23

Ами

преди 6 години

До ЧокоПърво, "тези хора" са малцинство в Каталуния, и това го знаят дори самите те, но са по-активни от другите , което обаче не прави тяхното мнение решаващо. И второ, едва ли някой би се противил, ако бяха намерили легален начин за провеждането на такъв референдум, но те искат да го направят без да се съобразяват с конституцията и законите в страната, а с това не би се съгласило никое нормално и уважаващо себе си правителство !

22

*****

преди 6 години

тогаз Барцалона в една група с "тигрите" от Долно нагорнище... хахаха дай боже!

21

Чоко

преди 6 години

Аз не мога да разбера това упорство на Испания. Очевидно е че тези хора не желаят да живеят заедно с Испания. Какъв беше проблема при раздялата на Чехия и Словакия. Както се казва - на сила хубост не става.

20

Анонимен

преди 6 години

Мадрид няма да се даде на тия проруски влияния.

19

Solar Power

преди 6 години

Проблема се решава лесно. Пускаш ги да ходят. Излизат от ЕС. Налагаш им митата, после твърде НЕ за вход в ЕС и икономиката им рухва. Къде ще си продават стоките ? В Либия, Алжир ?Той целия свят върви към окрупняване по континенти те се целят .....

18

Е

преди 6 години

До Анонимен 10Точно тая шепа хора направиха цялата дандания.

17

Ами

преди 6 години

Той испанският (кастилски) език преобладава в разговорите и между болшинството от самите каталунци.

16

Бай Хой

преди 6 години

Тия са по-объркани и от англичаните за Brexit.

15

Visca Catakunya

преди 6 години

Да живее свободна Каталония ! Всички империи рано или късно се разпадат, процесът е необратим. Следва Еускади (Страната на баските), после Шотландия, Уелс, Бретан, Бавария, Валония и т.н. Империята ЕС съвсем скоро ще замине на бунището на историята, където й е мястото.

14

наблюдател до 11

преди 6 години

Подсети ме, че когато Каталуния се присъедини към Тикволандия, за всеки каталунец ще има подарък по един бахур, защото закъснява много с този референдум и суджука се изяде. Очаквам скоро и Шотландия да иска да хапне вкусен бахурец, Кюрдистан също, макар и агнешки.

13

Анонимен

преди 6 години

ВСЕ ПАК НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИСПАНИЯ Е ФЕДЕРАЛНА ДЪРЖАВА, КАКТО И ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, БЕЛГИЯ И ИТАЛИЯ.

12

Анонимен

преди 6 години

Арабеските да отиват в Андалусия. Тази част на Испания повече подхожда на цвета им.

11

наблюдател

преди 6 години

Каталуния иска да излезе от Испания, за да се присъедини към Тикволандия! Това никой не ви го казва защо е строго конфиденциална информация. Знамето ще е червено с тиква по средата! Каталуния ще получи наготово най -ниската безработица в ЕС и най -бързорастящите доходи в ЕС! Чака я 15% ръст на учителските заплати. Отделно Каталуния ще стане най -сигурната граница на ЕС. Скоро нови военни самолети ще бдят над въздушното и пространство, а магистралите ще се строя с невиждани темпове.

10

гошо печения

преди 6 години

Да натикват арабеските в каталуня.

9

Анонимен

преди 6 години

И България е разделена, за, и против суджука. За,са два милиона държавни хрантутници,техните запартъци и тези ***, на които е платено. А против са всички стойностни хора,които са подложени на геноцид. Но това не е първият път, когато тази орда колибари и диви ***, завземат властта и избиват интелигенцията на страната.

8

Анонимен

преди 6 години

Имигрантите, дошли от другите части на Испания са против независимостта на Каталуния,и струвами си, те ще определят бъдещето й. Така, ще се случи, след време и в ЕС, когато мигрантите започнат да гласуват, те ще определят бъдещето й.

7

Рок енд рол

преди 6 години

Някой отвори кутията на Пандора. Сега бумерангът се връща и го удря по главата.

6

До 4

преди 6 години

Някой не ти е хванал тънкия хумор и иронията.

5

Анонимен

преди 6 години

Да им подарим тиквата да ги оправи.

4

Анонимен

преди 6 години

Имаш си Бойко Борисов за лидер, живееш си в спокойна страна. Нямаш си Бойко Борисов за лидер и почват разни цепения и вътрешни войни.