13

васко

преди 6 години

това е пълна лъжа от страна на мвртези *** дават само разрешителни на тяхни хора или хора с парикакто беше вуйчо митой беше даяджия и да видите *** от 7 рпу как бързо му дадоха разрешителнонали се сещате защо му го дадохазабележете за 20 дни си взе всичко ако беше обикновен човек някой да видите мотане с месецино нали е даяджия му се мазнят мършите от рпу

12

Daniel

преди 6 години

МВР вече бюро "Статистика" ли са ? Като имат тези данни да предприемат мерки.

11

Демократ

преди 6 години

В БГ всеки е скатал джепане, ей така да има. Знам хора с по 3 пушки и 1600 патрона заровени в гората.

10

Имхотеп

преди 6 години

до #РамзесАко пушкалата бяха наистина 6 млн. държавата ни щеше да е тръгнала в правилната посока отдавна .Не виждаш ли че законно оръжие имат само "интелигентни" послушковци (военни , полицаи и др. под.) и други "правилни" хора ? На умен и можещ човек никога няма да му се разреши оръжие, защото мисли с главата си и може да стане опасен за някои "фактори" в определена ситуация !Нищо случайно няма !

9

Петър

преди 6 години

Молете се да не се случва това което се случи в по големите европейски столици и при нас.. тогава ще се молите за колкото се може повече хора с оръжие.Вече и при нас се забелязват пълзящи араби

8

маке

преди 6 години

глупости на тръкалета язе у дворо съм си сложил 125 мм зенитка щот се появия гооолеми хищни птици да си пазим кокошките де па и съм на годин веке не моем я дигнем нарамо и да я откарам на киосевците да я запишат

7

До 5

преди 6 години

Проблем е не толкова оръжието, колкото ограничението за използването му, и правото на самозащита с каквито и да било сили и средства. Влизат по сред бял ден и пред очите на собствениците се започва изнасяне на имущество (най-вече в малките населени мeста) и даже нямаш право шамар да му удариш. Пък пази Боже да го задържиш...Веднага разни от рода на БХК ще му осигурят правна защита, за да съди, че си му ограничил правото на придвижване!

6

Анонимен

преди 6 години

До 5: Не е проблема в правото за притежаване, а за употреба. Никой със законно оръжие няма право да защити дома си, евентуално ако нападателя е въоражен и има запис че стреля първи имаш някакъв шанс. Разбира се ако имаш времето да го извадиш от касата и заредиш.

5

Оръжие за всеки

преди 6 години

Оръжие би трябвало да може да притежава всеки пълнолетен български гражданин, който не е осъждан и няма регистрация в психодиспансер. Правото да притежаваш средство за самозащита е нарушено на повечето българи и затова битовата престъпност е толкова процъфтяваща. Я да видим дали ще прескачат през оградата на бай Иван вяса нощ, ако знаят че има оръжие и може да го използва?

4

Рамзес

преди 6 години

Как 600 000, според мен са 6 000 000. Аз даже имам и ръчна граната и 6.60 кг. амонит :)

3

Анонимен

преди 6 години

Цифрата на изобщо нерегистрираните се отнася за газови и въздушни купени от магазин, без да се спази изискването за вписване в полицията. Голям процент от тях биват преправяни за бойна стрелба. За фабрично огнестрелните няма как да има цифра защото се търгуват на черно, ако има ще е от порядъка на регистрираните.

2

Анонимен

преди 6 години

Нормално за дейността на седемдесетхилядното шуробадженакорушветчийско котило, никога нищо не знаят. Помните ли какви напъни бяха,когато бай Петко велики от лясковец, уби един, който опитваше да нахлуе в домът му. Хамсиев прави проверки и установи че косаджията там не може да работи с компютър, а регистърът е електронен. Мъка,мъка милиционерска, струваща 2,5 милиарда лева годишно, само преки разходи.

1

zeus

преди 6 години

При изтичане на разрешителното е работа на КОС да прибере оръжието, значи не са си свършили работата. Незаконните не знам как са ги преброили, като никога не са били регистрирани. Най-плашещото е, че по гетата във всяка къща има оръжие, включително и автоматично, обаче полицията се прави, че не знае...