128

Анонимен

преди 6 години

еййй,тоя е открил топлата вода.и много моля,ама тези са турско говорящи български граждани,не българи

127

Емигрант

преди 6 години

Ах,че нали бяха много загрижени западняците за горките роми,че живеели в лоши жилища,че били гладни,боси и окъсани?!Е сега живеят в луксозни жилища,наядени са като въшки,облечени са като баровци и носят обувки АДИДАС.Би трябвало всички западняци да са щастливи и доволни,а ние още повече,че ни отърваха от матриалът!!

126

Анонимен

преди 6 години

Какви българи го гонят тоя. Това са си живи "шведи", сега му е паднало да ги интегрира. Очакваме с нетърпение да видим как става това. Едно е сигурно, с либерастични методи не става, обаче с кютек пак не става но се поддържа ред.

125

Кривондел

преди 6 години

Нали искахте интеграция по европейски правила?Е - имате уникален шанс да ни покажете как става.

124

В

преди 6 години

А като новото немско поколение от пясъчни нег.ри проговори немски, аз германци ли да им викам, кмете? И защо да не ти харесва? На баба ти и харесва. Прибрахте котлоните, алаховците, акбарите, вземете си и няколко севернокорейци и си затваряйте устите! Вива ла мултикултура.

123

Доколкото зная,

преди 6 години

преди около 20-ина години Дуисбург е бил "пристанище' на малограмотни италианци от Сицилия, Залива на Таранто, Калабрия( токът на Ботуша)- емигранти, търсещи работа или...Та затова на кметът му е "писнало" от авантаджии...

122

Do 133

преди 6 години

Няма, няма! Нещо си в грешка и говориш простотийки.

121

Реално

преди 6 години

Нашите роми не отиват там, за да си търсят работа? Като че ли пък сирийците и другите икономически бежанци отиват за работа? Поне досега не се е чул наш ром да мачка с бусове хора, да взривява или да изнасилват, което при сирийците е нормално и ги предпочитат???

120

Анонимен

преди 6 години

До По-мъдър 124Целият свят е свидетел на българската ни 'оправия! Повечето пенсионери работят защото имат опекунството на бившата партия (червената ужким) на който те са били членове и са сервилничили по партиен норматив! Повечето "учени" от фараоновата династия са с 'подарени дипломи както тези на другарката Елена Чулшеско и някои от тях главно в България са още на топлите си местенца! И накрая, нека не се заблуждаваме че сме 'оправена' държава защото камъка ни дърпа още по-дълбоко в мизерия

119

Анонимен

преди 6 години

Зьорен Линк изобщо не може да провокира.Изтъркани са тези провокации.Тези в града му са вече немски роми и проблема е негов.Да са му честити и още роми да пристигнат от България и Румъния в Дуисбург.Длъжен е да им подсигури жилища и социални помощи а те ще подобрят немския ген.Те са бъдещето на Германия.Германия им е длъжна защото Хитлер изгори немските роми в камерите.

118

Исти

преди 6 години

Е,при тебе може да идват и по твоя покана,но на другите места идват почти винаги с цел намиране на по-достойна или по-платена работа. А ти кмете,ако си падаш по прайдската част и привличаш нашите мъжаги с някакви нежни достойнства,това вече е друг проблем!

117

Lpav

преди 6 години

Maliii, skoro bulgarite sha gi predsesatelstvat v ep...

116

hgiikj

преди 6 години

До Ааааа,Те немците хубаво ги интегрираха 40те г на мин. век. Жалко че и ние и Румънците им бяхме съюзници и само при нас останаха неинтегрирани...

115

бг

преди 6 години

Българи и румънци ама не съвсем, ами български и румънски роми. Ама не римляни или ромеи, ами роми. Да видим сега как хем ще ги интегрират, че ний нещо не успяваме.

114

Анонимен

преди 6 години

Немците да интегрират българите е също толкова трудно колкото българите да интегрират ромите. Българите сме тарикати и готованковци и има ли начин да източваме немската социална система го правим. Тази които работим си работим и в България. В Германия има няколко вида българи. Но всичките когато могат източв***ат социала. Напълно прав е кмета. Кой нормален българин ако тука си има добра платена работа ще отиде там. Ако не си инвестирал в образование и работа тук трудно ще си намериш работа и замин

113

По-мъдър

преди 6 години

До Мъдреца:Аз съм пенсионер и продължавам да работя,тук,в България?!Ако,до сега,през целият си живот съм разчитал някой друг да ме издържа-храни,пои,обува,облича или плаща,да съм се "обесил" още на 9 септември или 10 ноември?!Камъкът си тежи на мястото,така,че стойте си във вашата прехвалена чужбина,никой не ви ще парите,а ние тука,дали с Бойко или Гойко, все някак си ще се справим и оправим?!Има много други такива,като мен,които до сега не са тръгнали и няма да тръгнат по-кофите за хляб?!?!

112

Ааааа,

преди 6 години

Ама,защо пискат германците,бе. Нали ни принуждават да ги интегрираме. Виж тиии... Ами,да ги интегрират,да видят какво ни е на нас. Само дето,на чужд гръб и сто тояги са малко.

111

Анонимен

преди 6 години

Няма какво да му се сърдят на този кмет. Това е абсолютната истина. Живяла съм в Дортмунд, посещавала съм и Дуисбург. Пълно е с мързелива *** - ***, които говорят на турски и наричат себе си българи! И смятайте хората на запад каква представа добиват за България...от тези "българи".

110

да

преди 6 години

2/3 от тия навън едва себе си издържат, миейки чинии или лежат на социални помощи, но иначе спонсори на България били :))) те пари за себе си нямат.. България хранели, че и компютрите ни били купили :)))))клоуни :)

109

Lan

преди 6 години

До Мъдреца,:) факт е, че на българите в чужбина не им е лесно, но пък те не пращат пари на друг освен семействата си (за които щяха да се грижат и ако бяха бяха в България)! Не виждам смисъл в обидното ти изказване - на моето семейство никой от чужбина не ни е пращал пари - издържаме се в България.