25

Анонимен

преди 6 години

На хората просто им писва да живеят в този отвратителен и несправедлив свят. И ако се затварят в себе си и нямат сили да се борят идва депресията трябва да потърсят помощ. Като човек, преодолял депресията мога да кажа само това: Шансът за по-добър живот е 50/50. Ако не се бориш, е никакъв. Така или иначе всички отиваме на едо място и е глупаво да не използваме отреденото си време да изживеем дори и секунда радост.

24

Monroto

преди 6 години

До АнонименЗащото са забравили Мерилин Монро и Роми Шнайдер и Далида. Те са достатъчно известни. А и Ейми Уайнхаус почти се самоуби, но почти.

23

Helleborus

преди 6 години

Най-големият проблем на депресираните е ужаса, който им пречи да влязат в открит бой. Да осмислят нещата и възможностите си ясно, да се примирят с факта, че не могат да контролират всичко в живота си, че съдбата ще ги изненадва. Те започват да се крият в неща, които да им помагат да НЕ мислят, интернет, книги, филми, алкохол, може и работа. Но от страховете не можеш да избягаш, можеш да ги победиш, като призовеш добрите сили за съюзници. Медитацията навремето е означавала това, а не изключване.

22

Helleborus до 17, 18

преди 6 години

Не е кодирана в гените, другото е донякъде така. Не я подценявам ни най-малко. Но няма друг начин човек да излезе от нея, освен да му бъде помогнато да погледне през очите на някой друг, който не е в депресия. Тук нямам предвид някой наивник, имам предвид човек боец, който е побеждавал тия сили и не се страхува от тях. Като в армията, новакът, на който му треперят коленете, се чувства спокоен до ветерана, който е кален в битките. Ако не се научиш да воюваш, няма да се скриеш, в ракия и салата.

21

Анонимен

преди 6 години

"Ракийката и салатка" - Да, обърни се към алкохолизъм - това много помага ...

20

Анонимен

преди 6 години

лек срещу депресията е отговорност и честност.

19

Анонимен

преди 6 години

От изброените и самоубили депресари в статията няма и една жена. Чудя се защо ли?...Май балъците са само мъже.

18

Анонимен

преди 6 години

Завършвам с това, че винаги е имало хора, страдащи от депресия. В миналото са я наричали "меланхолия" и са я считали за демон, който тормози хората. Днес случаите на депресия са повече - по-забързано ежедневие, пренаселени места, шум, прекалено много информация, идваща от медиите, нереални очаквания, които сами си поставяме. Но най-често хората се раждат с въпросните гени т.е. предразположени са. Друг е въпросът защо днес се раждат повече и повече такива хора - мръсен въздух, вода, храна, отрови

17

Анонимен

преди 6 години

Друго важно нещо - депресията НЕ Е мързел. Депресията НЕ Е глезотия, нито е проява на слаб характер. С тези абсурдни изказвания само поощрявате хората, страдащи от депресия, да се чувстват още по-зле. Депресията е най-големия причинител на инвалидност в съвременния свят. Какви са причините? Най-често е кодирано в гените и дадено събитие може да я отключи(раздяла или смърт на близки примерно). Когато е нелекувана, се задълбочава и човек се влошава. Живота ни днес също спомага за развитието й.

16

Анонимен

преди 6 години

Повече от коментиралите изобщо си нямат представа какво е депресия. Депресията не е лошо настроение тип "днеска ми беше лошо в работата". Депресията е заболяване на ума, което те вкарва в дупка - нямаш желание да общуваш, не ти се излиза, не виждаш бъдеще за себе си, не изпитваш удоволствие от нищо. От личен опит казвам, че и с труд не става. Заетостта ти помага да потиснеш празнината ДО ЕДИН МОМЕНТ. След този момент не помага. Депресията тласка към алкохолизъм и наркомании. И трудно се улавя.

15

Анонимен

преди 6 години

Най-добрите средства срещу тревожни разстройства в световен мащаб са физическата работа,спорта,йогата.Събеседване с психолози,също разбира се.Но хапчетата не са трайно решение.А само допълнение към гореизброените неща,които лекуват.Знам го от опит.Просто липсата на физическо натоварване довежда до някои нежелани реакции в хората,но прилагането му намества нещата.Особено йогата-препоръчвам я горещо

14

Анонимен

преди 6 години

депресията се лекува с работа :). лошото е че набутаха хората в апартаменти и ги лишиха от възможността за физическа работа.

13

Иванчо+Марийка

преди 6 години

От време оно българинът се лекува от пристъпите на депресия с много изпитан способ - винце, ракийка, шопска салатка, мръвки на скара.Който не вярва, нека да опита!

12

Анонимен

преди 6 години

Както коментиращите, така и съставителите на материала игнорират една много голяма част от страдащите - възрастните хора. Някак си не е привлекателно, не е кууул да се обръща внимание на някакви си пенсии, айде да се маат, да не се пречкат. Друго си е депресиран млад красавец. Имахме във входа такъв, плачеше на стълбището...

11

Анонимен

преди 6 години

Една връзка, която започва в началото на пубертета, съвсем не е задължително да прекъсне скоро. Даже въобще да прекъсне.

10

Helleborus

преди 6 години

тогава той може да види правилно действителността и дори да се ентусиазира да усвои стратегиите за водене на война, за да се намери победител. Така, както има сили, които вредят, има и такива, които целят. Смъртта не е изход от абсолютно нищо, тя е отрязване на пътя, който ти е даден и който може да те изведе и на добро място. Животът не принадлежи на човека, да решава неговото начало или край, провидението трябва да направи това. От нас зависи дали ще излезем на печалба или на загуба накрая.

9

Helleborus

преди 6 години

Депресията се предизвиква от мисли, които човек счита за свои, но те не са негови. Тия мисли са погрешни, те дават изкривен образ на света. Светът наистина е трудно място за живеене, защото е битка, общо взето. Но са дадени ресурси за тази битка и тя може да бъде успешно водена. Донякъде проблемът идва от културата, която е твърде материалистична, за да подготви децата за борба, която е на емоционално ниво, а не само кариерно израстване. Ако депресираният успее да погледне през очите на виждащия

8

Анонимен

преди 6 години

най-добре срещу депресия действагерберскки суджук от еленско месородата назначени в общинатаусвояване на държавни и европейски пари луксозни коли като Крина Караивановаи тогава няма депресиягербберски лекар психолог

7

скънка

преди 6 години

Стресът в големите европейски държави е с пъти по - голям, от колкото тук. Много хора(изключвам употребяващите наркотици) това напрежение ги убива.Има глезльовци, които се правят на интересни с техните прищявки.Но на никого не пожелавам да изпадне в депресия, защото истинската такава е..например 5 дни да седиш на тъмно,да не излизаш,да не се храниш.Мозъка на човека е уникален и едно самовнушение е способно да те убие.Трябва да се изпуска напрежение някак-ракийка,салатка,спорт.Не всички са силни

6

Анонимен

преди 6 години

кокошката пак е изпълзяла от захвата на чичо си сабри...