68

Анонимен

преди 6 години

През 2010 китайците твърдяха че китаец ще кацне на Луната през 2017. Имат още 3 месеца да изпълнят намеренията си от 2010г.

67

Я, па Я

преди 6 години

До до 24Игор Зубрин, един от големите учени и швфове в НАСА, руснак, православен. Има и други. Този просто е човека който е разработил план за изучаване, проучване и тераформиране на Марс. Той е ръководещата фигура в тази насока. Ха сега започнете да се гордеете, че един православен руснак им оправя работите на каобойте.

66

Анонимен

преди 6 години

То за Русия е ясно нямаше нужда даже да я споменавате в заглавието...

65

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 60 "ПреАтел" дрънкаш от чист популизъм, има много руски откриватели и умове (напр. Менделеев ), ама политическата ти принадлежност не ти позволява да го признаеш.

64

Анонимен

преди 6 години

До Димитър Борисов.Не знам за държавите, но на мен ми трябва такъв апарт, та се махна от тая прогнила планета.

63

Анонимен

преди 6 години

Фатално загубeн народ. То бива простотия бива, ама вашето край няма. Американците за ръка да ви заведат до Марс, пак ще викате "няма такова нещо..." Ама коментирайте си - няма лошо, то човек има нужда от разтушка като го напягат новините.

62

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 17Не се мъчи... глупaкa е пеофесионалист в глупoсtta си и няма шансове да разбере нещо

61

Димитър Борисов

преди 6 години

За да се достигне до други планети и те да бъдат колонизирани, ще трябва да се изобретят по-бързи и по-мощни космически кораби. Ако атомните държави пренасочват финансите си за космически изследвания вместо въоръжаване може да има успех някога. Освен това всички държави могат да обединят усилията си финансово и със научен потенциал за създаването на супер бърз космически кораб.

60

Анонимен

преди 6 години

какво изобщо се произвежда в Европа?Произвеждат се идеи, технологии, култура.Защо в целия свят се канят архитекти само от Европа и САЩ?Големите проекти са дело на европейски и американски умове, а не на руски или китайски!

59

Анонимен

преди 6 години

Китайците са като руснаците - една свястна кола не могат да направят камо ли полети до Марс ...И те като руснаците - само велики лозунги за пред народа, а всъщност - нищо.Най-добрите китайски компании всъщност са Тайвански, това е огромната разлика!

58

до 57

преди 6 години

Отдавна китайското производство не е символ на некачествено. Всичко качествено се произвежда в Китай. Дрехи, електроника, автомобили, автобуси, айфони, телевизори, компютри-кое не идва от Китай? какво изобщо се произвежда в Европа?

57

Глупаво заглавие

преди 6 години

Точно за 2020 г. има планирани мисии една съвместна на ЕС и Русия която трябва да прати марсоход и стационарен модул и друга - на САЩ също с марсоход от класа на Curiosity, но с друга научна апаратура. Пък лошо няма и китайците да пратят. Но няма да са единствените.И да не забравяме че марсоходът им ще е Made in China, така че да не стане като с лунохода им.

56

123

преди 6 години

И к'во от т'ва. Никъде не могат да отидат.

55

Анонимен

преди 6 години

Колкото божия син е ходил по земята, толкова и китайския тостер ще кацне на Марс. Пълни глупости.

54

Анонимен

преди 6 години

Китайците решили да надминат фон Браун? Е, евалата. Ше видиме. Те и полет до Слънцето може да планират.

53

Анонимен

преди 6 години

Само САЩ праща мисии и спътници. Всички останали са бедни и крадливи. Обадете ми се , когато жълтите стигнат Марс :)) Популизъм на макс.

52

Анонимен

преди 6 години

Русия и САЩ сега са в надпревара да продават ракетни и противоракетни установки на диктаторчетата. остават Китай и Индия да мислят за оцеляването на човечеството, но вторите скоро ще са заети и те със средновековието на исляма, няма да имат много време и средства да мислят за бъдещето.

51

Helleborus

преди 6 години

За мен смислен критерий за сравнение на обществата е къде има свободни хора с независимо мислене, на които не се пречи да бъдат творци на собствения си живот и творци на блага за другите, включително наука, култура и образование и как държавата защитава собствеността, живота и достойнството на човека, без да го манипулира идеологически. Кой е казал, че щастливият човек непременно се интересува от Марс? Постигането на хуманна свободна цивилизация е най-голямото предизвикателство за човечеството!

50

Helleborus

преди 6 години

Това тук като на футболен мач, Китай срещу САЩ. Какво е Китай, комунистическа държава, в която правителството държи хората в пълна интелектуална зависимост и разполага с неограничени ресурси. Ако Китай направи пробив на Марс, ще стане ли китаецът по-щастлив и свободен? Какво е САЩ, почти същото, само че ресурсите са в частни ръце, но те пък си управляват правителството. Не знам какво ще си доказваме, кой ред е по-добър? Космическите постижения не ми изглеждат смислен критерий за сравнение.

49

ПОТРЕСЕН

преди 6 години

Прочетох коментарите.Толкова фантазьори на едно място не бях срещал.