъждават,минуси слагат..АЛООООО,,ЕХОООО събудете се бе крееетенииииикк.....

117

Men

преди 6 години

До OMG_LuckerНе щем вдигане на заплати с 200%, на хартия изглежда супер ама да не вземат да ни карат да работим повече?!

116

до Гюнтер

преди 6 години

Едва ли някои нещо ще направи,това са овце на заколение.Даже не им прави впечатление ,че идеята идва от човек с пост, много различен от това което предлага.Даже е ирония какъв точно е поста и какво точно е това "предложение"

115

OMG_Lucker

преди 6 години

НЕ! Не щем! И това го казва човек, който няма ни едно нарушение на пътя през последните 5 г.Защо не щем? Защото нещата винаги на книга изглеждат добре, в последствие се оказва, че всички духаме супата, просто едни я духат по- силно.Не щем! Като ни вдигнат заплатите с 200% и пенсиите на възрастните хора- тогава!Айде стига са ни скубали! НЕ ЩЕМ!Г-жа Агайн да си взема албанеца и предложенията и да върви ... нанякъде.