22

niki

преди 6 години

При опит за референдум в Кърджали, дали да се отцепят от България или не, феновете на референдумите как ще реагират ми е интересно? Или пък референдум за отцепване на Петрич??? Коментирайте моля?

21

Анонимен

преди 6 години

НАТО кого ще нападне - Испания или Каталуния? Много весело международно положение. Каталунците ще станат смешни, ако не подкрепят независимостта.

20

do адолф

преди 6 години

Не се знае кой с кого играе.Картите още не са свалени.За сега изглежда че Путин се продаде на янките,щото се уплаши от един силен ЕС,въпреки че се беше договорил за обединение с ЕС.Свободна икономическа зона от Владивосток до Лисабон.Китай също е в положението на ЕС,притиснат от две страни.Нормално,САЩ и Русия са в упадък,ЕС и Китай са във възход,старите кучета не искат да пускат кокала,ще има битка.Но ЕС си е научил урока,две световни на наша територия с много жертви,това не трябва да се повтар

19

Добротич

преди 6 години

До Анонименне го пиши това в румънски форум, че сигуранцата има особено чувство за хумор

18

Spiritus Rector

преди 6 години

Т.н. "Фелипе 6" лъже, както всеки монарх. Испанската конституция никъде не забранява провеждането на референдум!

17

Adolf Eichmann

преди 6 години

ЕС го играре "умряла лисица" за сега, но мисля, че се осъзнава къде е проблема. Ако нещата продължават така ще има сериозен конфликт - може би военнен. В момента в който ЕС има един паспорт и единна армия тогава ще сме прекалено силни - затова зионистите и техните ратаи работят усилено да ни смачкат сега преди да е станало прекалено късно. В една война ще бъдем смачкани между раша и янките - трябва ни сериозен съюзник - не японците, но може би Чайна? Тогава вече силите ще са в наша полза мисля..

16

Adolf Eichmann

преди 6 години

Пореден опит на "братушките" и янките да дестабилизират ЕС - брексит, бежанската вълна, сега каталуния. Голям тест за ЕС е това - в менгеме сме и се опитват да ни стискат като лимони. Ако им пуснем сок сме сдали фира. Това не е нещо ново, винаги е било така - източни и западни еввреи и ние между тях - когато им се опълчим ни наричат националисти, нацисти и тн - да говорят каквото си искат, Фюрера е бил луд но прав за много неща които ще излязат на яве рано или късно.

15

пппп

преди 6 години

Друго си е да изнасят демокрация по другите държави, лошо е да дойде демокрацията и у вас ;) референдумът нещо не им изнася май на банкерите

14

Турчина

преди 6 години

Главния прокурор на Испания предупреди, че не е изключено и изпращането в затвор на лидерите на сепаратистите в района.Испанските прокурори наредиха на полицията да разследва усилията за популяризиране на референдума. Те посочиха, че служители, участвали в подготовката на допитването, биха могли да бъдат обвинени в гражданско неподчинение, злоупотреба с длъжност и злоупотреба с обществени средства. Я виж ти големия демократичен ЕС какви работи прави, а в същото време обвинява Ердоган...

13

Анонимен

преди 6 години

Независимост на квартал Павлово в София!

12

Анонимен

преди 6 години

подготвям референдум за незавимост на добруджа!

11

Наблюдател

преди 6 години

Що бе? Нали в Косово имат право на самоопределение и национална идентичност? Защо в Каталуния да нямат?След Каталуния следват Фландрия, Шотландия.. И всичко това е не толкова до някакъв локален национализъм. А до пари. Ако се отделят от Лондон, за има-няма петнайсетина години шотландците ще дръпнат много пред англичаните като жизнен стандарт. На каталунците пък им е писнало да издържат останалата част на Испания. На фламандците им е писнало да издържат мързеливите франсета на юг от Брюксел...

10

Анонимен

преди 6 години

И от какво се освобождават, че не ми е ясно? Да не са под робство случайно?!? Целта е да разклатят стабилността в Испания. Нека се отделят, като са такива умници, ама после ще реват, защото акълът им стига само да рушат, не и да градят или управляват.

9

Наблюдател

преди 6 години

Ето това е демокрация в действие: забрана и непризнаване на правото на самоопределение на народите. Ами забранете официално референдумите и без това не ги признавате, когато не са ви угодни като тези в Крим, Донбас, Каталуния и т.н. Да се знае , че истинското положение в ЕС си е чист диктат!

8

до шарената черга

преди 6 години

Та за кой философ иде реч?

7

славянин

преди 6 години

Свобода за Каталуния, Корсика, Баския, Фландрия, Валония, Шотландия, Северна Ирландия и смърт за *** ес!

6

шарената черга

преди 6 години

според един философ човечеството имало два пътя - обединение и напредък, или вавилонско разделение на области, полиси, квартали, троянски войни, след което отново започва да се групира в държави до същата точка на развитие, когато пак ще трябва да реши .... и тн.

5

подкрепящ патриот

преди 6 години

Само така, нека да се забрани незаконния референдум и да се каже, че промяна не може и не трябва да има. ЕС форевър.

4

гербист-столичан

преди 6 години

Нека да кажем твърдо НЕ на такива незаконни действия като провеждането на референдуми. Това е много лоша практика, коя1то не трябва да се толелира, защото може и при нас на някой да му хрумне да се отцепва и дели от същината на нашата държава - столицата.

3

Пък

преди 6 години

после Ердоган бил диктатор. С тези си действия испанската прокуратура би могла да събуди уважение даже и у Лаврентий Берия!