19

Анонимен

преди 6 години

като правят повече търгове, ще изкарват дпстатъчно пари.

18

БГ

преди 6 години

На българския длъжник ЧСИ не му трябва. Трябва му якото момче дето звъни на вратата и като отвориш ти дава не призовка, а юмрук в лицето като начало и събира първо 100%-та лихва. Ако не те намери у вас, случката да е на светофара. Сметката от болницата да е пращат на госпожата Манолова, а изрядните платци да са радостни, че могат да плащат, а не като сега... да се чувстват ощетени.

17

Тато из Правец

преди 6 години

МАРОДЕРИ !

16

Анонимен

преди 6 години

трябва под определена сума да не може да се дава на ЧСИ, колко подобни случая е имало където човек дължал 2 лв но му идва сметка 302.

15

Анонимен

преди 6 години

Все по-малко хора вече си имат работа с лихварите и затова ЧСИ вече нямат толкова работа.

14

таксите са ОК

преди 6 години

Таксите са в прилични размери, те варират от-до и проблема е в прилагането им от някои ЧСИ. Да, за 50 лева дълг 300 лева такси звучат много, но всеки длъжник има 50 лева, но умишлено не ходи да ги плати. Представете си 2 години забота за събирането на дълг от 50 лева - ЧСИ прави справки, проверки, докато накрая издебне длъжника. Е, колко такса да вземе 5 лева? В София ЧСИ печелят много - има дела, а в малките градове е мизерия.

13

Реалист

преди 6 години

Наслушал съм се на приказки - аз този месец нямам пари, няма да им плащам на тия и т.н. Изплащането на кредит изисква известен интелект - няма как да си купиш за месеца 10 литра ракия, 30 кутии цигари, да ходиш няколко пъти на кръчма и на падежа на месечната ти вноска да остановиш, че нямаш пари и тепърва да се чудиш откъде да търсиш. Тази простотия се дисциплинира с ЧСИ!

12

учуден

преди 6 години

Преди време контрагент на малката ми фирма отказа да ми плати фактура. Едвам не фалирах, защото нямам неограничен оборотен капитал. Осъдих селския бек и чрез ЧСИ си взех парите. Много съм доволен. Оказа се, че длъжника така процедира със всички - има пари, но бави плащания или не плаща изобщо. ЧСИ са необходими, а таксите са въпрос на договорки и регулации.

11

Анонимен

преди 6 години

нека да ми доидат ще взимат стапалата по 10

10

Джъстиса

преди 6 години

ДЪРЖАвен рекет на мутрите

9

Анонимен

преди 6 години

Нека има намаляване на таксите на ЧСИ, но аз не мога да се съглася с тезата, че ЧСИ-тата са мошеници, а длъжниците са света вода ненапита. Не може някои да не си плащат таксите, кредитите, задълженията и после ЧСИ и адвокати да са им виновни. Не може да си купиш телефон, телевизор и да спреш да плащаш, а остатъчния дълг да о опрощаваш.В клая на краищата винаги има покана за доброволно изпълнение и възможност за възражение. Ако не си се възползвал проблемът не е в ЧСИ и адвокатите.

8

сминдух енд чесън

преди 6 години

Благодарим ви ,добри хора!

7

Виготура

преди 6 години

ЧСИ, банки, ерп-та, топлофикации, чужди хранителни вериги, политици - всички ние сме техни роби, бачкаме за да ги храним и правим по-богати. Но щом ни харесва така, така ще бъде.

6

кредитор

преди 6 години

ЧСИ-та са необходими, защото никой хитрец няма да си плаща задълженията. Който е изряден изобщо не стига до ЧСИ. Всеки взел кредит го е направил по своя воля и се съгласил да го връща по описания план. Бъдете реалисти.

5

Ивана

преди 6 години

А защо изобщо са необходими ЧСИ?

4

Помня

преди 6 години

До Анонимен 3 Като ти прочетох НАРОДЕН съд се сещам за онзи НАРОДЕН съд след 9 Х , дето изби цвета на нацията.

3

Анонимен

преди 6 години

НАРОДЕН СЪД за всички ЧСИ - та!

2

Анонимен

преди 6 години

Да има таван за малките задължения ама да намаляваш на богатите като дължат много пари каквото и да било то просто мирише на нагласена работа отвсякъде.Какво точно падна в тази държава? Да не е сезонен зарзават това, смех ?!

1

Tojo

преди 6 години

Когато и да се изплюеш в лицето на ЧСИ, все ще има за какво...