9

Анонимен

преди 6 години

Имам малко магазинче за компютри и сервиз.Преди 2 години си купих помещение, 120х.лева, със заем.И щото го ипотекирах, разбира се сумата която декларирах е реална.И така, какво следва - при полупката - 4хл.лева данък от общината за придобиване на имот!!Сега имам по 1200лв/година такса смет.Какви *** генерирам ? - най-вече хартии и кашони, които не стигат до кофите дори, защото минават обея *** от разделното и ги събират.Е честно ли е? Защото ако не съм декл.реална сума, ще плащах

8

Анонимен

преди 6 години

Аз изхвърлям по една малка торбичка на ден.В магазина до нас с един служител, изхвърля опаковки около 10 пъти повече от мен. А ако е заведение на самообслужване няколко човека ще генерират отпадъци за 50+Трябва да се работи в посока на разделното събиране и да се ползва отстъпка ако се изхвърля разделно.

7

Раших

преди 6 години

Най побре за всички е да се забрани бизнеса със закон!!! Да се плащат само заплати!

6

Анонимен

преди 6 години

Да, освен такса индустриални отпадъци "бизнесът" трябва да плаща и битови отпадъци!

5

Анонимен

преди 6 години

За бизнеса такса битови отпадъци, да се преименува на такса индустриални отпадъци и готово. Баси наглеците са тия...

4

Анонимен

преди 6 години

Бизнесът се прави от назначените капиталистиНяма оправия

3

Полу Идиот

преди 6 години

Не знам за вас, но за мен доста често товар единственото увеличение през годината ... 0,06% - едва няколко лева а се протестира ... шяло да бъде повече? Ме кой ви пречи и сега ДС дадете поврче а бъркате в мизерните заплати за хората ...Узаконява се модерното робство за пореден път....

2

Анонимен

преди 6 години

Бизнесът иска да плаща по-малко, за сметка на гражданите. Понеже сумата за сметта се гласува в бюджета на всяко кметство и е постоянна за цялата година. По този начин ще натоварят гражданите, а тези хитреци пак ще минат тънко. Като че ли не са им достатъчни мизерните заплати, които плащат, че и класа за прослужено време искат да премахнат.

1

Анонимен

преди 6 години

Бизнесът трябва да плаща такса смет за броя работници и служители във всяка сграда и предприятие. 8 часа всеки ден тези работници цапат и изхвърлят ***, толкова, колкото и у дома си - 8 часа.