14

Алекзандър

преди 2 години

Нещо не се вързва! Стига реклама на тоя дето ги дава!21леваНе ме интересува това а истинският критерии.Парадокс:Сам родител,с ученик с много добър успех!До днес не бяха ги превели.Какво трябва да значи 21лева.За какво точно са!!?И ако ги бавят защо никой не им държи сметка!

13

9 клас

преди 6 години

А какво се случва с правото на учениците в 9 клас в езикови и математически гимназии? Те не получават сега, когато са в 9 клас, няма да получават и втория срок, защото нямат "основно образование". Така спрямо сегашните осмокласници, деветокласниците ще имат право на стипендия две години по-малко. Правилно ли е г-н министър?

12

Гери

преди 6 години

Искам да попитам тази година за успех 4:69 колко ще бъде стипендията?

11

Helleborus

преди 6 години

Според мен стипендии трябва да се дават не за успех изобщо, а на бедни семейства, които имат такъв успех, винаги е било така. Когато всички училища са били родителски кооперативи и министерства не е имало, милосърдието на семействата, които са плащали учебниците на децата си, е направило така, че да поискат да подпомогнат по-бедното детенце. Идеята е да помогнеш да учи дете, което има желание, но няма средства. Останалите би трябвало да учат за знания, а не училището да им дава заплата, че учат.

10

Helleborus

преди 6 години

Не ги мислете нашите , МОН намери начин да ги пуска. Като се пишат точки, вместо оценки, така те няма да могат да изкарат двойка. А ще изкарат точки, които се равняват на двойка, но пак ще минат напред. Точно това е смешното, че присъстват там заради документа, който вече изобщо не гарантира знания. Време е работодателите да се възпротивят. Защото те имат правото да назначават не срещу кух документ, а срещу тест, който сами провеждат. МОН се крепи на хартийката, която дава. Така я обезцени

9

до Анонимен

преди 6 години

Не ти било розово положението.... И моето не е розово, но родителите ми се грижат за мен. К'во сме ти виновни, че твойте вземат малко пари. Ако имаха сериозни професии...

8

Анонимен

преди 6 години

с успех "Отличен 6" и те са получавали по 50 лв. Във втората група са гимназистите със среден резултат между 5,79 и до 5,99, при които стипендията е била 40 лв. В третата са учениците с успех от 5,50 до 5,74, на които се полагало по 30 лв.===========а на ман го за успех 3.50 - 30 евро ?.......и то само защото са благоволявали да ходят за първия час,да им пишат присъствени ? после - тройката -лесна, нали се плаща на бройка ученик,няма да ги губят,я !

7

Анонимен

преди 6 години

на вас ви е смешно, но на мен, дори и смешните 30 лева, които взимах като стипендия ми бяха от помощ. На моменти, исках да напусна училище и да работя, защото положението определено не бе розово. Бих се равал, ако знам, че държавата помага с повече, на деца, които бяха като мен. Добре, че в България, нямаме манталитета, да позваме да работим от 14 годишни (или по-скоро условията), че иначе, 60% от учениците, нямаше да завършат училище.

6

SILANCE

преди 6 години

Направо им пишете,че могат да са с основно и след първи клас! За 70 години комЮнисто-ЦоЦиалистите си пригодиха и образованието,и здравеопазването,и / най-вече/ съдебната система по свой образ и подобие - пълно менте.

5

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен4-ти второ висшУ5-ти Доцент6-ти Професор

4

Анонимен

преди 6 години

Няма какво да си играем ами да приемем направо:1ви клас - основно,2ри клас - средно,3ти клас - висше.

3

Анонимен

преди 6 години

Причината диплома за основно ще се взима след седми клас Специално за ромите сигурно след време ще си със средно след 2-ри клас.

2

Тцтц..

преди 6 години

И учениците с успех между 5,75 и 5,78 са духали супата.. :D

1

Анонимен

преди 6 години

Електората от шведски произход вече не може да завърши и осми клас и затова основно ще се взима по-рано. После ще го направят след 6ти, след 5-ти и т.н. докато не стигнат до извода, че на гласоводавателите им е нужен само 1ви клас да се научат да сричат и да разпознават урните за гласуване. Ако са завършили 3ти клас, направи ще ги правят министри.