13

:)

преди 6 години

На Ил-96 май само името му е руско. Двигателите му са американски - Pratt & Whitney и като цяло ме съмнява да има дори една руска част в него. Само руснаците си летят с него, подариха няколко и на Куба, но не знам дали са в експлоатация в момента...

12

Анонимен

преди 6 години

Руският национален превозвач Аэрофлот пенсионира широкофюзелажния лайнер Ил-96. Последният полет с него е бил направен на 30 март 2014 г.Последният полет за Аэрофлот е осъществен по линията Москва Ташкент Москва с Ил-96-300 с регистрация RA-96008. С това приключва близо 20 годишната кариера на лайнера в руския национален превозвач. Според Аэрофлот извеждането от експлоатация на типа се прави по икономически причини, тъй като Ил-96 вече не е достатъчно рентабилен.

11

Анонимен

преди 6 години

Ил-96, първи полет през 1988 година, оттогава произведени 30 бройки. За сравнение Боинг и Ербъс произвеждат всеки по 20 самолета на година. От този клас. Защото от по-малките произвеждат по 200 бройки. Ил-96 струва с 30% по-евтино от западните самолети и въпреки това никой не го купува. Фактически досега Ил-96 е купен само от държавата и са подарени няколко бройки на кубинската авиокомпания с рекламна цел.

10

Анонимен

преди 6 години

Е ти кефиш ли се да лигавиш руско-мюсюлмански мръвки ,предвид факта че руската *** е една от най-мюсюлманските държави по-света ?

9

До 8

преди 6 години

Бежанец си ти, африкански спинозен. Путин лети на ИЛ-96.

8

Анонимен

преди 6 години

Май е фърлил гарнитура и е омешал водата с маслото.

7

Анонимен

преди 6 години

До Анонимна мишка 1 Не пиши глупости ,руски ***.Такова понятие като руски самолет няма.Дори Путин лети с бойнг.Руснаците още тостери немогат да произвеждат ти за самолети говориш.

6

Анонимен

преди 6 години

Може, да. И това е варянт.Ама с нагорели свещи се пак може да се кара, щеха да стигнат криво лево до ЕлЕй.

5

Шоп

преди 6 години

Двигателят на самоледа няма как да "избухне". Най-вероятно е прескочил някой зъб на агренажния ремък, тогава буталата удрят в клапаните и затова е изтропал силно. Евала на пилотите за добрата реакция.

4

marry

преди 6 години

Това са истински пилоти (професионалисти)!Браво на тези хора!

3

Уплашен

преди 6 години

Ужас! Да пази Господ! Разминали са се, малкия гявол е бил!

2

Анонимен

преди 6 години

"Не прозвуча толкова като експлозия, колкото като повреда на двигателя", каза тя.====Да! Тази става за автосервиз. Прави дистанционна диагностика.

1

Анонимен

преди 6 години

Евтина западна техника ак си бяха купили руски самолети сега нямаше да ги мислим тьй им се пада.