153

До 179

преди 6 години

Е, тогава и ние да обяваме Кърджали за автономия и.... BG-EXIT!

152

съндърлъ мъндърлъ

преди 6 години

Според мен, каталунците не искат силно независимост, иначе щяха да се бият като кюрдите,косоварите, баските , североирландците...

151

До 180

преди 6 години

Следващото К е Карлуково!

150

Мен

преди 6 години

До Пенев 156 Втора частКато обявят независимост излизат от Испания и ЕС. Така няма да има преследване. Общо взето това е причината да е толкова спешно отделянето. Мафия

149

Мен

преди 6 години

До Пенев 156Първа част:Ти явно не си много наясно с положението. Автономна република.... Това пък откъде го извади? Аз живея от 23 години във Валенсия. Автономна област да! Но е в кралство Испания и в личните им документи пише испански гражданин. За да е легален вота трябва да гласува цялата държава. То ако беше така утре и някое село ще иска независимост и цялото село гласува за това. Цялата работа е свързана с банките в Андора които от 2018 година правят публични всички сметки и операции.

148

Демокрация

преди 6 години

В края на краищата щом толкова голям процент от гласувалите на референдум ИСКАТ да се отделят-явно имат сериозни и основателни причини да го искат и да се опитавм от толкова време да го правят!!!А и свободния избор на личността е в основата на самата демокрация...

147

ФАКТ!

преди 6 години

Веднага да се затвори небетоп над Испания Зона забранена за полети.Бомбардировачи Б1 да кръжат наоколо!

146

Анонимен

преди 6 години

А КОНСТИТУЦИЯТА НА ИСПАНИЯ НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНА, ЗАЩОТО Е ПИСАНА ОТ ДИКТАТОРА ФРАНКО.

145

Анонимен

преди 6 години

КАТО РЕВНОСТНА КАТОЛИЧКА, ЗА ДА НЕ СЪГРЕШАВА СЕ Е СНОШАВАЛА С ФЕРНАНДО ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА.

144

Анонимен

преди 6 години

В Крим няма украинци!

143

славянин

преди 6 години

Докато смело налага санкции на Русия и с бодър демократичен поглед гледа ''крахът'' и, ''единният и недели'' аврупистан отива в небитието! ''Който копаеше гроб за другия, сам пада в него'', нали така беше!?

142

Уа

преди 6 години

За Крим може, за Каталуния - не може. Защо така бе таваришчи путинопитеки?

141

Анонимен

преди 6 години

Според мен това е план за разделяне на Испания от Ротшилд овите последователи.Долните евреи не се спряхте да разделят е и владеете всичко и всички държави.

140

Анонимен

преди 6 години

до 162 - щом народът не е хомогенен имат право да се отделят. ако ще десет династични браак да има- освен това Изабела е остана кралица на своята държава, а Фелихе е нямал власт там - до самата й смърт. Обединението става доста трудно и поне в началото е символично.

139

Анонимен

преди 6 години

Каталуния, Шотландия, Ирландия, Корскиа, Кюрдистан, Крим, Косово, независим Тексас....ураааааа за невависимосттта

138

Анонимен

преди 6 години

Да живее Пучдемон! Свобода за Каталуния! на ред са баските!

137

Каталунец

преди 6 години

Знаете ли кое е най-страшното? Пучдемон противопостави каталунците не само на Мадрид, но противопостави един срещу друг самите каталунци. Защото 700 хил. дори 3 млн. не са цяла Каталуния и не всички искат отделянето и, което обаче определено е фикс идея на Пучдемон. Нещо като ляво и дясно в България, с тая разлика, че в България се краде хиляди пъти повече, отколкото това прави Пучдемон. В неделя по обяд ще има протест на каталунците, които не подкрепят отделянето.

136

Анонимен

преди 6 години

То и ние сме се борили рамо до рамо с руснаците срещу турците, ама сега е модерно да си русофоб? Времената се менят и нагласите на народа също.

135

az2000

преди 6 години

До КАТАЛУНСКО ЖИВОТНОЗа коя територия говориш, че са завладели испанците? Ако смяташ, че Каталуня е завладяна от испанци, значи си в грешка. Няма никакво завладяване, а напълно доброволно сливане на две големи кралства чрез династичен брак. Не са завладени или поробени. Да не говорим, че с това цепене пикаят на прародителите си, които са се борили рамо до рамо с всички от полуострова за освобождаването му от маврите

134

Dies Irae

преди 6 години

До IstinataКато оставим настрана факта, че такива събития могат да се отразят на стабилността и целостта на страната ни? Незнам може би, че не малко фирми в България работят с испански клиенти и това ще се отрази на поръчките им? Или може би, че много българи живеят в Испания и семействата им разчитат на техните доходи за да преживяват? Понякога трябва да се мисли за потенциалните последици, а не първо сигнално - то е на майната си и не ме касае.