16

Мдааа,

преди 6 години

Има ви.Все още има малко останали българи. Друг е въпросът- колко още?

15

Анонимен

преди 6 години

Инвалидите са новата аристокрация. Не работят имат разширени права и налагат на другите на другите да бачкат докато те *** с количките си. Сиктир.

14

Смешник

преди 6 години

Няма как да имаме 1 млн инвалиди. Тва е ясно на всички и че някой просто краде държавни пари. И не може като някой е инвалид той да е изолиран от всички и от всеки доста хора могат да вършат дадена работа било на пълен работен ден или почасова. Но просто сме слаба държава а държавата това са хората.

13

Анонимен

преди 6 години

Момо държавата сте вие но щом искате е...е се. Не знам в Париж как е но не е нормално нещо което се строи в момента да не е сметнато и направено както трябва. По вашата логика на дядо ми *** беше в другия край на двора вие така ли ще направите вашия??? Исканията са по правилата на тези които строят в момента не си ги мисля аз така че по въпроса с ебането на държавата може да се обърнете към строителите.

12

край

преди 6 години

Искайте празни от коли тротоари. Има един филм за пакистанеца Кхан в Англия - той си паркира колата на тротоара. България това го правят 70% от населението. Щото няма къде. Като че ли като нямам спалня и жена мога да ползвам тяхната.

11

Helleborus

преди 6 години

Казвам за това, че държавата започва да дава твърде много безплатни екстри, само за да контролира, а това изяжда милосърдието. Защо държавата ще ми строи църква, например. Държавата няма пари, тя ги взима от твоя джоб, а ти може никога да не стъпиш там, може и аз да не стъпя. Държавата се бърка в лични, семейни, верски въпроси, това не е солидарност, а намеса в лични работи. Солидарност се проявява спрямо изпадналите в беда. Цялото общество не е в беда. А тия хора са принудени да се молят!

10

Минаващ

преди 6 години

До "Днес.бг"Защо ми триете коментарите? Че ви попитах защо допускате коментари с grubi cinizmi ли? А защо думата "redakcia" ви подразни?

9

Helleborus

преди 6 години

Момо, аз говоря за приоритетите на нас, здравите и правите. Обществото е проявявало милосърдие от най-дълбоки времена спрямо куци, слепи, сакати, буквално обществото ги е отглеждало. Дори без социална система, всеки нещо им е подхвърлял. И това е морално, ще кажа дори благочестиво. За мен не е нормално работещи семейства да цедят държавата, ще рече съседите си, за да им се отглеждат, възпитават и обучават децата. Защо ще вземаш от джоба на комшията, за да си обучиш детето? Това е незаслужено.

8

Helleborus

преди 6 години

И отново се пропускат родителите на деца с увреждания, които са напуснали работа, за да ги гледат. На тях не им върви стаж за пенсия, те никога няма да се пенсионират, макар да вършат най-тежкия труд, да обгрижват цял живот болен човек. Нямат и здравни осигуровки, нито получават лични доходи. Би трябвало професията личен асистент да се признава на всеки такъв родител, за 8 часа труд, безсрочен договор... А не да строим църкви, Христос кога е искал кесаря да строи църкви...

7

Момо

преди 6 години

До Helleborus"Право на помощ има този, който не може да работи, дори и да иска да работи."Много добре казано, обаче почти 95% от така наречените инвалиди са работоспособни(не стават за работа на строеж, но в администрацията ще са перфектни). Въпрос на желание и воля.Но е много по-лесно да кажеш "искам" и "дайте ми, защото съм инвалид".Искаш?! Добре. А какво ще дадеш в замяна?ПП:Казах ви за Париж. Някои от спирките са само със стълби, други имат и ескалатори, а трети са и с асансьори...

6

Helleborus

преди 6 години

Помощта исторически тръгва от християнското милосърдие към болни и сираци. Евентуално много бедни работещи семейства. Но никога обществото не би отделило милостиня, за да подпомага нормални работещи семейства, както е днес, когато държавата налива за детски градини и училища. Ние всички социално слаби ли сме, всички сиромаси ли сме, че някой ще ни гледа децата? От друга страна остават истински нуждаещите се от нашето милосърдие, те са с приоритет пред нас, но здравите на масата избутват болните.

5

Helleborus

преди 6 години

Това са единствените хора, които трябва да се ползват от каквито и да било социални политики. Право на помощ има този, който не може да работи, дори и да иска да работи. Това са болните хора, включвам и възрастните, по аналогични причини. Държавата дава милиарди за здрави и прави родители, за да им гледа децата, които трябва да си гледат сами, не казвам лично, но като финансов ресурс. Дава за строеж на църкви, които винаги хората са си строили сами, тия са въпрос на лични, семейни дела.

4

Момо

преди 6 години

Онези, които ми слагат минуси да бъдат така любезни да си защитят мнението както направих аз. Благодаря!

3

Анонимен

преди 6 години

В известен смисъл всички сме инвалиди само дето едни взимат помощи и не работят а другите пукат от инфаркт пред компютъра на 30 щото плащат на първите. Къде ги видяха в бг 900х инвалида дето са се регистрирали в телк???

2

Момо

преди 6 години

Вие да не мислите, че примерно в Париж всички станции на метрото са достъпни за хора в инвалидни колички? Не мислете така, защото отговорът е : НЕ!Има такива, които са, но има много, които НЕ са.Съжалявам, но не може навсякъде да бъде направено, защото някъде проблема е финансов, а другаде технически.И още нещо.Някой нещо като иска от държавата да си направи сметката какво е дал и какво е получил. За да не излезе, че само иска без да дава накрая.Този иска това, оня онова... Баси държавата

1

Тинев

преди 6 години

Подкрепям инициативата.Но кой ще чуе?Ние явно сме в тежест на ГЕРБ.