28

Анонимен

преди 6 години

Дълъг е списъкът на избягалите в чужбина атлети и хора на изкуството. Олимпийските игри са най-подходящи за целта. Достатъчно е да споменем Навратилова, Команечи, Нуреев, Баришников, Протопопов, Белоусова.И естествено- всички по политически причини и несъгласие с режима,че как иначе.Наим не е изключение с т.нар. възродителен процес.

27

Анонимен

преди 6 години

Каква е тази изсмукана от пръстите,смешна статия?Все едно ние не знаем кой е Наим Сюлейманов,та чакаме Попов и Ангелов да ни кажат?Наим беше гордост за цяла България,ей такива спортисти създаваше тогавашната ни спортна и държавна система.Не беше само той,имаше и други.България всяка година беше пета по брой медали от олимпийски спортове,след СССР,САЩ и двете Германии!Само че сега това не се говори,крие се, и се неглижира.За да не сме горди българи,а атлантически бройлери!

26

фен на щангите

преди 6 години

Винаги ще си остане големият българин Наум Шаламанов!

25

Пешо

преди 6 години

"през 1987 година Сюлейманоглу става първият олимпийски шампион на Турция"не 1987, а през 1988 в Сеул беше

24

Горан

преди 6 години

Абе, самият факт, че българската федерация по вдигане на тежести не му попречи да се състезава за Турция, говори предостатъчно. А, тук не се спряхте да го хулите, като родоотстъпник. Той сигурно за това се е и пропил човека. Че се е наложило да бяга в Турция от родината си. И стига вече с тоя възродителен процес... Много турци съм познавал, които нямаха нищо против българските си имена. Това са глупости.

23

1971

преди 6 години

Наим винаги е бил турчин и такъв ще си отиде.Да е жив и здрав нашия турчин който избяга в Турция и спечели много медали.

22

До 23

преди 6 години

Уважавам македонците защото са много точни във всяко отношение.Работя с македонци,сърби,българи и турци.Само от българин съм видял зло.

21

Анонимен

преди 6 години

тука е пълно с националисти ! Не бъркайте това което сте с думата патриоти , вие нямате нищо общо с патриоти ! Вие сте едни прости националисти , *** ко п е ле та!

20

Прав е ЧЕРИ

преди 6 години

Всичко , което е писал # ЧЕРИ е самата истина и това го знае всеки от бившия Кърджалийски окръг . Не само му дадоха лада , но и шофьорска книжка. На шофьорския изпит си е пристигнал с подарената лада , трима старшини моментално са му решили листовките и с пожелание "Всичко най-хубаво другарю Шаламанов" са му казали след обед да мине да си вземе книжката.Не знам с какво България заслужи това предателство.А "статията" си е просто съчинение по картинка с автобиографична насоченост, но не на Наим .

19

Smej

преди 6 години

Питах колко олимпийски златни медала имат България и Турция. Минусите означават, че на провокаторите тук не им се говорят истини. Айде един голям минус на вас за днес, че имам работа.

18

Анонимен

преди 6 години

Много грозни коментари.И какво като се е самоопределил като турчин .Какво лошо има в това. Да се отрече от кръвта ли искате ? Смешници .Всеки човек има право на самоопределение.Проблемът е във вас и мисленето ви .Българите явно наистина не заслужават някой да вдига щанги заради тях.Правилно е постъпил като е заминал там където ще го уважават.*** вие и Пулев не уважавате и Стоичков и Бербатов и Роналдо освирквахте. Такова си ви е племето . Казва ви го човек който се самоопределя като македонец

17

smej

преди 6 години

Наим е велик спортист. Но нека всеки, който истински се интересува от спорт провери колко златни медала е спечелила България на олимпийски игри и колко Турция. Това са факти. Да уважаваме добрите спортисти.

16

баста

преди 6 години

***, бил "обиден". И ние българите сме обидени от насила наложеното ни 500 годишно "съжителство" с османците.Писна ми от тези смешни вопли на потурнаците.Изтъркаха се вече.

15

Анонимен

преди 6 години

Не виждам никаква "драма"от това,че един спортист е емигрирал в Турция след като се е определил за турчин.Всеки който се самопределя като такъв спокойно да последва примера му.Какво като се е родил в България?

14

Анонимен

преди 6 години

До кога ще ни занимавате с един предател. Да велик спортист, но предаде родината си. Не е важен повода важна е постъпката. Не оправдавам смяната на имената , но се прави от мухата слон. Много българи със сменени имена не си върнаха старите имена когато им беше позволено. Това са политически инсценировки.

13

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Стига сте ни занимавали с този предател !Човек може да живее в различни държави, може да е от всякакъв етнос и религия, но човек има една родина.Този предаде своята !И не, защото е предпочел да живее в Турция. Това е негово право.Предател е, защото България го направи спортист и шампион, а той позволи на друга държава да го използва за пропаганда срещу България.Голям шампион, но малък човек не само на ръст ...

12

smej

преди 6 години

Много хора с качества остават неоткрити. Без да се обиждате, но ако Сюлейман се беше родил в Турция нямаше да успее. Той донесе ПЪРВИЯТ олимпийски златен медал на държавата, защото турският спорт беше изостанал в сравнение с българският. После турците се заеха здраво и постигнаха много успехи. Но Наим го създаде българската школа.

11

Ераст Петрович

преди 6 години

До анонимен 7"Българите са такова долно племе..."Братле, явно здравата си закъсал. Я със здравето, я с парите, а по тънката част. Не се отчайвай! Не се оставяй! Вземи се в ръце!Животът е пред теб и ще е такъв, какъвто сам си го направиш.

10

Анадолски

преди 6 години

До Smej"Но истината е, че ако не бяха щангите на социалистическа България героят на Турция щеше да е само един физически феномен - нисък и як да товари бали в ТКЗС то."Колега, един човек ако е успешен по принцип, няма значение, къде ще си покаже успеха...Та искам да кажа такива хора, като Наим... Където и да се родят, щяха да успеят, според мен! Все някой щеше да ги забележи!

9

Сюлейманойлу Наим

преди 6 години

Всеки нормален човек бяга от тази бедна територия.