12

до 10 риторично

преди 6 години

Да, има деление по възраст.Преди броени дни отивам в проф. гимназия , ще кандидатствам , като учител проф. обучение.Местото е обявено ,като свободно в РУО.Директорът , който е турчин, в прав текст ми казва , че търсят младо ,красиво момиче , току-що завършило. Аз съм с 15 г. стаж в областта.Така ,че възрастова дискриминация има.

11

риторично

преди 6 години

До LanАбе, ти знаеш ли как стават назначенията при учителите изобщо?Няма качества, няма умения, няма знания. Има връзки.Понятие си нямаш от това, което се случва в училище, ама си тръгнал да лаеш по форумите.

10

Lan

преди 6 години

А ако ще ставаш учител - там заплатата е предвидима (никой не те лъже, че ще е висока!)...И места за млади има, но естествено не се хващат за тези заплати! Така че застаряването в отрасъла е малкия проблем. По-големият е, че след 5-10 години НЯМА да има никакви учители...нито възрастни, нито млади!

9

Lan

преди 6 години

10 :) Абе ти все едно от Марс падаш, че и 5 харесвания от други като тебе! КОЙ може да ти обещае ТИ каква заплата ще вземаш?! НЯМА такова нещо, ако ще да си завършил 3 висши образования. Твоята реализация си зависи само от твоите усилия и късмет! :) Иначе да те "изритват" от работа ...при този недостиг на на кадри?! Имам познат ел.инженер на 86 и още работи, НО е много кадърен и му се работи. Даже шефът му е в ужас, защото от години се опитва да намери млад човек, който да бъде обучен и няма!

8

риторично

преди 6 години

Защо в Бг не се използва потенциала на българите, които са тук и искат да работят?Защо се делят хората по възраст? Че даже статии публикувате, подкрепяте делението в обществото!Младите, дето ги прилъгвате във ВУЗ-овете, като им обещавате високите заплати и сигурната работа(неясно къде), предупреждавате ли ги- като станеш на 40-45 години няма да те искат в училище, ще те изритат и ще ходиш да продаваш домати и картофи на пазара?

7

риторично

преди 6 години

Като застаряват учителите какво да правят? Да напуснат работа ли? Постоянно вдигате пенсионната възраст, после застарявали. Докога ще има дискриминация на принцип "възраст"? Никой не взема на работа хора над 45 год в частния сектор, учители над 40 год. ги игнорирате, за над 50 год. да не говорим. Тези хора да си теглят куршума ли? Защото управляващите им отнемат конституционното право на труд. Последните 10 год. съвсем открито изритвате хората над 40-45 год от всякъде, а украинки внасяте.Геноцид

6

Тоню Секретарката

преди 6 години

Втори ли сме или 3-ти! Нищо не разбрах! Заглавието:2-ри , а после пише 3-ти!Явно докато сте писали статията от 2ри сме станали 3-ти! Но, как така????????!!!Ние винаги сме номер 1 , ама по негативни критерии! Който го може - си го може! Важното е да сме номер 1!

5

реалист

преди 6 години

От такива като мамин Делянчови схеми не остава за учители.

4

Анонимен

преди 6 години

Застаряващи ама пипат и целуват дyпeта на 14 годишни.

3

Анонимен

преди 6 години

Как искате да има млади учители, където се назначава на безсрочен трудов договор и броят на паралелките намалява, намалява и хорариумът на повечето предмети? А възрастта за пенсиониране се увеличава. Защо да бърза да се пенсионира учител, като пенсията му ще е съвсем малка?

2

Анонимен

преди 6 години

Както се вижда тенденцията за застаряващи учители е обща. Е...то е ясно, в свят вървящ към идиокрация, все по-малко хората искат да учат дргуите на знания и то за мизерни заплати.

1

Анонимен

преди 6 години

Най -добри сме ама в черните класации!