7

чуй чуй

преди 6 години

Улиците, Картофке, улиците измийте и не само ги измийте ами ги мийте по-често!И не само в центъра, но и в крайните квартали!

6

Анонимен

преди 6 години

Навремето некадърниците се оправдава ха с Кремиковци, ама него го няма от 10 години.

5

Истината

преди 6 години

Ако се спре отоплението с твърдо гориво през зимата, въздуха в София ще стане 5-6 пъти по-чист. Ако улиците се поддържат чист през лятото въздуха в София ще стане 3 пъти по-чист.Ако се спрат всички бензинови и дизелови коли, през зимата въздуха в София ще стане с половин процент по-чист и замърсяването пак ще е 5-6 пъти над нормите. През лятото замърсяването на въздуха в София е около 60-70-80% от максимално допустимите норми и ако се спрат колите ще стане 40-60% от тези норми.

4

Реалист

преди 6 години

Съвременните коли имат изключително ниски нива на замърсяване, а в България колите не са много, вкл. и в София. В сравнение с други подобни европейски градове, колите в София са малко, но в София има огромен проблем с безумната организация на движението и паркирането и затова общината се опитва чрез забрани да прикрие проблема, което се дължи на некадърността на кмета и хората му. Ясно е, че през зимата основен замърсител е използваното гориво за отопление, а през лятото това са неизмитите улици

3

Евро 5 и 6

преди 6 години

По стандартите на Евро 5 и 6ФПЧ - допуска се еднакво ниво на замърсяване за бензиновите и дизеловите колиСО - бензиновите коли могат да замърсяват до два пъти повече от дизеловитеНОx - при Евро 5 дизеловите могат да замърсяват 3 пъти повече от бензиновите коли, а при Евро 6 бензиновите замърсяват до 75% от замърсяването при дизелите*Проблемът не е в колите, а в неизмитите улици и отоплението през зимата.

2

реалист

преди 6 години

Ще следят за чистата или за замърсеността на въздуха?

1

Анонимен

преди 6 години

Еха, Фандъка ще уреди поне още 20 братовчеди от село, които ще вземат заплата от Общината и ще си клатят краката.