76

нЕкой си

преди 2 години

Никой до сега не ми е отговорил на въпроса - като как немалко от "изгонените" се върнаха в държавата, в която са били подложени на тормоз и гонения. А колко се върнаха с началото на "демокрацията" или заминаха за трети държави, защото не можаха да си устоят живота в "майчината" Турция ... едвали някой може да каже. А защо съседите затвориха границата си и не приеха всички "изгонени" е отделен въпрос.

75

Наблюдател

преди 4 години

Гледах интервюто, което Карбовски взима от него и в което разказва подробно за бягството. Да, сменили са му името.. Но истината е, че благодарение именно на комунистическия режим, хвърлял луди пари в българския спорт по онова време, от едно обикновено момче от затънтено селце до Кърджали от него става спортист от световна величина. А Турция получава наготово един изграден шампион. Самият той признава в интервюто, че като е отишъл в Турция, условията там са били далеч под тези в България.

74

Един българин

преди 4 години

Derv ли си, какъв ли си ... не знам, пък и не ме интересува. Не забравяй, че Наимката стана щангист в България и като такъв избяга в Турцията. Овчар и просяк щеше да си остане, ако беше роден някъде из Анадола.

73

4i

преди 6 години

on si e naash .spomnqm si kak se radvahme na pobedite na soc himiqta.

72

Христо Урумов

преди 6 години

В края на 1986 г. бях в панорамния ресторант на хотел "Хемус".На една малка масичка седеше сам Наим и пушеше цигара "Marlboro".Веднага го познах и седнах до него.Почерпи ме една цигара и си поговорихме около половин час.Направи ми впечатление че,е умислен но беше много приветлив.Това беше първият и последен път когато го виждах.БОГ да го прости !

71

Derv

преди 6 години

Наим ако беше останал в България днес щеше да е овчар или просяк.Добре направи че избяга в Турция.Дано се оправи Наим бей.

70

Мосох

преди 6 години

Какъв е този спорт дето ти скапва черният дроб и се нуждаеш от донор ? Но какво разбирам аз ? Спортът е здраве нали ?

69

Анонимен

преди 6 години

Нищо лошо за Наим,отиде в Турция,осинови го Президента им,милиони получи,стана национален герой.Те такъв спортист нямаха и никога не са имали.Но българската федерация не му попречи да се състезава за Турция,а само от нея зависеше.Проявиха благородство,разрешиха му,и стана това което е.България го създаде,България го изгради,България му разреши да е звезда и герой.Продукт и реклама на Българската школа в щангите.Но Наим обича България,не съм чул лошо да е казал,или да не е признателен

68

Джъстиса

преди 6 години

до Петър 80Вероятно е да от медикаменти а не от пиеневсе пак е носил слава и медали на Българиястига с тая злоба,че ще се самоизядем бе човеквсе пак това е един спортиста не хленчещо гевезе и НЕ Е ПОЛИТИК

67

Един българин

преди 6 години

Всичко беше точно така, помня го.Тогава първо беше Наим Сюлейманов, после като почна "възродителния процес" изведнъж стана Наум Шаламанов. Малко след това изчезна, и да, по нашите медии не се чу нищо, научих от BBC и Свободна Европа че избягал в Турция.И нищо чудно. По това време във ВМЕИ в София имахме преподавател по Научен Комунизъм. Член на БКП. Обаче... турчин. Казваше се Юсеин Мемишев. Втория семестър в студентската ми книжка имаше заверка от друг човек - Юлиан Милушев.

66

Анонимен

преди 6 години

ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМАТА РЕПУБЛИКА КЮРДИСТАН

65

Анонимен

преди 6 години

БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА И ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ИЗКАЗВА СВОЯТА ЛЮБОВ, ПРИВЪРЗАНОСТ, СТРАСТНИ ЕМОЦИИ И ПРОЧИЕ ФИЛЕНЕ, НО ДА ОБИЖДА БЪЛГАРСКИЯТ ДОБЪР, ТОЛЕРАНТЕН И КРОТЪК НАРОД Е КАТЕГОРИЧНО НЕПРИЕМЛИВО. ЗАЩОТО ДА ФИЛИШ НА ИЗТОК, ЗАПАД ИЛИ ЮГ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ МОЖЕШ НЕИСТОВО ДА МРАЗИШ НАРОД, КОЙТО Е ПЛАТИЛ ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА НА ВСЕКИ КОЙТО Е ОБЯВИЛ ЧЕ Е ГО Е СПАСИЛ, НАРОД БЕДЕН, МИЗЕРСТВАЩ НО ГОРД- ПОСЛЕДНО ЕДИН БАНКЕР КАЗА ТЕ МЕ ИЗНУДВАТ И НИ ОКАЧИ ЕДНИ 4.5 МИЛИАРДА ДА ГИ ИЗПЛАЩАТ И ВНУЦИТЕ НИ

64

Анонимен

преди 6 години

ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТОЛЕРИРАТЕ РАСИСТКИ ИЗКАЗВАНИЯ НА "османлията"!!Този потребител всекидневно говори с езика на омразата!МОЛЯ,ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ!Цензурирате невинни думи и изказвания,а този"човек" вилнее в сайта Ви БЕЗНАКАЗАНО!

63

Петър

преди 6 години

МУсюлманите уж не пият алкохол пък Наим Сюлейманоглу с повреден черен дроб от стероиди и алкохол.Пишат за тоя ***, все едно е спасил три деца от горяща къща, открил лек за рака, ремонтирал 1000 коли, шофирал 40 г. тир без нито едно нарушение.А той, ял й пил, харчел пари по леки женички .Сега ще плачем за него.

62

Арнаутина

преди 6 години

Този на снимката го познах веднага,но са му объркали имената.До колкото си спомням се казваше....НАУМ ШАЛАМАНОВ,а ако не ми вярвате,попитайте Кеворк Кеворкян/Димитър/

61

anonimen

преди 6 години

Бай Тошо е уважил Наим, Лошо няма. Наим донася 7 медала на България, един от тях е равен на олимпийско злато от турнира "Дружба" 81. Имаше един щангист Ботев, той взе австралийко граждансво и стана световен шампион за Австралия; Така че това в съвременния спорт става;

60

Анонимен

преди 6 години

Преди 100 години в Турската Империя е имало милиони християни.Днес там те са само няколко хиляди.Не мразя турците.Но смятам че на фона на горепосочения факт,цялата врява относно Възродителния процес е просто опит да се пренесе вината от болната глава на здравата.Все пак в България не се е посягало на живота,имуществото и религията на турците.Докато в Турция просто не са останали християни-избити,прогонени,преименувани и досега.Къде там са хората с гръцки,арменски,български фамилии?

59

До Османлията

преди 6 години

Диващина ще викаш на това,което турците сториха със всички християнски народи в Турция в периода 1913-1922г.Тогава те избиха и прогониха няколко милиона арменци,гърци,българи-техни поданици християни.Останалите живи ги преименуваха.Това разбира се е доказан и признат от света геноцид.А ние вас ви оставихме тук непокътнати,равноправни граждани на България,с права и възможности,за да може сега такива като тебе да ни плюете и да съскате срещу нас.Неблагодарници

58

Анонимен

преди 6 години

Абе чоджум нали треньора вижда таланта в някой спортист, нали се сещаш ако Иван беше казал че Наим не става, щеще да цъде най стария ерген на Птичар.Наиме ако оцелееш аз се вадявам това да стане, ходи и целувай краката на Иван Абаджиев.

57

Су 34

преди 6 години

До АнадолскиДа, комата го потвърждава по категоричен начин. На аутопсията ще излезе - "нодуларна цироза с дългогодишна давност вследствие хроничен алкохолизъм".До това води туркоманията и туркофилията!